Разговор с корисником:Goldfinger/Архива03

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

ОВУ СТРАНУ НЕМОЈТЕ ДА МЕЊАТЕ НИТИ ДА НА ЊОЈ ОСТАВЉАТЕ ОДГОВОРЕ. ОВА СТРАНА ЈЕ АРХИВА.

Одговоре остављајте на основној страни за разговор, уз, ако је то неопходно, копирање одељака на које одговарате. (Погледајте Помоћ:Архивирање странице за разговор.)


Администратори[уреди извор]

Био сам на страници администратори, само не могу да нађем поруку која ми је упућена.

Молим те реци ми где се тачно налази. --А.Динчић 23:31, 16 септембар 2005 (CEST)

Споменице[уреди извор]

Е, ако си расположен, мислим да си ти права особа за ово! Треба нам неко ко ће да додељује споменице. То је прилично занимљива идеја била, али сви који су направили своје споменице (Бонзо, Покрајац, Ђакон) су некако неактивни у последње време. То је штета, јер има пуно нових вредних корисника, а нико да их награди (ти си лепо истакао Динчића, а има их још). Значи треба нам неко ко је релативно активан, духовит, у добрим односима са свима... једном речју ТИ! Било би лепо да смислиш нешта необавезно, духовито и мање-више оригинално, па да делиш и шаком и капом. -- Обрадовић Горан (разговор) 02:09, 17 септембар 2005 (CEST)

1. Како да их направиш? Само узмеш слику неке већ постојеће споменице (Spomenica-za-izmene-10.png нпр), отвориш је у пејнбрашу (или ком већ сличном програму), и преуредиш је по свом укусу (не мора да буде нешта екстра). Ако хоћеш, можеш да искористиш доњи део (као код споменица за број измена) за нивое споменица - али не мораш. -- Обрадовић Горан (разговор) 14:57, 17 септембар 2005 (CEST)
2. Како да пребројаваш колико неко има измена? Зашто је то битно - већ имамо споменице за број измена, и оне се колико-толико редовно додељују, било би добро да твоје не буду везане за број измена, већ за нешта друго (по могућству сасвим тривијално и необавезно). Иначе, ако те интересује, број измена које је неки корисник направио ти може рећи Кејтс тул. -- Обрадовић Горан (разговор) 14:57, 17 септембар 2005 (CEST)

 А | Б | В | Г | Д | Ђ | Е | Ж | З | И | Ј | К | Л | Љ | М | Н | Њ | О | П | Р | С | Т | Ћ | У | Ф | Х | Ц | Ч | Џ | Ш 

Мислим да је шаблон Садржај оно шта си тражио. Ако он инсистира да ти и поред тога стави и класичан садржај, а ти то нећеш, укуцај било где у чланку __БЕЗСАДРЖАЈА__ (NO Table Of Content). Што се тиче тога да немаш неки програм... па свакако нећеш то да радиш у Кеду. Ако имаш Виндоуз, требало би да у инсталацији имаш Paintbrush - иди у старт->сви програми->акцесорис->пејнбраш. Ако користиш Линукс (а може и у Виндоузу), мислим да се програм зове ГИМП. Ако и поред свега не успеш да се снађеш, пфф, ондак реци мени отприлике шта си тео, а ја ћу да покушам то да направим (нисам талентован додуше). -- Обрадовић Горан (разговор) 12:57, 18 септембар 2005 (CEST)

Генерал Темпо[уреди извор]

Пошто имаш слику, ја почињем писање још данас о генералу Темпу. Теби остављам да је прилепиш. Пробај да нађеш и слику Милутиновић Ивана, јел и о њему ћу писати. --А.Динчић 14:14, 18 септембар 2005 (CEST)


Ок, супер ти је споменица... Једино што би требало да је додељујеш у другом реду... први ред је резервисан за споменице измена. И кад те не буде мрзело, да напишеш нешта о својим споменицама на страници Википедија:Споменице -- Обрадовић Горан (разговор) 14:17, 18 септембар 2005 (CEST)

П.С. И био је ред да архивираш разговор. -- Обрадовић Горан (разговор) 14:19, 18 септембар 2005 (CEST)

Може да послужи[уреди извор]

Одлично. Накачи је обавезно чим завршим.

Ево једног питања за тебе да те мало проверим колико си упознат са историјом комунистичког доба.

