Разговор с корисником:Pokrajac/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Фонтови и сајт о Голом отоку

  • Пробао сам да мењам фонтове. Не може на класичан начин (како може у HTML-у). Вероватно је да је та опција искључена. Мораш погледати документацију на Мети за детаље. Колико сам ја видео, изгледа да није могуће мењати фонт на Википедији. --Милош Ранчић 13:08, 1 Дец 2004 (CET)
  • Што се Голог отока тиче, замолио бих те да на сваком тексту који напишеш користећи те документе у дну поставиш линк према дозволи коју си добио. --Милош Ранчић 13:08, 1 Дец 2004 (CET).
  • Прочитај књигу од Чеда Вулевића: Ванредна линија. Говори о данима на Голом отоку. Писац је тамо био одређено време не знам тачно колико. Било је пуно ужаса доста детаљно је описао страхоте и голготе како своје тако и туђе.--Корисник:Џони-Менаџер

Национализам

Здраво, Марко - прво да те поздравим, пошто до сад није било коресподенције међу нама, и да похвалим твој рад.

Него, приметио сам на твојој страници на поглављу принципи трећу тачку која гласи:

  • Са националистима и онима који нису спремни признати своје грешке, не желим дискутовати, већ ћу комуникацију са њима вршити преко модератора/администратора.

Овде сам се осетио прозваним, јер сам националиста. Под национализмом се подразумева љубав према својој нацији (нација је народ на вишем ступњу историјског развитка, тј. ослобођен територијалног аспекта). Обично национализам (као у мом случају) подразумева високо поштовање према другим нацијама и културама. Национализам нема никакве везе са мржњом, нити било чиме негативним. Не треба мешати национализам са категоријама као што су: шовинизам, нацизам (национал-шовинизам), ксенофобија итд, јер национализам са њима нема никакве везе.

Верујем да си желео да искористиш неки од горенаведених израза уместо израза национализам, али је дошло до лапсуса. Напомињем ти ово пошто из контекста исте те тачке видим да си човек који је спреман да прихвати своје грешке. Иначе ако осећаш потребу да ми одговориш, а нећеш да не би изневерио своје принципе дискутујући са националистом, можеш ми се обратити као администратору јер си рекао да ћеш комуникацију са националистима обављати преко модератора/администратора :) Обрадовић Горан 01:57, 8 Дец 2004 (CET)

  • Горане, твоју примедбу сам прихватио и заменио сам националисте са шовинистима и ксенофобичарима. Но, то не мора значити да сам се са тобом сложио око тога шта значи кад је неко националиста... Надам се да ћемо имати успешну сарадњу где ћемо избегавати политичке полемике. --Покрајац 17:15, 8 Дец 2004 (CET)
  • Не видим ни једног разлога да међу нама не буде успешне сарадње. А што се тиче политичких полемика - па на крају крајева, зашто их избегавати, све док се размењују мишљења, добро је. Мислим ако се не слажеш са мојим ставовима по питању национализма, и ако хоћеш да ми саопштиш зашто се не слажеш, немој се устручавати, мислим нисам ни ја од стакла, па да се распаднем ако се неко не сложи са мном. Мада опет, не морамо сад да залазимо у неку дубоку дискусију, има паметнијих начина да се употреби време. Обрадовић Горан 20:52, 8 Дец 2004 (CET)

Размирице

Никола, и Марко! Читам већ неко време ваша препуцавања, и врло ми је жао што сте се толико покачили. Говорим ово зато што сте обојица веома агилни, и са пуно енергије радите на овом дивном пројекту. Колико сам ја запазио свађа је почела на дискусији о Београду. Марко је изнео своје прилично лично мишљење о нашем главном граду, а Никола је одговорио својим такође прилично личним мишљењем. Потом су се ствари измакле контроли и прешле у домен чистог обостраног (и потпуно непродуктивног) вређања. Овде се не бих задржавао, сем што бих Покрајцу препоручио да погледа на енглеској Википедији колико има људи који слабије говоре енглески, и праве граматичке грешке свих врста, па опет остатак заједнице има пуно толеранције, једноставно грешке исправи, ко их примети и не обазире се на то. То је колико сам чуо још израженије на немачкој Википедији, (с тим што они за разлику од нас и Енглеза имају и проблем врло различитих језичких стандарда).

