Бади, пас кошаркаш

С Википедије, слободне енциклопедије
Бади, пас кошаркаш
Филмски постер
Изворни насловБади, пас кошаркаш
Жанрдечји филм/комедија
РежијаЧарлс Мартин Смит
СценариоКевин Десио
Пол Тамаси
Арон Менделсон
ПродуцентРоберт Винс
Ана Винс
Главне улогеКевин Зегерс
Михајл Џетер
Венди Мекена
Били Кобс
Ерик Крисмас
МузикаБрам Венгер
Продуцентска
кућа
Волт Дизни
Година1997.
Трајање98 минута
ЗемљаСАД
Језикенглески
Буџет3 милиона долара
Зарада27 милиона долара
Следећи
Веб-сајтbuddies.disney.com/air-bud
IMDb веза

Бади, пас кошаркаш (енгл. Air Bud) је америчка породична комедија из 1997. године. Филм је доживо увелики успех са укупном зарадом од више од 23 милиона америчких долара.[1]

Радња[уреди | уреди извор]

Главни лик у филму је дванаестогодишњи стидљиви дечак Џош Фрем. Након погибије његовох оца, сели се мајком и сестром у мали град у држави Вашингтон.[2] Џош не успева да се уклопи у нову средину, не налази пријатеље и плаши се да се пријави са школску кошаркашку екипу. Убрзо упознаје златног ретривера по имени Бади, који је напуштен од кловна по имену Снивели. Спријатељује се са њим и примећује да је добар у кошарци. Јасмин, Џошова мајка увиђа колико се Џош везао за пса и дозвољава му да га задржи. Џош покушава да нађе место у кошаркашком тиму и доводи Бадија на тренинг, који у почетку омета игру. Тренер Бакер убрзо примећује Бадијев таленат и одлучује да постане део тима. Пас постаје популаран и то првилачи пажњу и бившем власнику, кловну Снивелију, који га жели назад и краде га од Џоша. Успевају да га врате и након сазнања да не постоји правило које спречава да пас буде део кошаркашког тима, уз његову помоћ освајају освајају шампионат. Снивели тужи Џошову породицу за отмицу пса, а судија одлучује да да избор псу. Кловн и Џош стоје са различитих страна и дозивају Бадија, који на крају одлази до Џоша.

Наставци[уреди | уреди извор]

Поред овог, снимљено још четири наставка о Бадију у којима демонстрира таленте и за неке друге спортове, као што су амерички фудбал, фудбал, бејзбол и одбојка на песку.

Снимљено је и четири незванична наставка филма, који говоре о више паса са способностима за спортове.

Извори[уреди | уреди извор]

  1. ^ Air Bud, Приступљено 2019-08-25 
  2. ^ Badi, pas košarkaš - TV B92

Спољашње везе[уреди | уреди извор]