Генерал Темпо је дао предлог за назив једног нашег ФК. Који је то клуб био? --А.Динчић 14:47, 18 септембар 2005 (CEST)

Па Туђман и јесте добринео оснивању ФК Партизан, али прави Партизановац је био Темпо. Овако се то догодило. Одмах по капитулацији Немачке, у Београду су почели да пристижу војни обавезници који су пре рата били одлични фудбалери. Први је стиго Златко Чајкоски. Смештени су били у Дому Армије у Београду. На седници ЦК КПЈ, предложено је да се оснује један велики фудбалски клуб. Ту је било много људи (Туђман, Крцун, Темпо, Лека и остали). Када је одлучено да се нови клуб зове Југословенска Народна Армија, томе се супроставио Темпо и тражио да се клуб назове "Партизан", по партизанима. Међутим да ствар буде тешка, кад је предложио да имају црну боју (боју жалости због жртава), сви су почели да га нападају да прави Четнички клуб. Ту је Туђман рекао да је заиста пожељно да се клуб зове Партизан, али је Темпо први предложио. (Туђману то није много сметало, јел су и Усташе носиле црну боју. Али, далеко од тога да је Партизан усташки клуб. Пре би се рекло да је политички.)

Међутим, стварао се проблем имена. То је било чисто партизанско име које симболизује борбу и НОБ, али се морало удовољити и Русима. Тако је предложено да се као пандам Партизану осније ФК Црвена Звезда. Симбол је био Црвене Армије.

У време Информбироа, Темпо је вршио улогу начелника Војнополитичке управе ЈНА и покуашао је да сруши Звезду због Руса. Чак је тражио и претио Рајку Митићу да ће га притворити ако не пређе у Партизан. И Тито се умешао. Рајко је остао у Звезди, али за време борбе са ИБ-ом, Партизан је био далеко цењенији клуб. Видиш ли ти, Голдфингер колико је политика утицала у тадашња времена. Чак и спорт (који мора бити аполитичан) је морао да буде руковођен из центара политичких моћи.

--А.Динчић 15:59, 18 септембар 2005 (CEST)

Честитам[уреди извор]

Честитам поставио си 14 000 чланак, треба га мало дотерати јер ће се налазити на много страница и много Википедија у секцији Вести. --Саша Стефановић ® ¿ 22:29, 19 септембар 2005 (CEST)

Хвала...[уреди извор]

...на сугестијама и увек када ти се учини да треба несто да коригујем,исправим укажи ми на то,јер свака сугестија је и те како добро дошла јер све је подређено да ова наша ствар буде што комлетнија.унапред хвала.Како ти се свиђа мој чланка о Црвеној Звезди? Иван.К

Кад човек види ту цифру, стварно делује импозантно. А ти си био тај који је поставио 14.000 чланак. Честитам. Иначе, ја сам своје испунио. Чланак о Темпу и Милутиновићу је готов, сад само остаје да накачиш те слике што имаш. Поздрав--А.Динчић 23:21, 19 септембар 2005 (CEST)

Грешка, грешка[уреди извор]

Тако је. Треба заправо да пише. Симпатизер КПЈ (сардник, што подржава покрет) је посао 1923. А члан (легитимни) 1939. Јел је био Милетићевац. Зато је касно примљен у партију. Тако напиши и додај да му је илегално име за време рата било "Милутин-Мићун".

Ко ради, тај и греши. Поздрав--А.Динчић 01:22, 20 септембар 2005 (CEST)

Испунићу ти жељу[уреди извор]

Имаш чланак који сам писао о Милану Горкићу. А што се тиче, Петка Милетића и Мустафе Голубића, пошто си био тако добар да ме наградиш "голдфингеровим прстеном", ја ћу ти се одужити и написти чланак о Петку Милетићу и Мустафи Голубићу.