Него да наставим, вас двојица се нисте сложили око првог питања на коме сте се срели, и све је кренуло низбрдо. Сад имате два пута у вашим даљим односима:

1 – који вам лично предлажем - прогутајте оно шта је било међу вама, и започните односе испочетка, овај пут на коректним основама (како и доликује месту на коме се налазите), и са међусобним поштовањем.
2 Сложите се бар око тога да се не слажете, и прекините међусобну комуникацију, док се страсти не смире, а онда уз “арбитражу” целе заједнице да видимо шта даље.

Предлажем да обојица “гласате” којим путем хоћете даље на мојој страници за разговор.

Достављено на:
Разговор са корисником:Никола Прљић
Разговор са корисником:Покрајац
Разговор са корисником:Обрадовић Горан
Обрадовић Горан 14:33, 9 Дец 2004 (CET)

-Одговор Марка Покрајца постављен на Разговор са корисником:Никола Прљић. --Покрајац 16:36, 9 Дец 2004 (CET)


Администраторске привилегије

Имаш одговор на мојој страни за разговор. --Милош Ранчић 00:04, 10 Дец 2004 (CET)

Имаш одговор

На мојој страни за разговор --Милош Ранчић 13:13, 12 Дец 2004 (CET)

Срећно

Ако могу да дам глас на Босанској Википедији кажи само како. bonzo 15:24, 12 Дец 2004 (CET)

Питање

Јел' ти дође неки род ******* *******, **************** ******* **** *** ********* *** и да ли га познајеш? --Ђорђе Стакић 08:30, 13 Дец 2004 (CET)

Гласање

Дакле, није баш да вршим притисак на тебе, али ми се чини да ниси баш схватио смисао давања подршке на овој страни. Треба да се потпишеш испод имена сваке балканске Википедије за чије би представнике гласао. А верујем да не би гласао само за представнике бошњачке Википедије :) Стога, хајд опет на ту страну и изјасни се чије би све кандидате подржао :) --Милош Ранчић 10:56, 13 Дец 2004 (CET)

Администраторска права

Поздрав Марко, то сам мало изгледа погрешно прочитао што се тиче суботе... мислео сам да сам требао/ли у предходну се већ пријавити па сам чекао на тебе....небитно пријави се и ти па шта буде :) уздравље и хвала --Нико 20:31, 14 Дец 2004 (CET)

Постао си администратор

Честитам :) --Милош Ранчић 14:58, 15 Дец 2004 (CET)

Претраживач

  • Поставио сам чланак о Перду Алмодовару Педро Алмодовар, али на претраживачу не могу да га нађем. У чему је фора_

Поздрав

  • Када се речи Педро Алмодовар упишу у поље за тражење и кликне се на "иди", аутоматски се нађеш на страници коју си написао, али кад се кликне на "тражи", избаци да тог чланка нема - због чега не знам. Милош би ти дао најбољи одговор Ако хоћеш да знаш странице са којима је твој нови чланак повезан, онда на чланку кликни лево на опцију "Шта је повезано овде". Поздрав, --Покрајац 00:50, 16 Дец 2004 (CET)

Баш лепо

Видим да си остао до касно у ноћ, сто се мене тиче свака част.И драго ми је што имам прилику да започнем комуникацију са тобом. Поздрав Небојша Бозало 01:31, 16 Дец 2004 (CET)

  • Ма то са граматиком ћу да провалим, линк добија име по страни на којој се налази, вероватно си погледао линк ка Немачкој који се налази у песку тамо има много више слика, ако ископираш на дно стране у вањске повезнице, о немачкој, име ће се само променити у Немачка, интересујем се за фотке па ћу још да читам, а са граматиком ,квиско, или више врста шаблона или универзалнија реченица.Небојша Бозало 00:55, 26 Дец 2004 (CET)
  • Поздрав касно у ноћ, реци ми кад помериш страну дали да се стара брише или да остане као редирект или нешто треће, оне са латинице или јекавска или ово са Титом.Ја остајем још мало па идем на спавање. Ноћ Небојша Бозало 02:14, 28 Дец 2004 (CET)

Јекал ??

Погледао сам на енглеском шта би ово могло да значи, тако што сам упоредио бројчане вредности. Можда се не ради о хемијском елементу, него о тежини коловоза (или можда асвалта). Погледај контекст:The Millau Viaduct consists of an eight-span steel roadway supported by seven concrete piers. The roadway weighs 36,000 metric tons and is 2,460 m (8,071 ft) long, measuring 32 m (105 ft) wide by 4.2 m (13.8 ft) deep. --Обрадовић Горан 00:47, 23 Дец 2004 (CET)

Иначе испод слике стоји:Мост Мијо ноћи. Мислим да је исправније рећи ноћу, па ћу променити, а ти види дал ћеш да вратиш или шта. --Обрадовић Горан 00:47, 23 Дец 2004 (CET)

Питао сам оца, и он каже да јекло на словеначком значи челик (па је јекла генитив), По контексту се уклапа, па би могли да променимо! --Обрадовић Горан 22:46, 24 Дец 2004 (CET)

Бројач - и још понешто

Не знам шта се дешава са бројачем. Аутоматски јесте, мада увек мало касни (пре се то може описати као инерција), мада ево већ дуго се не мења.

