Портал:Еротика и порнографија

Из Википедије, слободне енциклопедије
уредиДобродошли на портал Еротика и порнографија
Holly Sampson - My First Sex Teacher Vol. 18 cover original.jpg

Ова страница је портал за википедијанце које занимају еротика и порнографија.

Преко овог портала желимо да пружимо занимљиве информације о личностима из света еротике и порнографског бизниса које се налазе на Википедији на српском језику, како читаоцима тако и Википедијанцима. Википедија на српском језику има доста чланака везаних за еротику и порнографију, али и даље нам недостаје још много. Позивамо Вас на сарадњу.

уредиИзабрана биографија
Кимбер Џејмс

Кимбер Џејмс (енгл. Kimber James; Мајами, 2. април 1988) америчка је порнографска глумица и пратиља. Године 2010. добила је АВН награду за транссексуалног глумца године. Две године касније, отишла је на операцију ради промене пола, а 2013, по опоравку, вратила се у индустрију, овога пута као обична глумица (не транссексуална), притом засновавши сопствени студио Kimber James Productions.

Кимбер Џејмс је каријеру у порнографској индустрији започела као помоћница транссексуалне глумице Џије Дарлинг (Gia Darling). Године 2008. добила је дебитантску улогу у остварењу Transsexual Babysitters 4. Исте године је постала први транссексуалац који је потписао уговор са агенцијом LA Direct Models. У јуну 2009. први пут је снимила сцену са женом, Анџелином Валентајн. Маја 2010. фотографисала се за Максим.

Архива

уредиИзабрана фотографија
уредиКатегорије
нема поткатегорија
нема поткатегорија
уредиЗнате ли да...
Илустрација француског еротског сликара и илустаратора Пола Аврила (1849—1928) у антологији лат. De figuris Veneris из античке грчке и римске литературе, коју је објавио немачки филозоф Фридрих Карл Форберг 1824.
  • ...је порнографија реч грчког порекла која значи „проститутка“
  • ...еротика у уметности подразумева оплемењену чулну страст
  • ...је оргазам сложен физиолошко-психолошки феномен, који се јавља као врхунац сексуалног уживања у сексуалном односу
  • ...је онанија термин из Библије у којој се спомиње Онанов грех
  • ...је оргија у ранијим религијским и световним прославама ритуал у којем се конзумирањем алкохола, игром и сексуалним комуникацијама постиже стање усхићења
  • ...је хетеросексуалност сексуалност која је усмерена ка особи супротног пола, најчешће се односи на људе, али се исти концепт може применити на све сисаре
  • ...је портал за одрасле sex.com, познат као најскупљи интернет домен на планети.
  • ...је 13. октобар светски дан неношења грудњака.
уредиИзабран чланак
Проститутка и клијент, атичка пелика са црвеним фигурама, дело Полигнота, око 430. пре н. е.; Национални археолошки музеј у Атини

Проституција у античкој Грчкој била је саставни део свакодневног живота почев од архајског периода. У најзначајнијим грчким полисима, а нарочито у лукама, упошљавала је позамашан део становништва и представљала стога прворазредну економску активност. Била је далеко од недозвољене радње: полиси је нису осуђивали, а јавне куће су постојале наочиглед свих. У старој Атини чак се и легендарном законодавцу Солону приписивало отварање борделâ са умереним ценама под државном контролом. Проституција се различито одражавала на полове: проституцијом су се бавиле жене свих животних доба и млађи мушкарци, док су клијентелу чинили готово искључиво мушкарци.

Псеудо-Демостен је у IV веку п. н. е. пред грађанима окупљеним на суду изјавио: „Имамо проститутке ради задовољства, љубавнице да нам пружају дневну негу, супруге да нам рађају закониту децу и да буду верне чуварке нашег огњишта.“ Иако стварност није била овако карикатурална, сасвим је извесно да Грци нису осећали никакву моралну нелагоду у вези са коришћењем услуга проститутки.

Истовремено, закони су предвиђали оштре казне за ванбрачне сексуалне односе са слободном женом — у случају прељубе, преварени муж имао је право да убије увредиоца ухваћеног на делу — у истој мери као и за силовање. Мушкарци су у просеку са 30 година ступали у брак, тако да млади Атињанин, уколико је желео хетеросексуалне односе, није имао другога избора него да посегне или за својим робињама или за проституткама.

Архива

уредиОстали изабрани чланци
уредиПослови
уредиКлице

Уколико напишете неки кратак чланак (клицу), молимо Вас да користите шаблон {{Клица-порно глумац}} како би га означили да чланак није завршен и да му треба допуна. Незавршене чланке можете наћи у категорији Клице порно глумци, а чланке без слике у категорији Порнографски глумци без слика.

уредиУређивачи портала

Ако желите да доприносите овом порталу, можете дописати своје корисничко име испод.

  1. --Mstudiodf (разговор) 12:42, 20. октобар 2013. (CEST)
  2. --Soundwaweserb (разговор) 13:26, 20. октобар 2013. (CEST)
уредиСродни пројекти
Еротика на Викимедијиној Остави Порнографија на Викимедијиној Остави
Слике и мултимедијалне датотеке Слике и мултимедијалне датотеке
Commons-logo.svg
Commons-logo.svg
уредиОстали портали
Википортал
АнтарктикАнтичка ГрчкаАнтички РимАргентинаАрхеологијаАстрономијаБања ЛукаБеоградБиографијаБиологијаБосна и ХерцеговинаБутанВаздухопловствоВидео-игреВојна историја СрбаВојскаГеографијаГеофизикаГрчкаЕвропаЕвропска унијаЕгиптологијаЕкологијаЕротика и порнографијаИнформатика и рачунарствоИсторијаИталијаЈезераЈСД ПартизанJугословенска војска у отаџбиниЈужни СуданКанадаКњижевностКошаркаКраљевина ЈугославијаКулинарствоЛГБТМађарскаМакедонијаМатематикаМедицинаМузикаНародноослобoдилачка борбаНауке о ЗемљиНемачкаНишОлимпијске игреОпштина БаточинаПланинеПозориштеПољскаПравослављеПрви светски ратПтицеРеволуционарни раднички покрет ЈугославијеРепублика СрпскаРокРусијаСД Црвена ЗвездаСједињене Америчке ДржавеСпортСрбијаСукоби на територији СФРЈСФРЈТенисТенковиТрамвајски саобраћајТурскаУжицеУједињене нацијеУједињено КраљевствоУкрајинаУметностФантастикаФизикаФизичка хемијаФилмФормула 1ФранцускаФудбалХемијаХералдикаХокеј на ледуХрватскаХришћанствоЦрна ГораЧилеШахШведскаШпанија
Види још: Минипортали