Википедија:Уживо/недеља, 25. јул 2010.

С Википедије, слободне енциклопедије

Одржасмо мали састанак овог атипичног јулског дана. На стандардном месту у стандардно време, окупило се неколико нас, који нисмо на одморима, и покушало да одржи колико-толико кохерентан састанак. :) Најпре дођох ја, затим (са извесним кашњењем) Ана и Михајло, а нешто касније и Никола.

Пошто се дуго нисмо видели, прва питања су била "Шта има ново?" и сл. Поред тих "small-talk" момената, причали смо о конверзији у МедијаВики софтверу, конкретније о једном багу, а затим о факултетским темама: дипломски радови, мастер, планови и програми и остали проблеми. Причали смо и о култури у јавном превозу, неиспаваности, Румунији и њеним специфичностима, о базама података, геолошкој историји земље, о веб развоју и дизајну, акцентима, ТВ слагалици (и разради алгоритама за решавање појединих игара из ње). Поред мог рада на Википедији (који су, можда, неки и приметили), током састанка сам демонстрирао присутнима и игру која ми је скоро запала за око: Audiosurf.

Било је још тема, али сад их се не могу сетити. У сваком случају, нешто пре краја термина смо одлучили да завршимо термин, тим пре што смо увидели да је киша, која је пљуштала током састанка, престала. Толико о овом омањем састанку (што временски, што кадровски, што садржајно), а на Михајлу је да окачи фотографије које је направио током истог. --филип ██ 22:06, 25. јул 2010. (CEST)[одговори]

Да се надовежем на Филипа, ка` сам видео са каквом игром убија време, препоручио сам му да проба бесплатну верзију игре Пегл (енгл. Peggle) са Стима (енгл. Steam). Бар по мом укусу је узбудљивија од сакупљања коцкица с пута.

Поред питања шта има ново, Ана се интересовала и како је прошла скупштина ВМРС. Како је од почетка разговора схватила да ја нисам био присутан, убрзо је била изненађена колико сам обавештен о њеном садржају. Између осталог, дотакли смо се и теме приступница, због чијег недостатка на лагеру ВМРС већ скоро два месеца (можда и дуже) човек није у могућности да приступи истој, осим ако би да је сам одштампа.

Од пића су на тапету били ледени чај, кокта, воћни сок и кувани сок од парадајза, којег је донео Никола. Задњи споменути артикал је јако привукао Филипову пажњу.

Михајло [ talk ] 17:48, 29. јул 2010. (CEST)[одговори]

У додатку морам да приметим да Ана на сликама изгледа доста одморније него на самом састанку. Фотогенична. 本 Михајло [ talk ] 17:49, 29. јул 2010. (CEST)[одговори]