За изабрани чланак, морам признати да си ме ту ухватио мало неспремног, али погледаћу па ћу гласати.

Кад је већ реч о главној, мислим да ту треба мало поспремања. На пример, још стоји Милошев позив за прославу 5000 чланка, а ми смо можда већ пребацили 7000. А и вести и занимљивости су можда предуго ту. --Обрадовић Горан 01:26, 23 Јан 2005 (CET)

Мислим да знам шта је било са бројачем (вероватно си и ти провалио, ал добро). Команда која броји странице освежава податак сваки пут када неко измени страницу. Једноставно нико дуго није дирао главну страну, и број се није освежавао. -Обрадовић Горан 01:15, 26 Јан 2005 (CET)

Бањалука

Молим те да ми објасниш у чему је проблем са мојом последњом измејном у чланку Бањалука. Навео сам чињенице и задржао позицију неутралности. Borovlado 15:25, 24 Јан 2005 (CET)

У потпуности се слажем са свим што си ми написао. Ја чак сматрам да је небитно (за прву реченицу) истицање који је по величин град у РС и БиХ. Зато сам и те податке премештао, али си их ти враћао. Онда сам сматрао да ако су то битни подаци нису ништа мање битни ни подаци везани за СФРЈ и број Срба. Ја сматрам да све те податке треба навести, али не у уводном пасусу. А навођење податка о броју Срба не значи да неки град није град свих грађана. Ако напишем да је Чикаго град у коме живи највише Срба у Сјеверној Америци, то никако не значи да Чикаго није град свих грађана Чикага. То је само интересантан податак који очекујем да нађем у српској википедији, а не у исландској, хрватској или алжирској. Поздрав Borovlado 08:29, 25 Јан 2005 (CET)

Бирократа

Честитам постао си бирократа! Бар тако мислим, јер нисам баш искусан са постављањима на ту дужност ;) Јави ми да ли имаш све ове опције : article, discussion, edit, history, protect, delete, move, watch. Пошто је протекло више од месец дана како си администратор, сам те поставио за бирократу (тако су и самном учинили :) Срећан рад --Обрадовић Горан (разговор) 01:40, 27 Јан 2005 (CET)

Па то су све опције које ја имам, а ја сам бирократа. Значи или си добио неку опцију коју до сада ниси имао а ниси приметио, или ја нисам набројао све опције. Било како било у скорашњим изменама пише да ти је рачунар доделио бирократска права, што значи да си постао бирократа. О Немачком питању ћу одговорити код Николе на страници. --Обрадовић Горан (разговор) 01:59, 27 Јан 2005 (CET)

interwiki @ german wikipedia

Hello - the interwiki-thing is a very complicated thing on the german wikipedia. There are a lot of controversies about that. Now there is a new discussion, which interwiki links have to be on the main page. I think, that after that discussion sr will be added. de-APPER --212.202.175.143 09:48, 27 Јан 2005 (CET)

Konvertovanje....

Samo bi voleo da kada konvertuješ nešto da obratiš pažnju šta tačno konvertuješ. --confy 12:13, 29 Јан 2005 (CET)

