Vladimir Đurđević (pesnik)

С Википедије, слободне енциклопедије

Vladimir Đurđević (Valjevo, 3. jun 1997) je srpski pesnik i avanturista.

Osnovnu i srednju školu završio u rodnom Valjevu, da bi 2017. godine upisao Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu, odsek za sociologiju. Svoju prvu zbirku poezije objavljuje 2013. godine uz pomoć Ekonomske škole "Valjevo". Zbirka nosi naziv "Pali andjeo" i sadrži 30 pesama ljubavne i društvene tematike. Druga zbirka poezije "Ja te ne volim" objavljena je 2016. godine uz posredovanje grada Valjeva, i kabineta gradonačelnika.[1] Autor otkriva nove poglede na svet, pa se druga zbirka poezije tematski razlikuje od prve zbirke. Promocija druge zbirke održana je u Matičnoj biblioteci "Ljubomir Nenadović", najstarijoj ustanovi iz oblasti kulture u Valjevu.

Godine 2016, dobitnik je nagrade "Joan Flora", na međunarodnom konkursu poezije i proze u Novom Sadu. Iste godine osvaja i drugo mesto na konkursu UniCredit banke "Bizis etika 2016" kao i drugo mesto na takmičenju razvoja omladinskog turizma fakulteta Singidunum.

Godine 2015, Vladimir široj javnosti postaje prepoznatljiv zbog svojih avanturističkih putovanja po Evropskom i Azijskom kontinetu. [2] Do 2023, godine proputovao je preko 50 država sveta na nekoliko kontinenata.

Studira socilologiju, živi na relaciji između rodnog Valjeva i Beograda i radi na objavljivanju svog prvog romana.

Reference[уреди | уреди извор]