Монополлист

С Википедије, слободне енциклопедије
Лого часописа МонополЛист
Редакција часописа МонополЛист

МонополЛист је гласило Студентске уније Економског факултета Универзитета у Београду.

Основан је 1997. године и има за циљ промовисање идеја и активности усмерених на побољшање студирања. Часопис се издаје 6 пута годишње.

Убрзо након настанка, „МонополЛист“ је прерастао замишљену форму интерног информатора. Први број је бројао две, а последњи 48 страница. Лист је носилац бројних признања и цитирали су га Наша борба, Глас јавности, Време, Данас, БУМ, сплитски Ферал трибјун и Њујорк тајмс. О развоју МонополЛист-а Видео Недељник (ВИН) је снимио прилог, који је емитован на 20 независних ТВ станица широм Србије.

Од априла 2005. године лист значајно осавремењује концепцију рада. Лист се проширује ван зграде Еконономског факултета и дистрибуира се и на Факултету политичких наука, Факултету организационих наука и Филолошком факултету Универзитета у Београду.

У новембру 2006. године, на конференцији у Загребу, „МонополЛист“ је постао део Европске мреже студентских часописа. Циљ уласка у мрежу јесте размена искустава, информација и текстова са часописима из других земаља Европе. Мрежа тренутно има 40 чланова из 14 земаља.

Познате личности које су дале интервју за МонополЛист[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]