Пабло Пујол

С Википедије, слободне енциклопедије
Пабло Пујол
Лични подаци
Пуно имеПабло Пујол Ледесма
Датум рођења(1975-12-26)26. децембар 1975.(48 год.)
Место рођењаМалага,  Шпанија
ЗанимањеГлумац, певач, плесач
Веза до IMDb-а

Пабло Пујол (шп. Pablo Puyol; Малага, 26. децембар 1975) је шпански глумац, певач и плесач. Прво је уписао биологију, да би је напустио и завршио Вишу глумачку школу у Малаги. Први пут је као глумац наступио у фебруару 1999, у мјузиклу „Бриљантин“, у мадридском позоришту „Лопе де Вега“. Исте године такође је наступао у истом позоришту у представи „Лепотица и звер“. Након неколико мањих улога на телевизији и филму, одиграо је запажену улогу у популарној серији „Корак напред“, у којој су до изражаја дошле, поред глумачких, и његове плесачке способности. На основу те серије, настала је плесачка група УПА денс, чији је Пабло био члан и која је продала преко 600.000 копија свог албума. Група се распала 2004. Такође је учествовао у најновијој сезони серије „Серанови“.

Године 2005. објавио је један поп-рок албум, под називом Déjame (Остави ме), који није имао много успеха у Шпанији. Две године касније, објавио је још један албум, Sigue la luz (Следи светлост), који је доспео на француске листе, али не и на шпанске.

Снимио је неколико филмова, који нису доживели неки већи успех. Године 2005. снимио је 20 centimetros (20 центиметара), мјузикл који говори о јендом транссексуалцу који пати од нарколепсије. Филм је добио више награда на Филмском фестивалу у Малаги. Две године касније, снимио је Chuecatown (Чуекатаун) који говори о познатом геј кварту Чуеки у Мадриду.

Филмографија[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]