ФИТ продукција — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нова страница: {{Компанија | назив_компаније = ТРЗ Филм и Тон ДОО | лого = | врста_компаније = Друштво…
 
Нема описа измене
Ред 9: Ред 9:
| угашена =
| угашена =
| седиште = ([[Београд]])
| седиште = ([[Београд]])
| руководиоци = Јован Марковић >br/> Света Страхинић
| руководиоци = Јован Марковић <br/> Света Страхинић
| производи =
| производи =
| услуге =
| услуге =
Ред 24: Ред 24:




''' Tрајна радна заједница самосталних филмских радника Филм и Тон ФиТ''' основана је 1983 године као радна заједница удружених самосталних филмских радника у реализацији играних филмова поред тада постојећих великих филмских студија у СФРЈ.
'''Tрајна радна заједница самосталних филмских радника Филм и Тон ФиТ''' основана је [[1983]]. године као радна заједница удружених самосталних филмских радника у реализацији играних филмова поред тада постојећих великих филмских студија у [[Социјалистичка Федеративна Република Југославија|СФРЈ]].


Предузеће је покренуто да би се у почетку реализовали тада комерцијални филмски наслови попут Нема проблема и Хадер да се волимо.Међутим, пошто у том тренутку нису могли бити обезбеђена велика финансијска средства за такве пројекте, ФиТ је у почетку почео радити ниже комерцијалне филмске наслове.
Предузеће је покренуто да би се у почетку реализовали тада комерцијални филмски наслови попут [[Нема проблема]] и Хадер да се волимо.Међутим, пошто у том тренутку нису могли бити обезбеђена велика финансијска средства за такве пројекте, ФиТ је у почетку почео радити ниже комерцијалне филмске наслове.


Њихов први филм је био Мољац Миће Милошевића по сценарију Драгана Алексића са Миодрагом Андрићем у главној улози.Филм је постигао врло солидну гледаност и отворио врата младој продукцији да смишља остале пројекте.
Њихов први филм је био Мољац Миће Милошевића по сценарију Драгана Алексића са Миодрагом Андрићем у главној улози.Филм је постигао врло солидну гледаност и отворио врата младој продукцији да смишља остале пројекте.
1984 успели су реализовати филм Нема проблема по сценарију Синише Павића у режији Миће Милошевића са Лепом Бреном и Николом Симићем у главним улогама. И овај филм је успео довести доста публике у биоскопе.
[[1984]]. године успели су реализовати филм [[Нема проблема]] по сценарију [[Синиша Павић|Синише Павића]] у режији [[мића милошевић|Миће Милошевића]] са [[Лепа Брена|Лепом Бреном]] и [[Никола Симић|Николом Симићем]] у главним улогама. И овај филм је успео довести доста публике у биоскопе.
Нардних година Фит постаје број 1 у држави у реализацији комерцијалних комедија реализајући тј. по замисли Јована Марковића реализују нову серију филмова из циклуса Луде Године под новим насловом Жикина династија ( у оквиру Лудих година али други наслови филмова), реализују успешну комедију Ћао инспекторе који доводе милионску публику у биоскопе и постају популарни од Вардара до Триглава.
Наредних година Фит постаје број 1 у држави у реализацији комерцијалних комедија реализајући тј. по замисли [[Јован Марковић|Јована Марковића]] реализују нову серију филмова из циклуса Луде Године под новим насловом Жикина династија ( у оквиру Лудих година али други наслови филмова), реализују успешну комедију Ћао инспекторе који доводе милионску публику у биоскопе и постају популарни од Вардара до Триглава.


Биоскопске организације изненађене поготово успехом Жикине династије, шаљу веће новчане донације да екипа даље настави снимати и тако је 1986 реализована Друга Жикина династија која је била апсолутни хит у биоскопима.
Биоскопске организације изненађене поготово успехом Жикине династије, шаљу веће новчане донације да екипа даље настави снимати и тако је [[1986]] реализована [[Друга Жикина династија]] која је била апсолутни хит у биоскопима.
1987 Јован Марковић као сценариста и Рака Ђокић, менаџер Лепе Брене, удружују снаге у продукцији и реализацији хит наслова Хајде да се волимо који је једним делом представљао и нове песме са албума Лепе Брене. Филм је такође окупио доста публике у биоскопима и због велике популарности 1989 године реализовали су 2 део хит комедије која је такође имала добру гледаност.
[[1987]] [[Јован Марковић]] као сценариста и [[Рака Ђокић]], менаџер [[Лепа Брена|Лепе Брене]], удружују снаге у продукцији и реализацији хит наслова Хајде да се волимо који је једним делом представљао и нове песме са албума [[Лепа Брена|Лепе Брене]]. Филм је такође окупио доста публике у биоскопима и због велике популарности [[1989]]. године реализовали су 2 део хит комедије која је такође имала добру гледаност.


