Monte Royal Pictures

С Википедије, слободне енциклопедије
Monte Royal Pictures
Делатностпродукција и дистрибуција кинематографских дела, филмског и тв програма
Основано1994.
Београд, Србија Србија
ОснивачиБојан Маљевић
СедиштеМутапова 15, 11000 Београд
Руководиоци
Бојан Маљевић
Бојанa Маљевић
Веб-сајт[1]

Monte Royal Pictures (Монте Ројал Пикчерс) је независна продуцентска кућа са седиштем у Београду, основана 1994. године са једним циљем: производња и подршка у стварању квалитетног програма за широку публику.

Историјат[уреди | уреди извор]

Кућу је основао познати филмски и ТВ продуцент Бојан Маљевић, после више од 30 година професионалног искуства у раду за РТС, највећу државну филмску кућу - Авала филм и низа самосталних продукција и копродукција.

Монте Ројал је сарађивао на својим пројектима са више од 500 најугледнијих глумаца, аутора и филмских радника из Србије, екс - ју региона и света.

Уз освајање биоскопске публике, филмови из продукције Монте Ројал (Ни на небу ни на земљи, Урнебесна трагедија, До коске, Нож, 011 Београд, Сестре, документарац Грам, килограм, тона), добили су многобројне награде у земљи и иностранству, а публика је оценила ТВ серију Отворена врата (1 и 2 сезона емитована током 1994. и 1995) као култну.

Због тога је овај пројекат настављен, после скоро 20 година, са истом глумачком екипом и тиме је, као једини такав серијал, ушао у историју телевизије (услед неусаглашавања са емитером до данас није приказано преосталих 10 епизода из 4 сезоне).

Поред својих пројеката, Монте Ројал радо сарађује са другим продукцијским кућама и емитерима, као продуцент или копродуцент пружајући све услуге из области продукције.

Након дуже паузе, у сарадњи са Телекомом Србија реализовали су ТВ серијал Дуг мору и мини серијал Нестале бебе у режији Вука Ршумовића уз финансијску подршку Делегације ЕУ у Србији.

Продукција[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]