  • Ok, mislim da je najbolje da se napravi ПХП članak na ćirilici gde će biti ćirilična verzija i PHP gde će biti samo latinična verzija. Isto važi i za OpenBSD, Тео де Рат....--confy 17:55, 29 Јан 2005 (CET)
    • Ја потпуно разумем твој захтев, али једноставно нисам у позицији да то радим, јер се не ради смо о овим чланцима него и о свим будућим. Ово је опипљиво, јер се преплићу и латиница и ћирилица (нарочито када се ради о компјутерској терминологији). Мислим да би требало покренути мало ширу дискусију о овој теми (којих је већ било). Наравно, не треба занемарити чињеницу да је латиница у српском језику равноправна са ћирилицом, али на овој Викопедији, влада званични став да се треба користити ћирилица. Милош, који је ипак овде "главни" такође треба дати свој став... Али, њега нема... Ја мислим да би за сваки појам требао постојати један чланак на једном писму. Радо ћу прихватити консензус да се чланци о рачунарској науци пишу само на латиници. Требамо и ти ја сачекати да се он донесе. Поздрав, --Покрајац 18:05, 29 Јан 2005 (CET)
    • Mrzim kada neka grupa mora da čeka nečiju odluku da bi dotična grupa napredovala. Ajde da sačekamo do sledeće nedelje pa da vidimo šta Miloš kaže. Kao što sam rekao, za ljubitelje ćirilice neka bude članak ОпенБСД gde će pisati samo ćirilicom a istovremeno neka bude članak OpenBSD gde će biti samo latinicom. Ja mislim da je ovo rešenje najbolje za sada ali ajde da vidimo šta Miloš misli o tome...--confy 19:15, 29 Јан 2005 (CET)
  • Глупо је да се наслов OpenBSD пише у облику ОпенБСД. Јер се ради о називу на енглеском језику који је непреводив. Ја сам за то да буде све на латиници и да један чланак може бити само на једном писму, управо због тога што је тренутно наслов на латиници (на енглеском), а текст на ћирилици (где се су се опет сви појмови написали латиницом). Ма збрка, нема шта. Дакле, чекамо Милоша, или ако се сад изјасни релевантан број администратора. Нека они кажу шта мисле, па и то да ли треба ову дебату покретати без Милоша. Шта ћеш, кад он има ауторитет... --Покрајац 19:27, 29 Јан 2005 (CET)
  • Савтујем ти да одмах покренеш кампању поводом овог питања. Сада је право време. Што се пре ово заврши, биће лакше и теби и мени. Свим администраторима пошаљи универзални текс захтева, или негде на пијаци, не занам, како хоћеш. Имаш моју подршку (да се разумемо: замо за текстове о рачунарима, софтверу, хардверу...). --Покрајац 19:30, 29 Јан 2005 (CET)
    • >па и то да ли треба ову дебату покретати без Милоша. Шта ћеш, кад он има ауторитет...

Hehehe ali mi imamo snagu :) Anarhija :P. Evo sada ću da napišem malo pismence u vezi ovoga --confy 21:04, 29 Јан 2005 (CET)


Здраво! Прво што се тиче Милоша. Мислим да ће човеку да се дикне коса на глави кад прочита оно како је он овде главни, и да се чека његово мишљење пре него што се донесе одлука. Рецимо да он баш и не воли ауторитете, и сигурно неће бити одушевљен тиме што га проглашавају за једног. Тачно је да Милош јесте ауторитет у смислу да је он један од покретача овог пројекта (колико знам, он је превео интерфејс и био први администратор) па је упознат са начином функционисања, и стручан је по питању техничких питања. Осим тога се бави лингвистиком, па у овом одређеном питању његова реч може имати већу тежину. Али није потребно да он аминује неку одлуку уколико ће посао стајати док он не дође.

Моје мишљење о овом проблему је да постоје два решења:
- наслов ставити ћирилицом, али онда мора да се поштује вуков постулат, и наслов овог чланка мора бити ОупенБСД, а не ОпенБСД, јер се тако чита на српском језику (ако неко сматра да ће ово чланак учинити тежим за проналажење, могу се направити одговарајући редиректи)
- узети да је то страни термин и написати га у изворном облику, текст чланка писати ћирилицом, а у латиници оставити тај и сличне стручне термине који се не дају превести, али их писати курзивним словима (италик), како би се истакло да то није српска реч писана латиницом, већ страна реч

Не треба за сада правити латиничну верзију чланка, јер би било какво такво решење било само парцијално (за дати случај), а случаја има много, и једини исправан начин је третирати их целовито – за сада једино решење које фигурише јесте да се направи бот који ће аутоматски пресловљавати чланке из једног писма у друго. - Обрадовић Горан (разговор) 21:11, 29 Јан 2005 (CET)

А како се пише Windows на српском? Хтио сам недавно да поставим чланак о Windows-u, али сам се нашао пред дилемом о којој сте фино продискутовали. Виндовс, виндоувс, или просто оставити у изворном облику. А ако оставимо изворно (што се мени чини за најприхватљивије) требало би у загради написати и како се изговара. А како ће то утицати на рад претраживача (који и онако не ради како треба)? Borovlado 13:59, 30 Јан 2005 (CET)

Најмлађи администратор??

