Dragoslav Živković

С Википедије, слободне енциклопедије
Dragoslav Živković
Датум рођења1955.
Место рођењаKnjaževаc

Dragoslav Živković je rođen u Knjaževcu 1955. godine. Studirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi Mirjane Mihać. Stručno usavršavane zaokružio je magistraturom 1987. god. Dragoslav Živković živi u Knjaževcu. Radi u Zavičajnom muzeju Knjazevac.

Autentičnost i univerzalnost njegovog rada stavljaju ga u red najuticajnijih i najznačajnijih savremenih stvaralaca. Uspešnost negovog rada potvrđuju mnoge značajne nagrade - Nagrada za slikarstvo iz fonda Petra Lubarde, Nagrada iz fonda Bete i Riste Vukanovića, Godišnja nagrada Galerije Ilije M.Kolarca i Nagrada za akvarel na 12.Međunarodnoj izložbi minijature u Torontu.[1]

Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi. Decembra 2006.godine imao je retrospektivnu uzložbu u galeriji ″Progres″ u Beogradu. Kolekcija dela Dragoslava Živkovića zauzima izuzetno mesto u umetničkom fondu Zavičajnog muzeja Knjazevac. Največi broj dela nastao je za potrebe stalnih postavki Muzeja, deo , uglavnom ranijih radova je poklon autora Muzeju.

Galerija[уреди | уреди извор]

Reference[уреди | уреди извор]

  1. ^ Živković, Dragoslav. Dragoslav Živković : izbor iz dela : Zavičajni muzej Knjaževac, 28. oktobar - 28. decembar 2010. Knjaževac : Zavičajni muzej, 2010. стр. 31. ISBN 978-86-85923-02-9.