Портал:Еротика и порнографија

Из Википедије, слободне енциклопедије
уредиДобродошли на портал Еротика и порнографија
Holly Sampson - My First Sex Teacher Vol. 18 cover original.jpg

Ова страница је портал за википедијанце које занимају еротика и порнографија.

Преко овог портала желимо да пружимо занимљиве информације о личностима из света еротике и порнографског бизниса које се налазе на Википедији на српском језику, како читаоцима тако и Википедијанцима. Википедија на српском језику има доста чланака везаних за еротику и порнографију, али и даље нам недостаје још много. Позивамо Вас на сарадњу.

уредиИзабрана биографија
Сани Леоне

Силвија Сејнт (енгл. Silvia Saint), право име Силви Томчалова (чеш. Sylvie Tomčalová; Кијов, 12. фебруар 1976) је бивша чешка порно глумица која се овим послом бавила од 1996. до 2001. године.

Она је само једна од многих жена из Источног блока које су дошле на Запад после пада комунизма како би зарадиле новац у порно индустрији. Будући да је своју каријеру остварила углавном код филмаџија попут Марка Дорсела и у студију Private у САД, може се рећи да је успела у својој намери, јер се несумњиво ради о једној од најпознатијих европских глумица са оне стране Атлантика.

Према неким „званичним“ биографијама, након проведене две године на студијама у једној школи за менаџмент у Брну, нормално је започела каријеру тако што је била задужена за руковођење једним хотелом у Злину, затим је радила као књиговођа и саветник за маркетинг у једном предузећу. Како јој овакав професионални пут није обезбеђивао довољно средстава, почела је да ради као модел за доње рубље. Временом је почела да позира гола за неке часописе.

Архива

уредиИзабрана фотографија
уредиКатегорије
нема поткатегорија
нема поткатегорија
уредиЗнате ли да...
Илустрација француског еротског сликара и илустаратора Пола Аврила (1849—1928) у антологији лат. De figuris Veneris из античке грчке и римске литературе, коју је објавио немачки филозоф Фридрих Карл Форберг 1824.
 • ...је порнографија реч грчког порекла која значи „проститутка“
 • ...еротика у уметности подразумева оплемењену чулну страст
 • ...је оргазам сложен физиолошко-психолошки феномен, који се јавља као врхунац сексуалног уживања у сексуалном односу
 • ...је онанија термин из Библије у којој се спомиње Онанов грех
 • ...је оргија у ранијим религијским и световним прославама ритуал у којем се конзумирањем алкохола, игром и сексуалним комуникацијама постиже стање усхићења
 • ...је хетеросексуалност сексуалност која је усмерена ка особи супротног пола, најчешће се односи на људе, али се исти концепт може применити на све сисаре
 • ...је портал за одрасле sex.com, познат као најскупљи интернет домен на планети.
 • ...је 13. октобар светски дан неношења грудњака.
уредиИзабран чланак
Проституција

Проституција је пружање сексуалних услуга за новац или другу материјалну надокнаду.

Жена која се бави проституцијом назива се проститутка, а мушкарац проститут или жиголо. Проституција је различито регулисана у различитим законодавствима - у многим земљама забрањена законом, док је негде правно регулисана као делатност.

Уличне проститутке обично раде на фреквентним местима. Обично су то железничке станице или одређене улице.

 • Проститутке јавних кућа. У јавним кућама проститутке су релативно боље заштићене како здравствено тако и безбедносно. Где то није легално, постоје илегалне јавне куће у којима проститутке често раде готово као робиње.
 • Кол герле (енгл. call girl), раде по сопственим становима. Састанци се заказују телефоном, одакле потиче и назив. Најчешће раде искључиво по препоруци. Оне спадају у најелитније а често и проститутке са највишим ценама.
 • Куртизане жена чије љубавне везе или пружање сексуалних услуга припадницима више класе представља главни извор прихода и/или темељ њеног друштвеног положаја
 • Пословна пратња је најчешће закулисна проституција. Девојке, обично врло лепе, често са факултетским дипломама и знањем страних језика се унајмљују за пословне вечере или баш као што термин каже за пословну пратњу. Од девојке зависи да ли ће се састанак завршити сексом.

Архива

уредиОстали изабрани чланци
уредиПослови
уредиКлице

Уколико напишете неки кратак чланак (клицу), молимо Вас да користите шаблон {{Клица-порно глумац}} како би га означили да чланак није завршен и да му треба допуна. Незавршене чланке можете наћи у категорији Клице порно глумци, а чланке без слике у категорији Порнографски глумци без слика.

уредиУређивачи портала

Ако желите да доприносите овом порталу, можете дописати своје корисничко име испод.

 1. --Mstudiodf (разговор) 12:42, 20. октобар 2013. (CEST)
 2. --Soundwaweserb (разговор) 13:26, 20. октобар 2013. (CEST)
уредиСродни пројекти
Еротика на Викимедијиној Остави Порнографија на Викимедијиној Остави
Слике и мултимедијалне датотеке Слике и мултимедијалне датотеке
Commons-logo.svg
Commons-logo.svg
уредиОстали портали
Википортал
АнтарктикАнтичка ГрчкаАнтички РимАргентинаАрхеологијаАстрономијаБања ЛукаБеоградБиографијаБиологијаБосна и ХерцеговинаБутанВаздухопловствоВидео-игреВојна историја СрбаВојскаГеографијаГеофизикаГрчкаЕвропаЕвропска унијаЕгиптологијаЕкологијаЕротика и порнографијаИнформатика и рачунарствоИсторијаИталијаЈезераЈСД ПартизанJугословенска војска у отаџбиниЈужни СуданКанадаКњижевностКошаркаКраљевина ЈугославијаКулинарствоЛГБТМађарскаМакедонијаМатематикаМедицинаМузикаНародноослобoдилачка борбаНауке о ЗемљиНемачкаНишОлимпијске игреОпштина БаточинаПланинеПозориштеПољскаПравослављеПрви светски ратПтицеРеволуционарни раднички покрет ЈугославијеРепублика СрпскаРокРусијаСД Црвена ЗвездаСједињене Америчке ДржавеСпортСрбијаСукоби на територији СФРЈСФРЈТенисТенковиТурскаУжицеУједињене нацијеУједињено КраљевствоУкрајинаУметностФантастикаФизикаФизичка хемијаФилмФормула 1ФранцускаФудбалХемијаХералдикаХокеј на ледуХрватскаХришћанствоЦрна ГораШведскаШпанија
Види још: Минипортали