Ево ко су биле те личности пошто те толико занима. Постојао је термин "Милетићевац", а везан је за име Петка Милетића (Црногорац) који је био супарник Титу у борби за секретара КПЈ. Шта се десило с њим? Наиме, пошто је Броз уз помоћ својих компањона (Кидрич, Поповић, Хебранг, Велебит) изабран на Петој земаљској конференцији за генералног секретара КПЈ, томе су супроставио Стаљин и као свог ликвидатора послао је муслимана Мустафу Голубића на почетку окупације да пронађе и убије Тита. Петко Милетић је оптуживан од стране Тита да је био фракционаш КПЈ јел је приликом свог хапшења у Београду све признао. И његова жена Вера Милетић (мајка Мире Марковић) је исто невино оптужена да је под батинама издала. А то хапшење Милетићу је лично Тито наместио да би ослободио себи пут до трона. То је Стаљин знао и зато је речено да Милетић нестао у Стаљиновим чисткама (заправо, он је склоњен у илегалу и живео је у Чехословачкој све до 1950. године, а можда и касније.) Стаљин мисли да после убиства Тита од стране Голубића прогласи Петка Милетића за новог секретара КПЈ. Кад му то није успело, покушао је са Лолом. Тито сазнаје за то и организује убиство Лоле баш у тренутку када се спрема да полети за Енглеску, па у Москву. Мустафа Голубић није испунио свој задатак. Ко је издао Голубића? Издао га је Хрват Стево Крајачић који је радио за НКВД у корист Тита. Зато ће после рата тај Крајачић бити практично отац Тита. Дојавио да ће доћи Голубић да смени Тита и ликвидира га негде у Земуну. Тито је поставио своје страже у Ботићевој када је илегално живео код Рибникара на почетку окупације. Они су приметили Голубића, јел им је Тито послао слику (и ја имам слику, али скенер још не, па ће бити чланак без слике.) Шта се даље дешава? У Гестапоу одлази Ђилас и пријављује Немцима да се опасни агент Коминтерне мота по Дедињу. Тито мирно гледа хапшење Голубића. Голубић је мучен, изубијан и на крау стрерљан у студентском парку, везан за клупу. Тито извлачи главу и протура Стаљину преко радиограма вест да је Голубића издао неки Милетићевац.

У мом чланку неће баш да стоји тако као што ја теби пишем, али пошто видим да те интересује, онда да ти све лепо објасним.

Поздрављам те--А.Динчић 23:10, 20 септембар 2005 (CEST)

Сретен Жујовић[уреди извор]

Молио бих те да ако имаш мало времена погледаш мој чланак Сретен Жујовић ,да попуниш евентуалне недостатке и да ми кажеш своје мишљење. Био је напорно писати чланак о њему са неутралног гледишта. Прво га приказивати као Горкићевца, па комунисту, па секташа и издајника, па повратника итд. Надам се да сам добро то учинио, али ти погледај јел си живео у тој епохи и знаш више ствари које су се дешавале.

Чланак о Петку Милетићу почињем одмах, а ти се побрини за слику ако било коју имаш. Ја нажалост имам само Голубићеву. Волео бих знати шта ти је даље у плану да пишеш.

Поздрав --А.Динчић 23:55, 21 септембар 2005 (CEST)

Прстен[уреди извор]

Желим да те информеишем да сам узео слободу да доделим један од твојих прстенова Анђели са енглеске Википедије. Ово сам учинио у знак захвалности што је тренутно реаговала, и стргла гнусне ланце блокаде које ми је наметнуо један бахати администратор енглеске Википедије. Анђела је иначе један од главних и свакако најомиљенији википедиста, и небројено пута је пружила помоћ и подршку нашој Википедији док је наша заједница била у повоју, тако да мислим да је за Голдфингеров прстен изузетна част да се нађе на руци тако часног корисника као што је Анђела :) -- Обрадовић Горан (разговор) 07:12, 23 септембар 2005 (CEST)

Шта рећи... дођем ти пиво :) -- Обрадовић Горан (разговор) 15:49, 23 септембар 2005 (CEST)

Глумци[уреди извор]

Не знам шта да ти кажем, уради како милиш да је најбоље. Моје мишљење је да би требали имати један списак српских глумаца, а не као сада два, пробајте ујединити некако та два списка. Уколико су ти потребни неки подаци о екс-ју глумцима и филмовима можеш слободно да их копираш са http://www.filmovi.com јер имамо њихово одобрење за коришћење података уз, наравно, навођење извора. Срећно --Саша Стефановић ® # 01:03, 26 септембар 2005 (CEST)

Ради се, Златопрсти[уреди извор]

Осим што сам ових дана ангажован по школама, слободно време проводим да прибавим неке податке за још неке "бомба" чланке. Али, искрен да ти будем, Златопрсти немам идеју шта сада да обрађујем. Дај ми предлог. Где би то волео да се историја још умеша. Ја волим да пишем уз сугестију других, да не испадне да сад стварам нова мора и планине. Ових дана завршавам Информбиро. Веруј ми, прелистао сам близу 20 књига и упоређивао податке. Сад ћу мало да сређујем чланак о Априлском рату и борбама над Београдом са Марком Краљевићем. Пошто часове тек имам у четвртак и петак, ту сам ових дана. Биће још пуно...пуно и пуно чланака. Надам се да ти се чланци о Петку Милетићу и Мустафи Голубићу свиђају. Желео си нешто више да знаш о тим људима, ето изашао сам ти у сусрет.

