Razgovor:Šta se dogodilo sa Bebi Džejn? (film iz 1962)

Sadržaj stranice nije podržan na drugim jezicima
S Vikipedije, slobodne enciklopedije

Prvi podnaslov[uredi izvor]

Zašto se u šablonu ne pojavljuju neki podaci: reditelj, scenarista itd.?

--Sly-ah (razgovor) 23:40, 21. jul 2011. (CEST)[odgovori]

Zato što nisu bili pravilno napisani (pisalo je režiser, scenario pa zbog toga nije moglo da se vidi). Ostalo nije bitno. Bolen (r) 07:12, 22. jul 2011. (CEST)[odgovori]

U Enciklopediji filmskih reditelja A. Gavrića, u odrednici o Robertu Oldriču, film je naslovljen kao Šta se dogodilo sa Bebi Džejn. Ima li kakve reference za sadašnji naslov?

--Sly-ah (razgovor) 23:44, 21. jul 2011. (CEST)[odgovori]

Nisam baš posve siguran da bi novokomponovani prevod nekog "prevodioca" sa B92 trebalo da ima prednost pred distributerskim nazivom filma koji se, usput, koristi u celokupnoj relevantnoj filmskoj literaturi. Dalje, Baby Jane je lično ime (odnosno nadimak), a lična imena se ne prevode. A kad se ovaj naš vajni "prevodioc" drznuo da prevede to ime, moralo je biti Mala Džejn, a ne mala Džejn. Dalje, ne bi bilo loše da izbegavaš onaj sajt koji si naveo kao referencu jer je prepun materijalnih i pravopisnih grešaka i nije baš pouzdan. Mnogo ti je bolji filmski sajt Krstarice, iako i on nije imun na slične greške, ali ih, čini mi se, ima daleko manje.

--Sly-ah (razgovor) 09:02, 22. jul 2011. (CEST)[odgovori]

I ne bih rekao da direktor fotografije, montažer, kostimograf itd. "nisu bitni" za neki film. Itekako su bitni, ali to je već stvar izgrađenog stava prema filmskoj umetnosti uopšte.

--Sly-ah (razgovor) 09:10, 22. jul 2011. (CEST)[odgovori]

Ma daj! Znači kad na kraju filma vidiš ime kostimografa Kurte Murtić, reći ćeš: To je onaj što je napravio kostim za onaj film što sam gledao onda........ Pa kad odgledaš drugi, prepoznaš drugog itd. Za film su bitni, ali za srpsku vikipediju (ma koliko to ružno zvučalo) nisu bitni uopšte. Bolen (r) 09:18, 22. jul 2011. (CEST)[odgovori]

Rekoh već, to je stvar izgrađenog stava prema filmskoj umetnosti uopšte i nema svrhe da ulazimo u bilo kakvu raspravu o tome. To da oni "nisu uopšte bitni za srpsku vikipediji" je, pretpostavljam, tvoj lični stav i toplo se nadam da nemaš pretenzija da odlučuješ šta je za "srpsku vikipediju" bitno, a šta ne.

--Sly-ah (razgovor) 09:23, 22. jul 2011. (CEST)[odgovori]