Википедија:Гласање/Предлог/Екстензија Викиавантура

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу


Отварам дискусију за увођење екстензије за Викиавантуру. Викиавантура је пројекат Викимедије Србије који би требало да помогне средњошколцима да кроз игрицу што боље савладају уређивање Википедије. Сами ученици неће стварно уређивати чланке, већ ће радити у корисничком именском простору.

Тренутно се ради на преводу, а до краја године очекујемо организовање неколико радионица по Србији на којима ћемо упоређивати који вид радионица им је лакши. Увођење екстензије ће помоћи да приближимо млађој публици Википедију. Екстензија би могла да се користи и за друге сличне активности, ако би их неко организовао.

Битно нам је да чујемо мишљење заједнице и да разрешимо све недоумице. Никола (разговор) 15:06, 24. август 2015. (CEST)

Коментари[уреди]

Пошто се неће уређивати у ГИП-у, не видим како би ова екстензија могла да смета, а свакако може да помогне, јер се већ у свету више пута користила да привуче нове кориснике и да заинтересује уреднике да кроз игру почну да уређују. Дакле, могла би да се користи и ван самог пројекта који траје до краја године. --Ф± 23:55, 24. август 2015. (CEST)

Изванредна алатка за почетнике, штета што већ није била и раније. Подржавам у потпуности.--László (talk) 00:00, 25. август 2015. (CEST)

Verujem da će biti od pomoći da srednjoškolci uključeni u obrazovni program lakše savladaju uređivanje i prave kvalitetnije članke.--Милица (разговор) 12:36, 25. август 2015. (CEST)

Одличан начин да се млађа публика заинтересује и да се мотивише да настави са уређивањем Википедије. --IvanaMadzarevic (разговор) 14:05, 27. август 2015. (CEST)

Подржавам.--VuXman talk 16:40, 4. септембар 2015. (CEST)