Свиђа ми се што употпуњујеш чланке о нашим глумцима. Волео бих да ускоро набавиш податке за Гидри, Ташку Начићу и Марку Тодоровићу (Мој најомиљенији глумци), о Злати Нуманагић, Љиљани Стјепановић и Оливери Јежини (најомиљенијим глумицама) и да направиш лепе чланке о њима. Имам слике ако те интересује и ако их ти не поседујеш, накачићу их.

Пуно те поздравља --А.Динчић 01:30, 27 септембар 2005 (CEST)

Примам све примедбе и предлоге[уреди извор]

Видиш, добро си ме подсетио за Васу Чубриловића. Ових дана почињем да прибављам информације о знаменитим нашим историчарима. Биће ту и Васа. Биће ту још и: Богдан Кризман, Владо Стругар, Ђорђе Станковић (мој ментор), Бранко Петрановић, Јоца Марјановић, Велимир Терзић (изврстан историчар и генерал), Душан Биланџић, Иван Божић, Димитрије Ђорђевић, Дејан Медаковић, Драгољуб Живојиновић и други. Биће то добро, јел сам чуо да и неки од ових историчара, који су још живи редовно прате Википедију и похваљују чланке које се тичу њихове струке. Живојиновић и Станковић су и историчари и правници.

А што се тиче примедбе да нисам сортирао своје чланке, то прихватам у потпуности. Али ево ти списак нових мојих чланака који постоје на Википедији, а за које ти (претпостављам) ниси знао, јел их нисам уврстио на својој страни: Драгиша Васић, Ђуро Ђуровић, Војислав Лукачевић, Драгутин Кесеровић, Миодраг Палошевић, Машан Ђуровић, Милутин Јанковић, Јован Дероко, Захарије Остојић, Мирко Лалатовић, Петар Баћовић, Предраг Раковић, Драги Јовановић, Коста Мушицки...(то су личности) Светосавски конгрес, Друго заседање АВНОЈ-а, Битка на Сутјесци...(при крају)(то су догађаји).

Још ово. О твом јунаку Антеу Раштегорцу. Нашао сам све податке за биографију. С твојим допуштењем би их унео. Ових дана у библиотеци налазим слику и могли бисмо да комплетирамо цео чланак. Што се тиче слика, овако ћемо. Даћеш ми твоју адресу где станујеш да ти ја лепо пошаљем брда исфотокопираних слика (преко поште) које ћеш скенирати и накачити. Тако ће бити најбоље. Имам чланак о Слободану Пенезићу Крцуну, а слика ми је проблем. Некако је тужно и пусто без слике.

На крају овог јављања бих желео и ово да те питам. Реко си да си био повезан са позориштем. Јел си био глумац или неко помоћно особље у позоришту, и ком позоришту?

Једном приликом си реко да си познавао добро Минића, Рибара и осталу структуру. Па бих те запитао и за то кад си рођен (претпостављам 1950, 1951,1952?).

Поздрав--А.Динчић 13:20, 27 септембар 2005 (CEST)

Биографија за једну књигу[уреди извор]

Пре неки дан сам листао на часу јену занимљиву књигу. Зове се "Зашто су смењени". Ради се о чисткама у СКЈ седамдесетих. И видео сам слику где се налазе демонстранти испод надвожњака у Београском бунту 1968. Па мислим, што ја нисам тада постојао да доживим то све. Нећу да кажем да је сада мање интересантније него тада, али много се прича, дискутује, коментарише, па просто човека тера да то све сам преживи. Код историчара је најбитније да зна догађаје, да у глави прави слику и ствара ситуацију. И сетих се да си написао да је Минић добио батине на том истом подвожњаку од народне милиције. Увек сам се питао, одакле ти таква пикантерија, али пошто си био учесник тих догађаја, онда је све јасно. Ја често волим да (угњавим) и партизане и равногорце о томе како је било у рату. Желим да створим ту визуелизацију догађаја којег нисам био сведок. Зато је у мојим чалнцима већи број података на основу неких мојих разговора и откривања тајни.

Тако ти је самном. А твоји догађаји су за књигу. Баш колегама на посао причам о Википедистима, да видим дали прате тај сајт. И могу ти рећи да га прате.

Што се тиче слика. Ја ћу ти послати прегршт слика. Написаћу како се зову и шта описују. Битно је да координирамо на Википедији и ја ћу ти говорити где да стављаш. А што се тиче тога да ми пошаљеш слике нарезане, много ти хвала. У плану ми је прављење колекција слика од 1945-1980. Али, отом потом.

На крају овог јављања бих волео да чујем оно најбитније. Јеси ли ожењен и да ли имаш деце?

