Разговор:Шта се догодило са Беби Џејн? (филм из 1962)

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Први поднаслов[уреди извор]

Зашто се у шаблону не појављују неки подаци: редитељ, сценариста итд.?

--Sly-ah (разговор) 23:40, 21. јул 2011. (CEST)[одговори]

Зато што нису били правилно написани (писало је режисер, сценарио па због тога није могло да се види). Остало није битно. Болен (р) 07:12, 22. јул 2011. (CEST)[одговори]

У Енциклопедији филмских редитеља А. Гаврића, у одредници о Роберту Олдричу, филм је насловљен као Шта се догодило са Беби Џејн. Има ли какве референце за садашњи наслов?

--Sly-ah (разговор) 23:44, 21. јул 2011. (CEST)[одговори]

Нисам баш посве сигуран да би новокомпоновани превод неког "преводиоца" са Б92 требало да има предност пред дистрибутерским називом филма који се, успут, користи у целокупној релевантној филмској литератури. Даље, Baby Jane је лично име (односно надимак), а лична имена се не преводе. А кад се овај наш вајни "преводиоц" дрзнуо да преведе то име, морало је бити Мала Џејн, а не мала Џејн. Даље, не би било лоше да избегаваш онај сајт који си навео као референцу јер је препун материјалних и правописних грешака и није баш поуздан. Много ти је бољи филмски сајт Крстарице, иако и он није имун на сличне грешке, али их, чини ми се, има далеко мање.

--Sly-ah (разговор) 09:02, 22. јул 2011. (CEST)[одговори]

И не бих рекао да директор фотографије, монтажер, костимограф итд. "нису битни" за неки филм. Итекако су битни, али то је већ ствар изграђеног става према филмској уметности уопште.

--Sly-ah (разговор) 09:10, 22. јул 2011. (CEST)[одговори]

Ма дај! Значи кад на крају филма видиш име костимографа Курте Муртић, рећи ћеш: То је онај што је направио костим за онај филм што сам гледао онда........ Па кад одгледаш други, препознаш другог итд. За филм су битни, али за српску википедију (ма колико то ружно звучало) нису битни уопште. Болен (р) 09:18, 22. јул 2011. (CEST)[одговори]

Рекох већ, то је ствар изграђеног става према филмској уметности уопште и нема сврхе да улазимо у било какву расправу о томе. То да они "нису уопште битни за српску википедији" је, претпостављам, твој лични став и топло се надам да немаш претензија да одлучујеш шта је за "српску википедију" битно, а шта не.

--Sly-ah (разговор) 09:23, 22. јул 2011. (CEST)[одговори]