Портал:Еротика и порнографија/Биографија јун 2014

С Википедије, слободне енциклопедије
Сани Леоне
Сани Леоне

Сани Леоне (енгл. Sunny Leone), право име Карен Малхотра (енгл. Karen Malhotra; Сарнија, 13. мај 1981), је канадска порнографска глумица из Сарније у Канади.

Током студија радила је као плесачица у ноћном клубу, где је упознала агента Џона Стивенса, који ју је упознао са Џеј Аленом, фотографом магазина Пентхаус. Њене фотографије су објављене 2001. у мартовском издању овог часописа. Тада је почела да користи уметничко име Сани (Sunny сунчано време на енглеском), према њеним речима, увек су је тако звали, а Леоне је предложио оснивач и бивши шеф Пентхауса Боб Гучионе. Одмах после тога сликала се за часопис Хаслер, и часописе Шери, Мистик магазин и низ других публикација и онлајн издања, укључујући и заједничке фото сесије са звездама порно индустрије Адријаном Сејџ, Џеном Џејмсон, Џеленом Џенсен, Аријом Ђовани и другима.

Године 2001. појавила се у Пентхаус магазину, а 2003. изабрана је за девојку године Пентхауса. Исте године, Леоне је потписала трогодишњи уговор са „Вивид ентертејнментом“ (енгл. Vivid Entertainment), компанијом која се бави снимањем порно-филмова. Снимала је филмове у Бразилу.