Толико за сада.

Пуно те поздрављам и желим пуно успеха--А.Динчић 23:47, 27 септембар 2005 (CEST)

Твоје забелешке са студентског бунта 1968. ми обавезно пошаљи преко Email-a. Нисам до сада имао прилике да читам тако нешто из угла самог учесника догађаја. Чак мислим да би било добро направити чланак на Википедији о томе. И још само да те питам ово. Да ли је тачно да су у демонстрацијама ношене плаве заставе? Поздрав--А.Динчић 22:26, 28 септембар 2005 (CEST)

Студентски бунт[уреди извор]

Што се тиче грешке о Сави, могуће је, видећу.

Ја сам почео да пишем чланак о студентском бунту. Ево сад сам стао код Студентских захтева. Ако у међувремену било шта нађеш о тој теми, ти обавезно прилепи. Пожељна је нека фотографија са подвожњака или неки пропагандни материјал. Реци ми који су тачно радници хтеле да се обрачунају са студентима? Поменуо си ИМТ. Има ли још неки?

Поздрав--А.Динчић 23:41, 30 септембар 2005 (CEST)

Ево малих података[уреди извор]

Што се тиче битке на Неретви и Сутјесци, ево ти неких малих показатеља које (претпостављам ниси знао). Интересантни су Мартовски преговори. О њима припремам чланак. Биће урађен наредне недеље. о њима, Немци су имали задужење да не дирају партизане, а и ови такође да не дирају њих. Кад се завршила Битка на Неретви, десило се да су Немци сада покушали да елиминишу Михаиловићеве четнике, а не партизане. Шварц је црно, а то је четнички симбол. Међутим шта се десило? Партизани су брижљиво кроз Херцеговину покушавали да заобиђу немачке положаје и да униште Јевђевићеве четнике. Али, како је Херцегховина званично била територија НДХ, то су се партизани (а највише херцеговци, црногорци и србијанци) сукобљавали са њима. Ни једна хрватска бригада, нити одред није позван упомоћ у Херцеговину. У операцијском штабу генерала Гошњака се каже да су ове јединице презаузете борбама у Далмацији. Тито тражи од Коче да не напада Усташе, јел то није у циљу, да не кида пругу Загреб-Сарајево. Коча се тада спремао да побегне четницима. На то га је одвратио Арсо Јовановић, који је обећао да ће уложити протест код Тита и тражити да се борци ангажују против Усташа.

Усташе су оцинкариле Немцима да их партизани нападају и да не поштују Мартовске преговоре. На то је реаговала немачка команда 717. дивизије, која се повукла око Никшића, где је заробила читав четнички Црногорски корпус Павла Ђуришића. Тако је дошло до Друге фазе Операције Шварц, која сада има циљ да уништи партизане који су се насукали и централној Црној Гори. Међутим, веза са Немцима се не прекида. Велебит протестује код Кашеа да се партизани оставе на миру, и Каше наређује генералу Рудолфу Литерсу да пусти партизане на одсеку где се налази група Анакер да побегну у Босну и да оставе Немце на миру. После рата, наше власти су давали тоне и тоне пара да би се из Аустрије испоручили генерали Бенигијус Диполд и Рудолф Литерс, да се стрељају јел мртва уста не говоре. Диплод је имао забелешке са Мартовских преговора, а Литерс је примио наређење да пусти партизане на свом сектору. То су први пут објавиле емигрантске новина 1950. али нису нимало даване неке оцене на све то. Само неколико година касније јавио се генерал Диполд нашем човеку који је живео у Берлину и предао му на чување списе са мартовских преговора и завештао му да их објави тек кад умре. То је био Сима Лековић који је објавио књигу Мартовски преговори 1943.

Битка на Сутјесци и битка на Неретви су још неистражене операције. Није се радило само о борби Немаца и партизана. Био је то један велики операцијски простор где су дејствовали: четници, партизани, Немци, Бугари, Усташе, Домобрани, Љотићевци, Италијани, па чак и Мађари. Ако би се од сваког овог учесника узео неки податак, онда би се добила потпуно супротна слика од оне коју су ревносно комунистички историчари приказивали протеклих 60 година. --А.Динчић 20:54, 1 октобар 2005 (CEST)

Васа Чубриловић[уреди извор]

Управо сам нашао неке податке о Васи Чубриловићу. Вечерас ћу завршити чланак. Желео си да видиш чланак, видећеш га. Уколико поседујеш фотографију, залепи је.

Што се тиче оних слика које ти требам послати за скенирање, још увек их класификујем. Биће доста. Од Милана Горкића па до осталих.

