Википедија:Уживо/недеља, 19. октобар 2008.

По договору, Ана и ја се нађосмо око 14:20 на извесној локацији у близини Дома омладине и нисмо много оклевали са одласком до самог ДОБ. Међутим, на данашњем састанку из ових или оних разлога није било много људи, па смо Ана и ја једно време били сами у трибинској сали. Нешто после 3 сата, појавио се и Голдфингер, а касније и Горан. У неком тренутку, Голди је морао да оде, али је зато убрзо стигао и Драган и тиме комплетирао данашњу поставу.

У почетку смо Ана и ја углавном причали о факултетима, конкретније о досадашњим искуствима, тренутним утисцима и будућим доживљајима на факултетима на којима студирамо. Али, како је Голди стигао, пребацили смо се на област телекомуникација: Телфор, фиксна, мобилна телефонија, интернет, ВоИП итд. Иван нам је испричао и неке занимљиве приче везане за археологију и геологију, а Горан нас је, када је пристигао, обавестио да је његова група освојила треће место на синоћном такмичењу у оријентирингу на Авали. Онда смо опет причали о факултетима, али сада о мастер студијама, "болоњи", буџету...

Како је Драган дошао, почела је расправа о либералном капитализму, његовим предностима, манама и свашта нешто. И да, директно оптужујем Драгана за распламсавање дотичне расправе. :) Једна од малобројних википедијанских тема данас тицала се делеционизма и тога шта да радимо са неким проблематичним стварима са којима се суочавамо на пројекту, а које сада нећу именовати. Као и увек, предлога има безброј, али њихов физибилити, што би рекли, је под знаком питања. Стога, ни сада нисмо дошли до неких битних решења.

Споменули смо и пријатељски нам сајт vokabular.org (у контексту да је Горан тамо тражио значење неког турцизма), а онда је Горан испричао своје, хмм, доживљаје са новосадске Синергије одржане у петак. Након дотицања теме монитора, причали смо мало о кибернетици, вештачкој интелигенцији, програмским језицима Prolog и Lisp и сл. Док су Горан и Драган расправљали о либ-капи-зму, промрмљао сам да ми понекад недостају теме из Другог светског рата (алудирајући тиме да су ова двојица досадни са својим дијалогом и да бих у том тренутку лакше прогутао неке од мени омраженијих тема, као што је WW2, од тренутне). Међутим, угризао сам се за језик када заиста пређоше на ратне и друго-светско-ратне теме :)

Пред крај, почело се са причама о нуклеарним електранама, а око пола 6 напустио сам састанак (због других обавеза). Како сам накнадно сазнао, друштванце је остало још двадесетак минута у просторијама, а онда се разишло. Сигуран сам да сам пропустио нешто изузетно значајно, те да ће ме Драган без имало премишљања допунити и попунити празнине које сам направио у овом извештају. Поздрав до новембра, када очекујем да ће, ипак, више људи доћи :) --ФилиП × 01:33, 20. октобар 2008. (CEST)Одговори[одговори]