Википедија:Уживо/недеља, 25. децембар 2011.

С Википедије, слободне енциклопедије

Последњи састанак у 2011. години одржао се данас, на католички Божић. Брзо после мог доласка, у трибинску салу Дома омладине Београда ушао је и Горан, а недуго после њега и Ана д Геологичарка. Дуго времена смо нас троје били сами на састанку, а пошто нас је око 5 сати Горан напустио, дошли су Милош и Душка. Пред сам крај састанка, тачније десетак минута пред крај термина, дошао је и Никола. Треба напоменути да је Душка релативно нова у свету Викимедије. Она свира и пева у групи Крш и бави(ће) се организационим делом Викимедије, тј. учествоваће у неким пројектима.

Данас је било речи о СОПА, новом предлогу закона у САД, који доста дотиче и Википедију и због којег су вођене разне дискусије у глобалној викимедијанској заједници, а у вези са тим смо дискутовали и о регистрару интернет домена, Гоу дедију. После тога смо причали о томе како нам је на послу, ко шта тачно ради и какво је оптерећење. Затим смо причали о друштвеним и природним наукама (разграничења, дефиниције и сл.), а онда је Горан узео да прича нешто о теорији рата и о нуклеарном рату и тако то. Незанимљиво, једном речју. :) Затим смо дискутовали о томе где бисмо волели да живимо, а онда смо причали о земљотресима, трусним зонама и (не)доживљеним догађајима земљотреса.

Споменули смо и нову новчаницу од 2000 динара, што је послужило као шлагворт за дискусију о томе колико ми научника имамо, а којима можемо да се похвалимо у светским оквирима (и колико су, рецимо, Мађари бољи од нас у том погледу). Када су Милош и Душка дошли, причало се о могућности организовања Централно-источно-европске конференције у Београду на пролеће, а причали смо и о пројекту који ће ускоро кренути са реализацијом, а подразумева низ догађаја на месечном нивоу у Београду. Када је Никола дошао, Милош га је убдеио да постане записничар (односно ефективно секретар) управног одбора Викимедије Србије. И то је укратко то о овом састанку.

Следеће дружење биће 15. јануара, када ћемо прославити 11. рођендан Википедије. --Ф± 00:18, 27. децембар 2011. (CET)Одговори[одговори]