Срдачно--А.Динчић 23:13, 7 октобар 2005 (CEST)

Нема љутње за то што си урадио. Увек ако мислиш да треба, ти уради. И не само ти, сви.

Радимо колегијално и допуњавамо се.

Завршио сам Васу Чубриловићаи још неке историчаре. Шта би пожелео даље да читаш...

Реци. Све жеље испуњавам. Дај ми неки предлог. Сад "крпим рупе", тј. завршавам незавршене чланке, мало мењам итд.

Срдачно --А.Динчић 23:22, 8 октобар 2005 (CEST)

Жеље ће бити испуњене[уреди извор]

У могућности сам да ти испуним поменуте жеље. Имам слободне дане до среде, па ће бити још писања. Али...Али, опет слике хвале. Ових дана ти шаљем брда слике које ћеш искенирати и налепити по распореду на њима.

Овако. За Мартовске преговоре, прави наслов је "Мартовски преговори". Али, колебам се да почнем писање, јел ће сигурно да ми оспоре чланак. Ако поменем партизани против народа, а четници за, рећи ће: "Ево га Равногорац". Видећу. Морам да га још укомпонујем.

Што се тиче другог, треба да пише "Велике студентске демонстрације 1968". Међутим, стао сам јел нема још твојих података које очекујем. Писани материјали, нека новина или натпис и слично.

Чим то добијем, настављам.

Осим чувених масона "Рибар", "Пијаде" и Савића, кога си се још сетио. Ови ће бити готови сутра.--А.Динчић 23:49, 8 октобар 2005 (CEST)

Потпис[уреди извор]

Како си већ ветеран српске Википедије, било би лепо да у свој потпис додаш и везу ка својој страни за разговор. То се ради овако: иди у подешавања, и тамо у поље Ваш надимак (за потписе) пејстуј следећи текст -- Goldfinger ]] [[Разговор са корисником:Goldfinger|(разговор) -- Наравно, можеш да промениш овај текст како би био по твом укусу! -- Обрадовић Горан (разговор) 00:21, 9 октобар 2005 (CEST)

Бирократија[уреди извор]

Потпис ти функционише.. А што се тиче Динчића, нема потребе да ишта предлажеш... прошло је месец дана како је админ, и можеш да му даш бирократска права. Планирао сам ја да га унапредим, али кад си се ти сетио, теби остављам то задовољство... -- Обрадовић Горан (разговор) 17:07, 9 октобар 2005 (CEST)


Е, да.. пошто видим да си стациониран у Београду, било би лепо да нам се придружиш на неком од наредних састанака, па да се и лично упознамо. -- Обрадовић Горан (разговор) 17:10, 9 октобар 2005 (CEST)

Идемо даље[уреди извор]

Као Драган Николић што каже и Шотрином филму "Идемо даље", тако и ја.

Чланак о Иво Лоли Рибару је код мене још у припреми. А и не желим да пишем "сиротињски". Биће опширан, попут Ђиласа, Тита и осталих. Имам доста података и још радим на некима.

Зато, идемо даље. Шта би даље желео да читаш. Пијаде, Родић, Кардељ др Иван Рибар су завршени. Даље...---- А.Динчић (разговор) -- 18:03, 9 октобар 2005 (CEST)

Hvala!! Nastavak o Mitohondrijama tek sledi, samo shto nisam imala vremena da ga ulepsham.. :)

Бирократија[уреди извор]

Хвала лепо на бирократским правима које си ми доделио.

Ових дана ти преко поште шаљем два коверта пуна исфотокопираних фотографија које ћеш налепити тамо где је празнина у чланцима. Ту су (генерали, политичари, слике из НОБ-а, идр.)

На свакој слици ће писати чланак где се треба налепити.

Свако добро---- А.Динчић (разговор) -- 22:38, 10 октобар 2005 (CEST)

Хехе, па што ти је фрка... дођи слободно (не уједамо). Што се тиче бирцуза, док је било лепше време, имали смо обичај да се окупљамо у Домовини преко пута ЕТФ-а, или у Трамвају (Жагубица). Кад неко од нас има слободан стан, онда је то боља варијанта, пошто је пиће јефтиније :) и нема фајронта ;) Ајд, следећи пут кад будемо правили окупљање, има да те исцимам унапред да припремиш распоред. -- Обрадовић Горан (разговор) 23:27, 10 октобар 2005 (CEST)

Презиме...и Послезиме[уреди извор]

Презиме Хаднађев је Српско (-ЕВ)а и било вазда, јер има и једна варијација Хаџи-Хаднађев ;-) а вероватно знате шта значи префикс Хаџи и ко је издавао да може неко себи да додели испред Српских презимена још и Хаџи и у када и због чега....Живи били! :)

д.

