Корисник:Mina138/песак

С Википедије, слободне енциклопедије

Барби Дневници[уреди | уреди извор]

Барби Дневници
Омот српског DVD издања
Жанртинејџерска драма
ТворацЕлиз Ален Лорен МцЦреари
РежијаРоб Худнут (извршни) Калан Каган (глас)
СценариоРоб Хаднат
Продуцент
  • Колан Каган
  • Роб Хаднат (извршни)
Прича
  • Елиз Ален
  • Лорен МцЦреари
Главне улоге
  • Кели Шеридан
  • Скај Свитнам
  • Сара Едмондсон
  • Венера Терзо
  • Мет Хил
  • Кијара Зани
  • Ендру Френсис
  • Марика Хендрикс
  • Ана Камер
МузикаРас ДеСалво Питер Шварц
МонтажаБрајан Шелтон
Продуцентска
кућа
  • Curious Pictures
Дистрибутер
Северна Америка

Lionsgate Home Entertainment Overseas Universal Pictures Video УК и Ирска Right Entertainment Release dates

Година2006.
Трајање70 минута
Земља
Језикенглески
IMDb веза

Барби Дневници је анимирани филм из 2006. године, снимљен техником снимања покрета, који спада у жанр тинејџерске драме. Режирао га је Ерик Фогел, а сценарио су написале Елиз Ален и Лорен МцЦреари. Филм је премијерно приказан на Никелодиону[1], а потом издат на ДВД-у.[2]

Ово је осми филм из серије филмова о Барби, у којем Кели Шеридан пружа глас за лик Барби, док Скај Светнам пева њене песме. То је једини Барби филм који је произвела компанија Curious Pictures, те самим тим једини филм у првој деценији Барби филмске франшизе који није продуциран од стране Mainframe Entertainment-а (сада Mainframe Studios). Такође, ово је и последњи филм о Барби који је оригинално дистрибуирао Lionsgate у Сједињеним Америчким Државама и Канади, јер је Universal Studios (сада Universal Pictures), који је већ дистрибуирао филмове изван Сједињених Америчких Држава са међународним дистрибутером Entertainment Rights, требао да преузме права за дистрибуцију кућних видео издања од наредног филма, Барби и 12 плесачица.[3]

Радња[уреди | уреди извор]

У овом филму, Барби је приказана као типична америчка тинејџерка која је друга година средње школе и која се сусреће са проблемима са којима се тинејџери у стварном животу често сусрећу: упознавање нових пријатеља, забављање, трачарење и укључивање у школске активности. Увек у свему губи од Ракел, надмене девојке која јој је некада била најбоља другарица у петом разреду. Првог дана школе покушава да постане водитељка школске ТВ станице, али је Ракел предухитри. Уместо тога, она постаје Ракелин лични асистент, купује јој пиће и обавља њене послове.

Када Ракел остави свог дечка Тода, у кога је Барби заљубљена, он и Барби почињу да се друже и убрзо постају пар. Тод позива Барби на јесењи плес. Одушевљена, Барби, као и њене најбоље другарице Тиа и Кортни, журе да купе хаљину када сазнају да су Ракел и Тод поново заједно. Тајанствена жена за шалтером, која се зове Стефани, даје им савете и нуди им наруквице са чаролијамабесплатно. Барби случајно долази са дневником у који уписује своје наде.

Убрзо након тога, оно што је написала почиње да се мистериозно остварује. Неко оставља њене љубавне поруке и њен бенд, Чармз, добија наступ на школском плесу на који је Барби раније била позвана. Затим Барби одлучује да ради прилог о популарној деци и „Шта их чини популарним“. Убрзо почиње да запоставља своје пријатеље, а прича постаје прилично зла. Она чак прескаче Тијине изборе за председника разреда да би се дружила са Реганом и Даун, Ракелиним пријатељима. Почиње да прескаче пробе бенда и проводи сате разговарајући са њима телефоном и дружећи се са њима. Барби схвата да су се њене наде записане у дневнику оствариле и жури у тржни центар да пита Стефани о томе. На њен шок, открива се да жена тамо никада није радила и да очигледно не постоји.

