Удружење жена „Панчевке” Горњи град Панчево

С Википедије, слободне енциклопедије
Удружење жена „Панчевке”
Датум оснивања1. март 2016.
Типнепрофитна организација
ЛокацијаСрбија
СедиштеПанчево
Службени језицисрпски
ПредседникСнежана Марјанов

Удружење жена „Панчевке” Горњи град Панчево кроз своје активности ради на економском оснаживању жена и на њиховом активнијем укључивању у друштвени живот.[1]

Историјат[уреди | уреди извор]

Удружење жена „Панчевке” Горњи град Панчево је основано 1. марта 2016.[2] Баве се разним активностима међу којима су осликавање на стаклу, израда накита, вез, израда сувенира, украса, магнета, разних аранжмана, прављење домаћих јела и колача и друго.[2] Један од њихових пројеката је „Покрени се, помози себи” који реализују у сарадњи са Покрајинским заводом за равноправност полова.[1] Традиционално организују манифестације Ускршњи базар[3] и базар на Преображенске дане.[2][4] Учествовале су на манифестацији „Жене Срема, Баната и Бачке у срцу Београда” у Тржном центру „Галерији” Београд, Сајму етно хране и пића, Сајму стваралаштва сеоских жена у Војводини и Фестивалу бундеве и зимнице „Новогодишња теглица” у оквиру Новогодишњег базара у Опову где су освојиле прво место у категорији спремања слатког и компота и проглашене су за победнице целе манифестације.[1] Циљ удружења је афирмација и едукација жена у смислу очувања традиције, кућне радиности, традиционалних јела и колача, културе и уметности кроз одржавање креативних радионица.[1] Председница Удружење жена „Панчевке” Горњи град Панчево је Снежана Марјанов.[2]

Галерија[уреди | уреди извор]

Види још[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

Медији везани за чланак Удружење жена „Панчевке” Горњи град Панчево на Викимедијиној остави

  1. ^ а б в г admin (2022-02-01). „Снежана Марјанов, председница Удружења жена “Панчевке” Горњи град Панчево ВЕЋИМ САМОПОУЗДАЊЕМ И САМОПОШТОВАЊЕМ ДО ЦИЉА”. Start013 (на језику: српски). Приступљено 2024-04-18. 
  2. ^ а б в г admin (2020-03-06). „УДРУЖЕЊА ЖЕНА ГРАДА ПАНЧЕВА – ТАКО ТО ЖЕНЕ РАДЕ!”. Start013 (на језику: српски). Приступљено 2024-04-18. 
  3. ^ Popović, Jasna (2022-04-14). „Отворен „Ускршњи базар. Град Панчево (на језику: српски). Приступљено 2024-04-18. 
  4. ^ „ОТВОРЕНИ ПРЕОБРАЖЕНСКИ ДАНИ: Више од 20 удружења представило своје рукотворине ОД ВЕЗЕНИХ КОШУЉА ДО РОКЕНРОЛ МАЈИЦА (ФОТО)”. Дневник (на језику: српски). Приступљено 2024-04-18.