Космичка кугла[уреди извор]

Хеј!!! Не могу да вјерујем, још сам затечен овим што сам прочитао! Реци ми више о Космичкој кугли. Кад кажеш дрвена колиба посећена Кремнима и Тарабићима, је ли мислиш на онај Дом пророка што је подигнут на брду између Кремана и Таре? Како је изгорио? Баш до темеља, и та кугла се распала? Невјероватно! Ја сам имао прилике да читам о креманској мистичности. Тамошње тло је изграђено од тог непознатог камена који зрачи, а Креманци су веома дуговјечни. Има тамо неко врело са ког је прота Захарије Захарић носио краљу Петру Првом Карађорђевићу воду, та вода је љековита и Креманци је редовно пију, што утиче на њихову виталност. Тарабићи нису једини видовити Креманци, имало их је и прије и послије њих. А много тога су предвидјели! Реци ми како је Дом пророка изгорио, то ме живо занима! И мало више о тој Космичкој кугли. --Ђорђе Д. Божовић 22:13, 15 октобар 2005 (CEST)

Па не знам, мени су сви Златиборци драги, укључујући и Креманце. Јеси ли прочитао опис Милоша Тарабића у чланку о Тарабићима, људи су га описивали тачно тако као што ти кажеш: чудан, затворен... Можда због тог зрачења, мало су озрачени па су скренули. И постали видовити! Поуздано знам да је ове године Дом пророка стајао на свом мјесту као и до сад што је, можда је обновљен. Али, ето, нисам чуо за Космичку куглу. Мада се често помиње неки чудновати кремански камен. Знаш да је садашњи предсједник мјесне заједнице Кремана, Драган Пјевић (ДСС-овац) то користио у предизборној кампањи? Звао Коштуницу у Кремна, па говорио како се на креманском камену виде иницијали новог српског цара В. К. И на крају Коштуница постаде предсједник! А што се тиче Мећавника, ја још нисам срео Златиборца који имало готиви Кустуричино етно село! Хоће Мокрогорци изледа и да га отјерају (и треба). Ако немаш ништа против, мало ћу дотјерати пасус о Космичкој кугли. Поздрав, --Ђорђе Д. Божовић 22:44, 15 октобар 2005 (CEST)
Важи, склонићемо ону прву фотографију. Не знам ништа око тих википедијских ствари, питај Дунга или Милоша.--Ђорђе Д. Божовић 22:46, 15 октобар 2005 (CEST)

Већ сам имао мађарски: sziervusz. Која је разлика између те двије ствари?--Ђорђе Д. Божовић 22:51, 15 октобар 2005 (CEST)

Не, то је прота Захарије! Мислим да не постоји ниједна слика ни фотографија пророка. Можеш да обришеш слику, имам ја једну љепшу фотографију проте Захарија коју ћу ставити у чланак о проти кад га будем написао ;) --Ђорђе Д. Божовић 23:19, 15 октобар 2005 (CEST)

Категорије[уреди извор]

Па овако, прво додаш на дно чланак којег оћеш да категоришеш [[Категорија:Имекатегорије]] и уколико иста постоји биће плава, уколико не биће црвена, да би је направио кликнеш на њу (црвену) и упишеш шта би се укратко требало налазити у њој. По могучности било би добро да додаш категорију и тој категорији, то се ради исто тако што у њу додаш [[Категорија:Имекатегорије]]. За списак свих категорија илити дрво категорија погледај Википедија:Садржај. Уколико буде проблема само зови и радо ћу ти помоћи. --Саша Стефановић ® # 00:29, 20 октобар 2005 (CEST)

Пиво је спремно...[уреди извор]

Сутра се окупљамо у мом стану на Славији, и очекујем да се појавиш.. већ пар дана ми се хлади неколико Јелена у фрижидеру, са твојим именом на њима. Окупљамо се у 15 часова испред Вуковог споменика, а онда идемо до мене да расправљамо значајна питања (статут, припрема оснивачке скупштине...) - све у свему, битан састанак, па би било лепо да нас почаствујеш својим присуством. Немој да се изговараш, сигуран сам да можеш да одвојиш пар сати и за нас :) Можеш претходно да се јавиш Милошу на мобилни, или мени на мејл, ако се бојиш да се не мимоиђемо, или ако ћеш каснити, па да изађе неко пред тебе. -- Обрадовић Горан (разговор) 22:47, 22 октобар 2005 (CEST)

