Википедија:Уживо/недеља, 17. септембар 2006.

Док сам чекао у ДОБ-у да се појаве људи, уз степенице се појавио неко мени неочекиван - Ацо је свратио на састанак, јер је овај викенд провео ван војске. Тим поводом ме је "апдејтовао" по питању његовог боравка у војсци (за око два месеца завршава). Ма није прошло ни пет минута, кад ето пењу се Невена и Никола. Кад су се сместили, Никола нам је поносно испричао његов најновији предлог везан за добијање пара. Нажалост, с обзиром да је тај предлог донекле деликатан, нећу овде написати ништа конкретно, а кога занима, нека ми пошаље приватну поруку. Утом је наишао и Слободан, коме сам раније послао поруку да дође, јер је Невена имала нешто да нам каже у вези са фандрејзингом. Испоставило се да је она само набавила модел тог фандрејзинга који би требало да проучимо. Али о том потом. Такође, од данас је и Слободан члан Викимедије (након свечане церемоније потписивања привремене приступнице).

Елем, већи део овог састанка је проведен у писању, односно састављању деманти/реакционог писма новинама Press које су недавно свашта објавиле. Дакле, око 2 сата смо ми састављали то писмо редакцији док на крају нисмо добили задовољавајућу форму. Ја сам био тај који је записивао (сем кад ми пред крај Никола није преотео папир и оловку) Садржај нећу објавити из више очигледних разлога (од којих је један тај што немам писмо код себе). Током писања нам је свратио дваред и наше Драганче који је иронијом исказивао своје (не)одушевљење или шталије овом писму. Током писања, Милош ме је звао да каже да ипак неће моћи да дође (гле чуда!) и преко мене се договарао са Невеном и Слобом да се нађу крајем следеће радне недеље како би детаљно и темељно дискутовали око фандрејзинга. Наравно, детаље у вези са састанком нећу откривати. :) Милош је такође рекао да треба да очекујемо долазак људи из БГвајрлеса (од којих смо неке упознали на Фестивалу слободне културе), а и Драган је потврдио да се скупљају. Наравно, они су и дошли, само нас нису ни констатовали и сели су неколико столова од нас (па била је то групица од петнаестак момака). Драган, док је био у нашем друштву, причао је углавном о тренутној проблематици Скупштина која га је окупирала данас.

Апропо неистина изречених у Press-у, Никола је испричао како је Курир својевремено објавио причу да је Мирољуб Лабус члан Сајентолошке цркве позивајући се на Википедију (иако је очито новинар непосредно пред објаву чланка у новинама сам изменио чланак на енглеској Википедији, а измена је тамо вероватно опстала читавих неколико минута). Након завршавања писма, причали смо о мало необавезнијим темама. Онда је Цобе морао да оде, а у то негде време су Ацо и Ниџа размењивали своје војне доживљаје. Нешто мало после седам сати је дошао Гаја кога смо унеколико "апдејтовали" о тренутним догађањима. Ацо је, нажалост, морао да оде да ухвати аутобус, тако да је остало само нас четворо. Уз необавезне теме уследила је и још једна тура пића коју је Гаја частио (јер није дуго био). Нешто пре осам нас је Гаја морао напустити, а онда сам и ја отишао, оставивши Николу и Невену, који су, како сам сазнао, даље отишли својим путевима... Нисам много откривао у овом извештају, али јбг :) --филип 00:28, 18. септембар 2006. (CEST)Одговори[одговори]