I’m So Happy

С Википедије, слободне енциклопедије
I’m So Happy
Сингл извођача: Luke Black
Издат2023.
Форматсингл
Снимљен2023.
Жанрпоп електро-поп
Дужина2:22
Језикенглески
ТекстописацLuke Black
КомпозиторLuke Black
Синглови Luke Black
Само ми се спава

I’m So Happy

God's Too Cool
Спољашњи видео-запис
Luke Black - I'm So Happy (Official Video) (31. август 2023. године)

I’m So Happy је сингл Луке Ивановића (Чачак, 18. мај 1992), познатијег под својим уметничким именом Luke Black који се појавио након успеха истоименог сингла. Лука је српски кантаутор. Осим ауторском музиком, бави се и аудио продукцијом и режијом сопствених наступа и музичких спотова.

Порекло песме и историјат њеног издања[уреди | уреди извор]

Сингл је објављен 21. августа 2023. године.[1] Лука је аутор музике и текста песме са продуцентима Shurk, theonlyMajed и alone.nowhere (Давидеом Фотијем).



Лука је за песму I’m So Happy за медије рекао да је био инспирисан пејзажом, културом и музиком свог окружења.[3]

Што се тиче музичке пјесме “I’m So Happy”, Лука је објаснио како је “искористио звук Лондона”. Био је инспирисан песмом “LDN” Лили Ален.


Споменуо је да је желео да му клавир звучи помало нервозно по узору на пјесму слично превирујућих контрастних емоција “Merry Happy” кантауторице Кејт Неш, док је жељени звук помало рашштимане и неуредне електричне гитаре за бес на крају пронашао у начину како је свирао Курт Кобејн из Нирване.[2]

Музички спот[уреди | уреди извор]

За песму је направљен музички спот, у режији Prosper Unger-Hamilton, који је 31. августа 2023. године стављен на располагање путем веб странице YouTube[4] Режисер наводи да је инспирација за музички спот из филма Requiem for a Dream, тачније посебна техника снимања SnorriCam[5]. SnorriCam је камера која се користи у снимању филмова која је причвршћена за тело глумца, окренута директно према глумцу, тако да када ходају, изгледа да се не крећу, али све око њих се креће. Ова техника омогућава гледаоцу да посвједочи гледишту из перспективе глумца, пружајући неуобичајен осећај вртоглавице за њега.[6]

Референце[уреди | уреди извор]