Тиа и Кортни откривају да је Кевин тај који је остављао љубавне поруке Барби, а не Тод. Притискају га да јој каже, али он одбија. Даун и Реган сазнају да је Барби постала њихова пријатељица само због своје приче и престају да се друже са њом. Обавештавају Ракел. Ускоро, Ракел краде Барби магичну наруквицу. Тиа и Кортни гледају снимке приче и откривају да је Барби открила тајну о Тии. Суочавају се са њом и кажу јој да више не желе да буду њене пријатељице. Ноћ када је објављена прича, Барби се извињава својим пријатељима и одлучује да уместо тога прикаже Кевинове филмске снимке који приказују напад ланаца направљеног од спајалица на његов електронски уџбеник. Од стида, Барби одбија да иде на плес. На вече плеса, њени пријатељи долазе и говоре јој да мора да наступи са њима, дајући јој хаљину коју су резервисали за њу у тржном центру.

И даље забринута јер нема наруквицу, Кевин узима једну од својих жица за гитару и омотава је око њеног зглоба. Барби каже да је то "глупави комад савијеног метала" док не схвати да је управо то била њена наруквица. Девојке одржавају фантастичан концерт, а Кортни коначно успева да изведе маневар са палицама за бубњеве који раније није могла. Док плеше са Тодом, пита га о порукама у свом ормарићу, али он не зна ништа о томе. Збуњена, Барби се сети других људи који су били на местима о којима су поруке говориле. Схватајући да је Кевин био тај све време, Барби одлази са плеса и одлази до Кевина. Кевин јој враћа наруквицу с привеском коју је нашао на земљи. Она му се извињава што то раније није схватила, али схвата да су чудне риме у порукама биле одмах препознатљиве. Њих двоје плешу заједно и постају пар. На крају, Барби и Кевин гледају филм док једу зити, како је Кевин тражио.

Глумачка екипа[уреди | уреди извор]

  • Мет Хил као Кевин, штребер и Барбин дечко,
  • Кјара Зани као Ракел, злобна девојка и Барбина ривалка,
  • Марике Хендрикс као Реган, Ракелина помоћница,
  • Ана Кумер као Дон, азијска девојка и Ракелина помоћница,
  • Ендру Франсис као Тод, популаран дечко, Барбина симпатија и Ракелин бивши дечко,
  • Хедер Дерксен као Стефани, мистериозна жена која ради на каси у продавници.

Саундтрек[уреди | уреди извор]

Истоимени албум са саундтреком филма објављен је истог датума када и сам филм. Садржи 5 песама и искључујући тематску песму филма. „Ово сам ја“, продаје се заједно са ДВД-ом на Валмарту. Песме „Девојке углавном воле” и „Прави живот” су певали различити извођачи за албум уместо Скај Свитнам чије су верзије приказане у филму.

Списак песама[уреди | уреди извор]

  1. "Невидљиво" (изведено од стране Кеше) - Мартин Брајли и Крис Пелцер - 3:16
  2. "Највероватнија да" (изведено од стране Дане Калитри) - Нина Ософ, Кати Сомер и Дана Калитри - 3:53
  3. "Осећа се као љубав" (изведено од стране Табите Феар) - Мартин Брајли, Рус ДеСалво и Дана Калитри - 3:57
  4. "Стварни живот" (изведено од стране Луци Вудвард) - Мартин Брајли, Рус ДеСалво и Дана Калитри - 3:31
  5. "Судбина налази начин" (изведено од стране Еланије) - Мајкл Саколир - 3:27

Ово сам ја[уреди | уреди извор]

"Ово сам ја" је поп панк песма и уводна песма филма, коју изводи Скај Свитнам. Песму су написали Доријан Чеа, Еми Пауерс и Мишел Вајс-Маслин, а издаје је Capitol Records[4][5]. Пушта се током почетних титлова филма, а пратећи музички видео који је укључен као бонус садржај у DVD издању филма приказује сцене почетних титлова на којима су приказане Барби, Тија и Кортни како свирају своје инструменте и извођење проткано снимцима Скај Свитнам током њених сесија снимања песме и њених концертних наступа уживо.

