Људи у црном 3

С Википедије, слободне енциклопедије
Људи у црном 3
Филмски постер на српском језику
Жанрнаучна фантастика
акција
комедија
РежијаБари Соненфелд
СценариоЛауел Канингам (стрип)
Итан Кохен (сценарио и прича)
ПродуцентЛора Макдоналд
Волтер Ф. Паркс
Главне улогеВил Смит
Томи Ли Џоунс
Џош Бролин
Џемејн Климент
Мајкл Сталбарг
Ема Томпсон
МузикаДени Елфман
Продуцентска
кућа
Columbia Pictures
Година2012.
Трајање106 минута
ЗемљаСАД
Језикенглески
Буџет215 милиона долара[1]
Зарада624 милиона долара
Претходни
Следећи
Веб-сајтwww.meninblack.com
IMDb веза

Људи у црном 3 (енгл. Men in Black 3) је америчка научнофантастична акциона комедија из 2012. године, који је режирао Бари Соненфелд, у којем главне улоге тумаче Вил Смит, Томи Ли Џоунс и Џош Бролин. Трећи је филм из истоименог серијала, који је делимично базиран на стрипу Људи у црном, Лоуела Канингема. Реализован је петнаест година након оригиналног филма Људи у црном (1997) и десет година након првог наставка, Људи у црном 2 (2002). Соненфелд и Стивен Спилберг су се вратили као режисер и извршни продуцент. У филму, Борис Животиња, стари непријатељ агента Кеј, бежи из затвора и путује кроз време како би убио младог агента Кеј и тако дозволио својој немилосрдној ванземаљској врсти да нападне Земљу. Агент Џеј, због овога, мора и сам да се врати у прошлост и удружи са млађом верзијом агента Кеј како би спасао свог партнера и читаву планету.

Филм је премијерно приказан 14. маја 2012. у Берлину, а у америчким биоскопима је реализован 25. маја исте године и зарадио је преко 624 милиона долара широм света, што га чини десетим најуспешнијим филмом из 2012. године и најуспешнијим из серијала. Такође је добио и позитивне критике од стране критичара, који су га сматрали побољшањем у односу на свог претходника. Четврти филм из серијала, Људи у црном: Глобална претња, премијерно је приказан 11. јуна 2019. године.

Радња[уреди | уреди извор]

Упозорење: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Агент Џеј (Вил Смит) је видео неке необјашњиве ствари у својој 15-годишњој каријери с Људима у црном, али ништа, па чак ни ванземаљци, не збуњује га као његов ћудљиви, повучени партнер. Кад живот агента Кеј (Томи Ли Џоунс) и целе планете буде угрожен, агент Џеј ће морати да отпутује кроз време, у 1969. да исправи ствари. Џеј открива да постоје тајне свемира које му Кеј никад није рекао – тајне које ће открити кад се удружи с млађом верзијом агента Kеј (Џош Бролин) да би спасио свог партнера, агенцију и будућност човечанства.

Улоге[уреди | уреди извор]

Глумац Улога
Вил Смит Агент Џеј
Томи Ли Џоунс старији Агент Кеј
Џош Бролин млади Агент Кеј
Џемејн Климент Борис Животиња
Мајкл Сталбарг Грифин
Ема Томпсон старија Агент О
Алис Ив млада Агент О
Мајк Колтер Џејмс Дарел Едвардс јуниор
Дејвид Раш Агент X
Бил Хејдер Енди Ворхол агент W
Вил Арнет агент AA

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Grover, Ronald; Richwine, Lisa (28. 5. 2012). „"Men in Black" sequel powers past "Avengers". Reuters. Приступљено 13. 6. 2012. „Sony said it spent an estimated $215 million to make the new "Men in Black" movie. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]