ФиТ је урадио продукцију наслова као што су: Био једном један Снешко, Луталица, Балкан Експрес 2, Масмедиологија на Балкану а у сарадњи с ТВ Београд су реализовали омнибус студентских филмова Кроз прашуме Јужне Америке.
ФиТ је урадио продукцију наслова као што су: [[Био једном један Снешко]], [[Луталица]], [[Балкан Експрес 2]], [[Масмедиологија на Балкану]] а у сарадњи с [[ТВ Београд]] су реализовали омнибус студентских филмова [[Кроз прашуме Јужне Америке]].
Последњих 26 година претежно се баве реализицијом краткометражних и дугометражних документарних филмова са којима су освајали награде у земљи и иностранству.
Последњих 26 година претежно се баве реализицијом краткометражних и дугометражних документарних филмова са којима су освајали награде у земљи и иностранству.



Верзија на датум 10. јануар 2017. у 20:13

ТРЗ Филм и Тон ДОО
Друштво са ограниченом одговорношћу за снимање и приказивање филмова, промет и услугу
Основано1983
Београд
ОснивачиЈован Марковић
Седиште(Београд)
Руководиоци
Јован Марковић
Света Страхинић


Tрајна радна заједница самосталних филмских радника Филм и Тон ФиТ основана је 1983. године као радна заједница удружених самосталних филмских радника у реализацији играних филмова поред тада постојећих великих филмских студија у СФРЈ.

Предузеће је покренуто да би се у почетку реализовали тада комерцијални филмски наслови попут Нема проблема и Хадер да се волимо.Међутим, пошто у том тренутку нису могли бити обезбеђена велика финансијска средства за такве пројекте, ФиТ је у почетку почео радити ниже комерцијалне филмске наслове.

Њихов први филм је био Мољац Миће Милошевића по сценарију Драгана Алексића са Миодрагом Андрићем у главној улози.Филм је постигао врло солидну гледаност и отворио врата младој продукцији да смишља остале пројекте. 1984. године успели су реализовати филм Нема проблема по сценарију Синише Павића у режији Миће Милошевића са Лепом Бреном и Николом Симићем у главним улогама. И овај филм је успео довести доста публике у биоскопе. Наредних година Фит постаје број 1 у држави у реализацији комерцијалних комедија реализајући тј. по замисли Јована Марковића реализују нову серију филмова из циклуса Луде Године под новим насловом Жикина династија ( у оквиру Лудих година али други наслови филмова), реализују успешну комедију Ћао инспекторе који доводе милионску публику у биоскопе и постају популарни од Вардара до Триглава.

Биоскопске организације изненађене поготово успехом Жикине династије, шаљу веће новчане донације да екипа даље настави снимати и тако је 1986 реализована Друга Жикина династија која је била апсолутни хит у биоскопима. 1987 Јован Марковић као сценариста и Рака Ђокић, менаџер Лепе Брене, удружују снаге у продукцији и реализацији хит наслова Хајде да се волимо који је једним делом представљао и нове песме са албума Лепе Брене. Филм је такође окупио доста публике у биоскопима и због велике популарности 1989. године реализовали су 2 део хит комедије која је такође имала добру гледаност.

ФиТ је урадио продукцију наслова као што су: Био једном један Снешко, Луталица, Балкан Експрес 2, Масмедиологија на Балкану а у сарадњи с ТВ Београд су реализовали омнибус студентских филмова Кроз прашуме Јужне Америке. Последњих 26 година претежно се баве реализицијом краткометражних и дугометражних документарних филмова са којима су освајали награде у земљи и иностранству.

Извори

Спољашње везе

  • ФиТ на сајту IMDb (језик: енглески)