Друге песме[уреди | уреди извор]

  • "Ово сам ја" (изведено од Скај Свитнам)
  • "Девојка највероватнија" (верзија из филма) (изведено од Скај Свитнам)
  • "Стварни живот" (потписиви на крају) (изведено од Скај Свитнам)
  • "Порука себи" (изведено од Скај Свитнам)
  • "Где припадаш" (изведено од Хакапу) (првобитно са албума песма оригиналне серије са Дизни канала То је тако Рејвен)
  • "Нећу да спавам" (изведено од Деанне Делачиопа)

Промоција и Чармз[уреди | уреди извор]

Да би промовисала издавање филма, Мател је сарађивао са аустралијском записивачком кућом Shock Records, како би формирао локални женски бенд од 4 члана под именом Чармз[6], налик Барби бенду из филма који носи исто име[7], путем певачког такмичења за девојчице узраста од 8 до 14 година.[8]

Амбициозне девојке, око 500 учесница морале су да пошаљу видео снимак себе како певају[9], из чега су 4 биле изабране.[10] Те 4 изабране су биле Џана Дала-Вечић, Парис Мегс, Лорен Стоу (све у то време имале су 13 година) и 14-годишња Шенон Кордес.[11]

Те 4 победнице, сада под именом Чармз, одвезене су у снимачки студио у Сиднеју[12], где им је била ментор бивша учесница аустралијског идола, Рики-Ли Колтер[13]. Њихов албум издат је 28. октобра 2006. године[14]. Садржи верзије песама Колтера, Робија Вилијамса, Бананараме[15], Гвен Стефани, Мамас и Папас и Хилари и Хејли Даф.[16][17]

Извођење песме "Ово сам ја" од Чармз издато је пре албума 31. јула 2006. године, која је достигла 57. место на ARIA сингл листи.[18]

Дискографија[уреди | уреди извор]

  • Чaрмз (28. октобар 2006.) - Шок/Мател[19]
  • "Ово сам ја" (31. јул 2006.) - Шок/Мател (SPIKE010)

Види такође[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „"TV listings". Албукуеркуе Јоурнал,29. април 2006. 
  2. ^ Приступљено 13. 12. 2006. „"DVD". Пенске Медиа Цорпоратион,25. април 2022. 
  3. ^ Нетхерби, Јеннифер (13. април 2006). „"U enters the Barbie biz". 
  4. ^ „"'This Is Me' at APRA search engine". Приступљено 12. фебруара 2018. 
  5. ^ „ASCAP”. Приступљено 12. фебруара 2018. 
  6. ^ Мореланд Леадер, 27. новембар 2006. „"Young singer has Charmz-ed start". 
  7. ^ Курир-Маил, 10. јун 2006. „"Video audition that worked like a charm". 
  8. ^ Хералд Сун, 25. април 2006. „"Join the Barbie queue". 
  9. ^ Тхе Голд Цоаст Буллетин, 12. септембар 2006. „"Plucky charmz". 
  10. ^ Јужна звезда, 25. октобар 2006. „"Girl band uses all their Charmz for fame". 
  11. ^ Волас, Ијан (9. октобар 2006.). „"Week Commencing ~ 7th August 2006 ~ Issue #857" (PDF). 19. септембра 2006. Приступљено 12. 2. 2018. 
  12. ^ Недељни телеграф, 18. јун 2006. „"Girls gain sudden taste of stardom". 
  13. ^ Вести са северне територије/недељни териториј, 7. мај 2006. „"Calling all teen pop star wannabes од Паула Џексона”. 
  14. ^ „"New Australasian Releases". Вести са северне територије/недељни териториј, 7. мај 2006. 
  15. ^ Вођа Диамонд Валлеи, 29. новембар 2006. „"First album out". 
  16. ^ Вођа Диамонд Валлеи, 29. новембар 2006. „"First album out". 
  17. ^ Чармз(2006). „"Charmz". Маттел, Схоцк Рецордс. Схоцк Рецордс. Приступљено 12. фебруара 2018. 
  18. ^ Волас, Ијан (9. октобар 2006.). „"Week Commencing ~ 9th October 2006 ~ Issue #866" (PDF). Приступљено 12. фебруара 2018. 
  19. ^ Лидер полуострва Морнингтон, 26. децембар 2006. „"Charmz, by Charmz" од Карле Бергмајер”. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]