Шта имам против Телекома[уреди извор]

На пример, то што ми треба 30 минута да бих одговорио на твоје питање :(. Бране Јовановић 00:28, 28 октобар 2005 (CEST)

Послао сам податке на твој емаил. Надам се да ћеш моћи нешто да урадиш, али у сваком случају хвала на понуди :) Бране Јовановић 10:30, 28 октобар 2005 (CEST)

Слике са en[уреди извор]

Јел преузимање слика са енглеске вики кршење ауторских права или не? Ја то још увек нисам све баш најбоље укапирала, тако да сам скинула са њихове вики слику Битоља и убацила у чланак, а ако то није ОК ти ми молим те реци да обрисем и да нађем онда неку другу.--sladja811 22:07, 29 октобар 2005 (CEST)

Голдфингеров прстен[уреди извор]

Хвала на прстену са поносам ћу га носити. Предлог за ту посебну страну са грбовима ми се свиђа. Вероватно ћу да је ускоро направим. Иначе пољске грбове шаљем јер пишем чланке о пољским градовима - Списак градова Пољске (надам се да ћу све да поплавим) а после ћу и о грбовима пољских градова :). Још једном хвала --Јованвб 22:20, 29 октобар 2005 (CEST)


Хвала ти за прстен, трудим се, а трудићу се и даље.

Имам само једно питање за тебе, како да поставим на својој страници језике које говорим?--sladja811 13:02, 1 новембар 2005 (CET)

JustUser to Goldfinger[уреди извор]

Поздрав и теби. Нисам имао намеру да пишем о информатици али је брука да баш ништа нема. Јебига, мораћу нешто да преведем набрзину. --JustUser 23:37, 2 новембар 2005 (CET)

Ух што је збрка у области Информатика и Рачунарство. Различите категорије, измешане подкатегорије. Има ли нека идеја како да ово уредимо? Колико нас може да учествује у томе? --JustUser 10:11, 8 новембар 2005 (CET)

УУРРРААААА... --JustUser 09:49, 16 новембар 2005 (CET)

Даклем још једно УРА... --JustUser 10:32, 4 децембар 2005 (CET)

Бем ли га[уреди извор]

Хехе, како да ти помогнем? Једино ако си мислио на Кокијелова (не Волкова)..? Овде имаш његове прилоге, па види ту... то је све шта могу да ти кажем.. те дискусије се не сећам (превише је сличних). -- Обрадовић Горан (разговор) 16:12, 3 новембар 2005 (CET)

Хвала ти, погледала сам ону страницу, и рекла бих да испуњавам све услове са оне листе, али ипак мислим да има још много много тога што не знам. Ако постоји нека страница на којој постоји објашњење ко је администратор и шта је његов посао волела бих да ми кажеш, јер не бих да се упетљавам у нешто за шта нисам сигурна да ћу радити како треба.--sladja811 22:18, 6 новембар 2005 (CET)

Poruka od A.Dincica[уреди извор]

Zdravo posle duzeg vremena. Trenutno nemam net,ali sve radim da bi ga ponovo pokrenuo (Cekam SBB u Nisu).Uz to dosta sam angazovan na izradi magistarskog rada. Ne zameri sto me vec poduze vreme nema na Vikipediji, ali evo, s vremena na vreme,pratim sta radite i zadovoljan sam. Cim se ponovo povezem,nadoknadicu zaostatak.

Svima pozdrav,a posebno tebi Ivane.

Aleksandar Dincic--82.208.209.29 18:11, 7 новембар 2005 (CET)

Спавам ја[уреди извор]

Спавам неких 5 до 6 сати дневно, јер морам. Обавезе су ми се тако подесиле, да сам се синоћ вратио кући око 15 до поноћи, а јутрос сам кренуо у школу око 7. Тако да сам тако негде нешто на брзака дорадио на Вики. Спавам ја, спавам... само можда премало, али да се исправити - ту је субота. :) --Дунго ۞ 11:38, 8 новембар 2005 (CET)

Бројач[уреди извор]

Ако се не рачуна традиционално (мукотрпно) бројање из одељка Прилози корисника, онда не. Једино да се сачека да се сервер поправи, што би требало да буде сутра (бар тако кажу). --Дунго ۞ 23:37, 13 новембар 2005 (CET)

На свакој корисничкој страни са леве стране на списку означеном као алати као трећа ставка налази се "Прилози корисника". Он показује списак измена дотичног корисника. --Дунго ۞ 19:12, 14 новембар 2005 (CET)