Како бре ти најмлађи - кад си рођен? Шта ти мислиш да сам ја тамо неки метјузалем :) --Обрадовић Горан (разговор) 01:11, 30 Јан 2005 (CET)

ХЕ-хе то је титула коју нећеш моћи да понесеш, бар док сам ја овде - шијем те за 40 дана, 18. 11. 1984. :) --Обрадовић Горан (разговор) 01:21, 30 Јан 2005 (CET)

Голија је заслужан

  • a :). Голија је заслужан за супер брзо постизање 7000 чланака, његов рад је био заиста плодоносан, а то наставља и даље. Драго ми је због Голије, драго ми је због наше Википедије. Сви улажемо напоре да досегнемо групу великих и надам се да ћемо ускоро тамо и крочити. Ако си прочитао позив за дружење молим те придружи се коментаром и подржи предлог, помози ми да се окупимо и да мало и славимо. Ово је такође позив и теби да случајне ненађеш нека друга посла у време скупа :) Поздрав од Небојша Бозало 02:36, 30 Јан 2005 (CET)
  • Ово је такође позив и теби да случајне ненађеш нека друга посла у време скупа :), како ли сам предвидео, немам намеру да намећем зато сам дао и ону другу равноправну могућност. Али било би јако лепо ако би се појавио и ти, а ако би платио и пиво их. Википедија нам је свима хоби па да проширимо дружење поздрав. За 7000 видећу ја са Голијом Небојша Бозало 02:53, 30 Јан 2005 (CET)

уређење

Кад напишеш коментар "трба уредити" на шта мислиш под тим. Ја бих радо уредио о Шербеџији, али не знам шта подразумјеваш под тим.

Одлично одрађено. Мени је за данас доста. Убацили смо данас макар 20 квалитетних чланака. Поздрав Borovlado 18:23, 30 Јан 2005 (CET)

Пројекат Растко?

U vezi članka Интернет, što si dodao link 'Projekat Rastrko', kakve veze to ima tačno sa internetom? --confy 22:42, 4 Феб 2005 (CET)

Улице

  • Хвала. Никола је почео са општинама а ја мало испеглао за потребе улица. Веб адресу Врачара нисам нашао, а испод слика ћу да погледам :). Молим те погледај Разговор:Списак улица Београда и прокоментариши, кад крене посао онда је накнадно теже урадити. Погледај и Трг Републике на дну има мала галерија која би требала да расте, и један део улица да се уради тако. Још једном хвала на коментару, код мене су они добродошли, и слободно се умешај јел ово је Вики пројекат и то подразумева да нико нема ауторско право. Добро неки од нас баш то и неволе :), али ја нисам у тој групи, само удри.Небојша Бозало 15:41, 5 Феб 2005 (CET)

БПШ

Здраво, Марко! Имам једног пријатеља који планира да упише електронско пословање на Београдској пословној школи, па ме интересује одакле и шта треба да учи за пријемни. Ако би могао да ми кажеш, био бих ти захвалан. Поздрав, -- Обрадовић Горан (разговор) 22:48, 9 Феб 2005 (CET)

Хвала на информацијама --Обрадовић Горан (разговор) 01:36, 10 Феб 2005 (CET)

Садржај

Занима ме како да убацим садржај на страницу коју урадим, посто имам неколико страница које су мало обимније потребан ми је садржај или (Тable of contest (TOC)) Дали би ми неко могао помоћи


Потребно је да у оквиру чланка имаш четири или више наслова уоквирена са по два знака једнако са обе стране (нпр. ==НАСЛОВ==). Погледај нпр. чланак Ливањско поље. --M. Покрајац 20:12, 11 Феб 2005 (CET)



Zdravo pishem ti sa javne linux mashine, zato je latinicom. Mislim da se Hrvatsko filozofsko drushtvo pishe velikim slovom, jer je to naziv entiteta (imaju i web stranu pa proveri). Na primer Gradjanski savez Srbije se pishe velikim slovom a ne malim gradjanski savez srbije. Takodje i Srpska radikalna stranka, Beogradski krug, pa dakle i Hrvatsko filozofsko drushtvo. Znachi to nije kao kad bismo rekli hrvatsko gospodarstvo ili srpska vlada, shto bi se svakako pisalo malim slovom. Ako te ne mrzi idi ti vrati na veliko H :) poshto ja sad nemam ccirilicu.

