Аполо 18 (филм)

С Википедије, слободне енциклопедије
Аполо 18
Филмски постер
Жанрхорор
ТворацГонзало Лопез
РежијаГонзало Лопез
Главне улогеВарен Кристи
Лојд Овен
Рајан Робинс
Година2011.
Трајање76 минута
ЗемљаСједињене Државе
Канада
Језикенглески
Буџет5 милиона долара
Зарада25,5 милиона долара
Веб-сајтweb.archive.org/web/20130206233817/www.apollo18movie.net/
IMDb веза

Аполо 18 је америчко-канадски пронађени снимак научнофантастични хорор филм из 2011 који је написао Брајан Милер, редитеља Гонзала Лопез, а продуцирали Тимур Бекмамбетов и Мајкл Волкоф. Након различитих промена датума објављивања, филм је објављен у Сједињеним Државама, Великој Британији и Канади 2. септембра 2011. Међутим, датум објављивања за друге територије варирају. [1] Филм је први филм Лопез-Галегов на енглеском језику.

Радња филма се ради о отказаној мисији Аполо 18 заправо слетела на Месец у децембру 1974, али се никад није вратила, и као резултат тога, Сједињене Државе никада нису покренуле друге експедиције на Месец. Филм је снимљен у стилу пронађеног снимка, наводно "изгубљеног снимка" мисије Аполо 18 која је тек недавно откривена.

У децембру 1974, посада отказане мисије Аполо 18 обавештена је да ће она наставити али као тајна мисија Министарства одбране , прерушена у сателитско лансирање. Командант Натан Валкер, потпуковник Џон Греј и капетан Бен Андерсон крећу се према Месецу да поставе детекторе који ће упозорити Сједињене Државе на све предстојеће Интерконтиненталнe балистичкe ракете које нападају из СССР-а.

Референце[уреди | уреди извор]