Чаробни Мајк

С Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Врели Мајк)

Чаробни Мајк
Филмски постер на српском језику
Изворни насловMagic Mike
Жанрдрамедија
РежијаСтивен Содерберг
СценариоРид Каролин
Продуцент
Главне улоге
Директор
фотографије
Стивен Содерберг
МонтажаСтивен Содерберг
Продуцентска
кућа
  • Nick Wechsler Productions
  • Iron Horse Entertainment
  • Extension 765
ДистрибутерWarner Bros. Pictures
Година2012.
Трајање110 минута[1]
ЗемљаСАД
Језикенглески
Буџет7 милиона долара[2][3]
Зарада167,2 милиона долара[3]
Следећи
Веб-сајтwww.warnerbros.com/magic-mike
IMDb веза

Чаробни Мајк (енгл. Magic Mike), у биоскопима приказиван као Врели Мајк, америчка је драмедија из 2012. године. Режију потписује Стивен Содерберг, по сценарију Рида Керолина. Главне улоге тумаче Ченинг Тејтум, Алекс Петифер, Мет Бомер, Џо Манганијело и Метју Маконахи.[4] Радња се врти око Адама, 19-годишњака који улази у свет мушког стриптиза, ког подучава Мајк Лејн, који је у том послу већ шест година.

Премијерно је приказан 29. јуна 2012. године у Лос Анђелесу, док је приказивање у биоскопима започело 29. јуна 2012. у Сједињеним Америчким Државама, односно 11. априла 2013. године у Србији. Остварио је критички и комерцијални успех. Наставак, Чаробни Мајк XXL, приказан је 2015. године.[5]

Радња[уреди | уреди извор]

Мајк има велике планове за сопствени бизнис, али своје рачуне плаћа кроз низ чудних послова, од којих најзначајнији посао стрипера у клубу чији је власник Далас, који сања о стварању „империје” стриптиз клубова.

Мајк упознаје 19-годишњег Адама, који је недавно напустио факултет у потрази за грађевинским послом. Мајк узима Адама под своје и подстиче га да почне да се скида у клубу у ком он ради. Мајк упознаје Адамову сестру, Брук. Упркос његовој повременој вези са женом по имену Џоана, Мајка привлачи Брук и обећава да ће се бринути о Адаму.

Адам све више пада под негативан утицај који носи посао стрипера, док почиње да злоупотребљава дрогу и има сексуалне односе са многим клијентима. Када Далас објави да има план да пресели њихов наступ у Мајами, Мајк се поверава Брук да је уморан од оваквог живота и да жели да добије кредит за мали бизнис како би остварио свој сан да покрене посао производње намештаја. Банка одбија његов захтев за кредит и Мајк схвата да мора да остане у овом послу да би наставио да плаћа своје рачуне. Мајк касније присуствује лудој забави у Даласовој кући, где Адам постаје део шеме коју је смислио Тобијас, ди-џеј њиховог клуба, како би продао дрогу клијентима, и на крају добија пакет екстазија. Адам почиње редовно да користи дрогу, а Мајк примећује све више Адамовог недоличног понашања, док се Брук нада да ће Мајк испунити обећање и заштити Адама.

Неколико дана касније, Мајк и Адам наступају на приватној забави у сестринској кући где Адам са собом доноси пакет дроге. На забави, Адам даје младој девојци пилулу екстазија, што је изазвало свађу између Адама и њеног дечка. Мајк и Адам су приморани да побегну без дроге, за коју Адам каже да вреди 1.000 долара. Такође не узимају новац за овај посао, што разбесни Даласа. Након наступа, Мајк и Адам узимају дрогу и одлазе у клуб. Адам повраћа и онесвести се; Брук га проналази на Мајковом поду следећег јутра. Брук се суочава са Мајком због његовог живота и прекида своје пријатељство са њим. Тобијас и његови добављачи проваљују у Мајкову кућу тражећи Адама, откривајући да дрога заправо вреди 10.000 долара. Мајк се одриче већине своје животне уштеђевине да би у потпуности исплатио Адамов дуг.

Касније, пре последњег наступа у клубу, Мајк одлучује да прекине са послом стрипера. Знајући да Далас нема лојалност ниједном од њих и да је вођен похлепом, Мајк напушта клуб. Након што је схватио да се Мајк неће вратити, Далас даје Адаму да замени Мајка као главни плесач. Мајк се вози у Брукин стан и говори јој да је престао да ради као стрипер. Она је сазнала шта је Мајк урадио за Адама и позива га да јој се придружи на доручку. Пита га шта могу да раде до јутра, а затим га пољуби.

Улоге[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ MAGIC MIKE (15)”. Lions Gate UK. British Board of Film Classification. 30. 5. 2012. Приступљено 17. 10. 2013. 
  2. ^ Kaufman, Amy (28. 6. 2012). „Seth MacFarlane's 'Ted' to dominate stuffed box-office weekend”. Los Angeles Times. Приступљено 9. 7. 2012. 
  3. ^ а б „Magic Mike (2012)”. Box Office Mojo. 29. 6. 2012. Приступљено 9. 7. 2012. 
  4. ^ „Magic Mike”. Turner Classic Movies. Atlanta: Turner Broadcasting System (Time Warner). Приступљено 1. 10. 2016. 
  5. ^ „Magic Mike XXL”. Turner Classic Movies. Atlanta: Turner Broadcasting System (Time Warner). Приступљено 1. 10. 2016. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]