Drugo, mislim da chlanci trebaju da imaju sizhe, sinopsis, od par rechenica, na pochetku - kao npr ovaj chlanak o Sheshelju. Ne zheli svako da chita 30KB teksta. Kako bi bilo da to dodash na tvoj chlanak o Gradjanskom savezu, na primer - ovde nema nikog pozvanijeg od tebe da objasni GSS u dve jake rechenice. Poz Dzordzm 21:42, 11 Феб 2005 (CET)

Категорије

Занима ме како да мењам категорије. нпр. Политичари, када одем на ЕДИТ на страници нема ништа, а желео бих да убацим неколико значајних имена --Саша Стефановић 19:14, 13 Феб 2005 (CET)


Имаш одговор на мојој страни за разговор. Dzordzm 21:18, 13 Феб 2005 (CET)

Поздрав

Само да Те поздравим и на твојој страни и још једном захвалим на помоћи. Можеш ли ми рећи због чега се линкови са en. не виде свим темплејтима/мустарма (у стадардном тмп. је у реду) --Ninam 21:24, 13 Феб 2005 (CET)


Мало ми је необичан овај разговор на различитим странама, теже се прати. Што се тиче темплејта/мустре *коже* (заборавила сам да додам), проверила сам све постојеће и закључила да се не разликују само по изгледу и организацији већ и по функцијама, што и није баш уобичајено за PHP пројекте. (Линкови ка en:User и обратно - виде се само у две коже, док само у једној постоји она жута линија која садржи упозорење о новим порукама итд.) Вероватно ће то они који на томе раде временом дотерати. --Ninam 22:25, 13 Феб 2005 (CET)

Nastavak diskusije sa en.wikipedia

Покрајац, Na ovoj vikipediji sam već u više navrata "piskarao" (možeš pogledati moje priloge). Međutim, poslednji put kada sam bio ovde situacija je bila grozna. Administratori nisu ništa radili, većina članaka je bila prazna (samo poneki template stavljen), a veliki deo članaka je bio ili nepismen, ili nije imao nikakve veze sa enciklopedijom. Pokušao sam da skrenem pažnju na to, ali se niko nije dovoljno interesovao.

Često imam osećaj da ljudi koji ovde pišu nikada nisu ni pogledali englesku vikipediju i ne znaju o kakvom se projektu uopšte radi (čast izuzecima, pogledao sam i neke tvoje priloge, ne izgledaju toliko loše). Nemam neku posebnu želju da sudelujem u pravljenju Internet portala - to me ne zanima, želim da radim na enciklopediji.

Vidim da si ti administrator (?), pa se možda i rešiš da uradiš nešto povodom jadnog stanja ove vikipedije (izvinjavam se na vulgarnosti, ali ne znam kako drugačije da opišem šta se ovde dešava). Zato ti predlažem da obratiš pažnju na:

Mogu da nastavim da listam zašto sr nema veze sa osnovnom idejom vikipedije do sutra, ali nadam se da imaš predstavu šta je problem. Treba da se napravi čistka, da se sve to pobriše, jer nema svrhe ispravljati (na čemu su ljudi insistirali ranije kada sam predlagao da se briše).

Do tada, zaista ne vidim kako bih ja mogao da doprinesem srpskoj vikipediji, jer ponavljam, nemam nameru da se ovde svađam sa ljudima koji izgledaju kao da ni ne znaju šta je vikipedija. --Dcabrilo 23:04, 13 Феб 2005 (CET)

Ја се слажем са 99% овога горе и стварно је јако велики број чланака овог горе типа. Сећам се с времена на време је неко постављао по 100 чланака дневно азбучним редом из Вујаклије, катастрофа; а и сви свеци су мазнути са сајта СПЦ—то ЗНАМ да је повреда ауторских права јер лично познајем човека који је то радио за СПЦ и чија су права дакле повређена. Е сад ја се једино не слажем са дефетизмом. Ако администратори почну да раде свој посао и све такве чланке флегују за темељну измену под претњом брисања, а људи који хоће да пишу оригиналне чланке не побегну него поправљају и додају много боље чланке, мислим да би дарвиновски ова википедија могла да корак-по-корак променама еволуира у нешто озбиљно. Dzordzm 23:32, 13 Феб 2005 (CET)

Покрајац, ja jednostavna nemam dovoljno volje da pišem za vikipediju gde s nekim moram da se prepirem oko toga šta je vikipedija. Da li postoji dobar razlog da gore napomenuta četiri članka još uvek nisu izbrisana (ako već nema niko da ih prepravi)? Zašto administratori dozvoljavaju da se krše autorska prava? To bi trebalo odmah da brišete, kakve rasprave može tu da bude? Ili je GFDL ili nije. --Dcabrilo 01:10, 14 Феб 2005 (CET)
  • Супер мега гига чланак на енглеској Википедији Аве руши углед нашег мизерног, бедног и кужног артикла Ave. :). Ајде људи потпуно сте у праву али овде има више брисача него писача и више критике него рада. Неко неће да ради због овог неком смета оно а ко ће да ради, макар мало, па и њега да критикујемо.

