The Da Vinci Code (video igra)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Da Vinci Code
Developer(i) The Collective
Izdavač(i) 2K Games
Platforme PlayStation 2, Xbox, PC
Izlazak Datum objavljivanja 1 (zemlja)
Datum objavljivanja 2 (zemlja)
...
Žanr(ovi) Akcija, avantura
Modifikacije jedan igrač

Da Vinci Code („Da Vinčijev kod“) je igra za PlayStation 2, Xbox i PC bazirana na istoimenom romanu Dena Brauna. Igra nema sličnosti sa filmom, pa likovi ne izgledaju kao njihovi dvojnici na filmu.

Pregled[уреди]

Da Vinci Code je akcijska/avantura igra u trećem licu. Priča je kao i u knjizi, a ne u filmu, ali igrač posećuje i neke lokacije koje nisu bile ni u filmu, ni u knjizi.

Cilj igre (kao i u knjizi i filmu) je pronalazak Svetog Grala. Da bi postigao cilj, igrač mora uspešno rešiti zagonetke, anagrame i ostale trikove i uz to poraziti AI. Postoje mnoge fizičke i intelektualne zagonetke koje morate rešiti pre nego što postignete cilj.

Likovi[уреди]

Applications-multimedia.svgУПОЗОРЕЊЕ: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!
 • Robert Langdon
  Profesor sa Harvarda koji predaje simbologiju. Ali, kada je otkrio telo Žaka Sonijera (Jacques Sauniere) ostavlja posao i ulazi u svet opasnosti i tajni. On je jedan od likova s kojim možete igrati.
 • Sofi Neve (Sophie Neveu)
  Sofi Neve radi u francuskoj policiji na odeljenju kriptografije. Navodno je unuka Žaka Sonijera (što se pokazuje kao neistina), i obraća se Robertu Langdonu da joj pomogne da otkrije uzrok brutalnog ubistva njenog „dede“.
 • Silas
  Ubica od vrlo rane mladosti, Silasa hapsi policija i trpa u zatvor. Kada je oslobođen, Manuel Aringarosa ga prima u Opus dei. Od tada je njegov cilj da uništi ono što je Sionski prioritet čuvao vekovima. Od njega morate bežati u igri.

Zanimljivosti[уреди]

 • U igri se organizacija naziva Manus dei, a ne Opus dei iz razloga što nisu hteli sukobe s organizacijom.
 • Poruka na Mona Lizi nije So Dark The Con Of Man kao i i uknjizi i filmu.
 • Za razliku od filma koji nakon tajne Mona Lize upućuje likove na Madonu na steni nego na sliku Svetog Jovana Krstitelja koji se nalazi između Bahusa i anđela Urijela.
 • U slici nisu našli ključ nego prsten.

Vidi još[уреди]

Spoljašnje veze[уреди]