Пређи на садржај

Корисник:Geologicharka

С Википедије, слободне енциклопедије
Корисник:Geologicharka
Разговор са корисником:Geologicharka
Корисник:Geologicharka/Моји чланци
Корисник:Geologicharka/Моје слике
Корисник:Geologicharka/Споменице
Корисник:Geologicharka/Геолошка сваштара
Корисник:Geologicharka/Песак
Корисник
Разговор
Чланци
Слике
Споменице
Геолошка страна
Мој песак

Било је времена када је васељена била пуна небесних тела, али наше земље у њој није било. И било је времена када се наша земља створила, али на њој не беше ни биља ни животиња. Па насташе времена, када је на земљи било разнога биља и разних животиња, али никаквих људи није било... Земља наша има дакле врло дуготрајну историју, која величином и разноликошћу својом далеко превазилази историју целога човештва и свију појединих народа.
Све су Дрине овог света криве; никада се оне неће моћи потпуно исправити, али и никад не смемо престати да их исправљамо.


Мало даљинске детекције

Поздрав! Ја сам Ана Младеновић, геолог, др за Копаоник и Динариде. У суштини сам сеизмолошки баксуз - кад год одем у сеизмично подручје, оно се смири и активира опет пар дана после мог одласка. Радим на РГФ-у и бавим се структурном геологијом и земљодрмима - сеизмотектоником. Геофизичар у покушају - научила сам геофизику толико да умем да урадим тектонску интерпретацију. Највише ме интересују: сеизмологија, тектоника, сеизмотектоника, структурна геологија и даљинска детекција.

Упорна сам у повезивању метода геолошких истраживања, које све скупа могу дати квантитативан резултат и добар геодинамички модел, и планирам да се и у будућности тиме бавим. Баш сам опасан геолог - тек после толиких година сазнала сам како ми се зове апартман... овај... департман на коме радим.

За сада је доказано да имам јаку емотивну везу са хемијом (у негативном погледу, што ће рећи да и' не волем) и да сам ваљач Тумача за Основну геолошку карту СФРЈ.

Можда ми неко прикачи још неку титулу... А можда је и имам, али још увек то не знам...

Систем пукотина смицања и мој чекић због размере
Овај корисник је из Пајрота.
Овај корисник живи у Београду.
sr Матерњи језик овог корисника је српски језик.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
fr-2 L'utilisateur parle

français niveau intermédiaire.

cg-0 Овај корисник не разумије (или са великим потешкоћама разумије понешто) црногорски језик.
Овај корисник је студирао
геологију.
Овај корисник је студирао геофизику.
Овај корисник је напредни математичар.
Овог корисника интересује даљинска детекција.
матерњи Матерњи језик овог корисника је предугачак!
Будућност овог корисника је толико шљаштећа да је исти приморан да стално тегли цвиџе
Овај корисник воли да све буде војнички беспрекорно и уредно.
Овај корисник је жестоки анти-пушач.
!ист! Овај корисник је оперисан од историје.


Пут до звезда је само кружна етапа пута до себе, и ако знаш пречицу нема потребe да се пуно ломаташ по беспућима... Не бато... Стигао си чим кренеш... Циљ носиш сакривен под капутом, истетовиран на грудима као мету... И ето ти... У томе је тајна... У томе је једини трик...
Устукнух пред тежином тог задатка. Шаренило Земљиних климата збуни ме, облаци нашег неба наоблачише моје чело, свака киша учини ме покислим, а када би духнуо ветар, а нарочито београдска кошава, запитао бих се: „Ко би могао похватати у математичке обрасце све ћуди Еолове?“.