(:) А и то наше Аве чак ни графички није исправно написано. Читам да се одлучујете на радикално брисање, па ако је тако - да ја ништа не дирам, кад ће то и тако па, па. Иначе, читајући, не само да има одредница које су више расправе, чланци или скаске, а не кратке и садржајне одреднице већ, на жалост, има и неких чији су делови потпуно нетачни, чињенично. --Ninam 22:34, 14 Феб 2005 (CET)

Кејнс

Пошто већ причате о кензијанцима, ја сам узео пре пар дана да преводим чланак о Кејнсу, и готово сам завршио, али сам имао мало проблема са превођењем, па га још нисам поставио. Ако је неко планирао да преведе овај чланак, боље да не дуплирамо посао, него да му ја пошаљем ово шта сам до сада урадио, а он нека настави. --Обрадовић Горан (разговор) 02:08, 14 Феб 2005 (CET)

Супер што си попунио списак људи. Обично сам ја водио рачуна о томе, јер ако се дуже не уписује, онда никад нећемо пописати све људе. Баш сам данас имао у плану да допуним, ал ето ти си обавио тај мало досадан посао ;) --Обрадовић Горан (разговор) 13:06, 14 Феб 2005 (CET)

Пардон, морао сам рано да устанем, па сам сав распаднут, и помешао сам твој пост са оним шта ми је Ђорђе написао -- Обрадовић Горан (разговор) 13:22, 14 Феб 2005 (CET)

Како да направим категорију

Желео бих да направим категорију Амбасаде Србије и Црне Горе у иностранству, такође бих изнео неколико општих информација за сваку. Уколико ја нисам у могуцности да направим Категорију молио бих онда неког од администратора да то учини још вечерас. Унапред захвалан Саша Стефановић 23:36, 14 Феб 2005 (CET)

У реду, одустао сам од амбасада.!!!!!! О историји српске дипломатије и не знам баш много али могу да потражим :o) У сваком случају хвала ти на помоћи и одговору. Сада ћу мало да попуњавам категорију Како да - уради сам Саша Стефановић 23:51, 14 Феб 2005 (CET)

Несугласица

Здраво, ја и Корисник:Саша.Стефановић имамо проблем око чланка Александар Вучић. Саша је поставио верзију са Вучићевог сајта, ја сам негодовао и написао своју верзију, али он се не слаже са њом, а ја не бих да почињемо рат "ко ће пре и чешће". Па дакле тебе као Админ-а питам шта се ради у оваквим случајевима? Питање сам послао и Горану Обрадовићу --Dzordzm 04:51, 15 Феб 2005 (CET)

То сам сконтао након што сам већ постовао одговор ;) да си заправо ти то тако окарактерисао. Па сам мислио oh well где сад због тога опет да га мењам? А да та Сашина реченица значи мање-више то, стоји, а да то стварно није у реду, па и то стоји. Па рек'о нек иде живот, нека га нек стоји онако. Ако мислиш да изврће смисао, слободно обриши тај коментар. --Dzordzm 21:59, 15 Феб 2005 (CET)

Ијекавица/Екавица

Поздрав!
Поводом твојих измјена на Франкфурт-у имам питање.

Неко ми је на моје прошломјесечно питање о употреби ијекавице одговорио да је ијекавица на википедији равноправна, али да из стилских разлога не би требало мијешати ијекавицу и екавицу у истом чланку, са чим се потпуно слажем и шта сам до сада и примјењивао.

Чланак Франкфурт је започет ијекавицом (Њемачка, сједиште, мјеста).

Интересује ме са којим разлогом си промијенио текст повезнице Њемачка на Немачка (сам интерни линк је био и остао на екавици), а да ниси промијенио и остале ијекавске изразе?

Да ли је тачно то што једном рече Милош, да су "екавци" мање сензибилни за ијекавицу, него "ијекавци" за екавицу ? :-)

Категорија "Градови у Немачкој" намјерно није била поставњена на Франкфурт зато што је то страна-раскрсница за исти назив различитих значења (као што чланак и казује). Град Фракфурт тек слиједи под одредницом Франкфурт на Мајни и та категорија припада само тамо.

