Čarobnjaci sa Vejverli Plejsa

Из Википедије, слободне енциклопедије
Čarobnjaci sa Vejverli Plejsa
WOWP logo.png
Žanr Tinejdžerska serija
Uloge Selena Gomez
Dejvid Hendri
Džejk T. Ostin
Dženifer Stoun
Država porekla  SAD
Jezik(ci) engleski
Produkcija
Dužina trajanja 23 minuta
Emitovanje
Premijerno na Dizni kanal
RTS 1

Čarobnjaci sa Vejverli Plejsa (engl. Wizards of Waverly Place) američka je TV serija. Serija je 2009. godine nagrađena Emijem kao najbolji program za decu. Godine 2009. je emitovana celovečernja filmska verzija Čarobnjaci sa Vejverli Plejsa (film), koja je takođe nagrađena Emijem.

U Srbiji i Crnoj Gori se emitovala na Dizni kanalu i RTS 1, titlovana na srpski jezik.

Radnja[уреди]

Radnja je bila smeštena na Manhatan i pratila pustolovine dva brata i jedne sestre meksičko-italijanske porodice Russo, koji su se takmičili za mesto jedinog člana porodice koji će dobiti moći.

Likovi[уреди]

Aleks Ruso[уреди]

Aleks Ruso (Selena Gomez) je jedna od glavnih likova u seriji. Ona je čarobnica koja svaki dan upada u neki problem.Ne zna baš najbolje da koristi čaroliju. Aleks je lukava, pažljiva i spretna. Uvek ima neki plan. Ona i ne zna baš najbolje koristiti čaroliju što potstiče nezadovoljstvo njenog brata Džastina. Njeno puno ime je Aleksandra Margarita Ruso.

Džastin Ruso[уреди]

Džastin Ruso (Dejvid Henri) je Aleksin stariji brat. On je iskusni čarobnjak. Džastin ima devojku Džulijet koja je vampir. Kada je Džulijet postala starica on je imao drugu devojku. Nikad nije zaboravio Džulijet. Džastin se uvek trudi da Aleks nauči nešto iz čarolije, ali je uvek nezadovoljan jer je Aleks veoma loša u čaroliji.

Maks Ruso[уреди]

Maks Ruso (Džejk T.Ostin) je Aleksin i Džastinov mlađi brat. On je veoma nestašan. Nije naročito pametan i nije baš spretan sa magijom.

Harper Finkl[уреди]

Harper Finkl (Dženifer Stoun) je Aleksina najbolja drugarica. Ona voli modu i oblačenje.Uvek obuče neko smesno odelo što. Harper je bila zaljubljena u Džastina, Aleksinog brata. Na kraju bude sa Dzastinovim najboljim drugom Zikom.

Tereza Ruso[уреди]

Tereza Ruso (Marija Kanals Berera) je Dzastinova,Aleksina i Maksova majka. Ona radi u restoranu. Tereza nije čarobnica i ne voli čaroliju.

Džeri Ruso[уреди]

Džeri Ruso (Dejvid Deluiz) je Dzastinov, Aleksin i Maksov otac. On radi u restoranu. Veoma je iskusan čarobnjak koji se odrekao moci da bi ozenio smrtnicu Terezu.

Galerija[уреди]

Spoljašnje veze[уреди]