Питање је било чисто информативно ;-)

--Kaster 22:12, 15 Феб 2005 (CET)

Иван или Иво

Покрајац, стварно си ме изненадио. Јесе и хрватски иако они то баш и не воле, човек је био католик а никада сам није рекао шта је по националности. Али Иван никада није био. Оди до Задужбине и погледај крштеницу. Тако сам била збуњена када сам прочитала Иван да сам отворила две енциклопедије да проверим, а Андрићева дела су ми у спаваћој соби па ме мрзи да идем до тамо. Извесно је да је Иво, а то је уосталом, типично име за Далматинца... одакле у Травнику, па, прочитај колико је волео Почитељ (На камену у Почитењу) --Ninam 00:52, 16 Феб 2005 (CET)

Г. Петровић

Хвала, већ сам је обрадила, сад ћу да је подигнем само да видим како се линкује :)

Ауууу, што ти о мени лепо мислиш. Тек сам упела да опишем текст око слике. Ајде, сад ћу да проучим. --Ninam 01:05, 17 Феб 2005 (CET)

Прегледала. Није чупаво. Само тржи много података које немам, нпр дан и месец рођења.А наравно није ни умро. Ако на Мети успем да нађем упутство за преправљање скрипта, јер поља која оставим празна нису hiden. Хвала. --Ninam 01:21, 17 Феб 2005 (CET)

[<[Слика:Petrovic.jpg|десно|мини|Горан Петровић]>] Изгледа да је ови синтакса кад немамо све податке а да сесмести у кућицу. Баци поглед. --Ninam 02:03, 17 Феб 2005 (CET)

Њуца - одговор

Надам се да си видео одговор на Горановој страни. --Ninam 23:30, 17 Феб 2005 (CET)

Хилари Клинтон :)

Како је објашњено на en Википедији, корице књига се могу користити под Fair use дозволом, види en:Template:Bookcover, такође и en:Image_description_page#Fair_use_rationale. (Ја лично сам први за поштовање ауторских права, према томе, ако мислиш да је ово сумњиво, слободно обриши или се распитај даље.) --Dzordzm 00:11, 18 Феб 2005 (CET)

Напротив, ја баш мислим да треба водити рачуна о ауторским правима, само што такође мислим да је ово ОК. А извор је са buy.com-а, могла је бити и било која друга онлајн књижара али ови су имали пристојну величину скена. --Dzordzm 00:19, 18 Феб 2005 (CET)

:)Какогод

  • Цитat са Википедије:"Какогод". А рекох баш јуче нешто на ту тему. :). --Небојша Бозало 17:57, 18 Феб 2005 (CET)
  • Pokrajac zar ne mozes da banujes IP adresu tog koji menja istoriju srbije, mislim stvarno zar ti se da svaki put menjati na staro. Sasa.Stefanovic


Још једно глупо питање

Дали могу на страници скорашње измене да сакријем ове ствари што ради милбот, није да ми смета али се некада погубим и не могу да пратим све. Саша Стефановић 20:30, 18 Феб 2005 (CET)


Дакле бануј овог морона што мења чланак о Србима—мислим да је претерао. --Dzordzm 20:39, 18 Феб 2005 (CET)

Уплакана због Душана

Имаш поруку на страни Д.З. дискусије--Ninam 23:05, 18 Феб 2005 (CET)

Википедија:Уживо

Погледај - Википедија:Уживо --Обрадовић Горан (разговор) 00:59, 19 Феб 2005 (CET)

Главна страна

Пошто смо јуче дошли до 9000 атрикла занима ме зашто на главној страни под категоријом новости не стоји ова битна новост. Честитам свима који су допринели овом броју артикала и такође желим свима успешан рад на википедији са много нових и интересантних артикала. Саша Стефановић 21:39, 19 Феб 2005 (CET)

НАТО

Е Покрајац добра ти је мапа уз НАТО. Јел си то сам правио??? Како било—мапа има мали проблем јер за Сардинију пише да је француска, а за Корзику италијанска, а у стварности је обрнуто. Безвезе, али овако мапа не ваља, sorry :) --Dzordzm 05:20, 25 Феб 2005 (CET)

Узгред, о оном чланку о Вучићу нико више не размишља. То је ОК што се мене тиче, само да ли онај таг о неутралности сад треба тамо заувек да остане? Или како? --Dzordzm 09:43, 25 Феб 2005 (CET)

Deutschland

Ма није ништа посебно (мада јесте обимно) - чист превод. Нема се тренутно више времена па преводим пасус по пасус, а нема се времена (ипак станујем и радим неких 20-так километара од центра Франкфурта - из дворишта видим скајлајн :) да одем и "ударим" и покоју сопствену сличицу. Али "средњерочно" планирам :-) --Kaster 00:59, 27 Феб 2005 (CET)

Ах да ... за метро (У-Бан) нисам још ништа планирао --Kaster 01:03, 27 Феб 2005 (CET)