Википедија:Уживо/недеља, 26. децембар 2010.

Последњи састанак у години и није био толико посећен, вероватно због минулих и предстојећих празника. Међутим, неколико Википедијанаца је ипак било расположено за причу, чак и поред снега, који је немилосрдно падао напољу. Најпре сам у трибинску салу дошао ја, па је дошао и Влада, кога дуго не видесмо. Затим нам се придружио Никола, а неких сат времена након почетка састанка, Влада је морао да оде. Нешто касније, дошла је и Ана. Пред крај састанка, појавила се и једна гошћа, али о томе ћу касније.

Елем, на почетку се причало о скоријим дешавањима на Википедији и другим Викимедијиним пројектима, па нам је Влада причао о својим пређашњим и будућим активностима (ван Википедије). Никола нам је представио свој пројекат фонтова, а касније нам је говорио и о неком другом планираном пројекту о ком не смем да пишем. :) Причали смо и о стативу за фото-апарате, о сеизмологији и вулканологији, о роботици и њеној примени у геофизици, о састојцима сокова и о томе како је Сабате постао администратор.

Док сам ја практично све време био на интернету (уз повремена пуцања ионако слабе везе), Никола никако није успео да се конектује. Нисмо утврдили разлог тако слабе везе и Николине немогућности да се повеже, али смо закључили да снег не би требало да је тај реметилачки фактор.

Пред крај састанка, на састанак је дошла и књижевница Стојана Магделинић, која нам је донела неке од својих књига и којој смо објаснили неке основне концепте везане за Википедију и Викимедију. Указала нам је на неке грешке на пројекту, а уз њену помоћ смо направили и допуне у неким чланцима.

Уз наранџасте сокове и слатке грицкалице, причали смо и о другим темама којих не могу ни да се сетим, па смо око пола 7 завршили састанак и разишли се. Толико о овом, последњем, састанку у 2010. години. --филип ██ 23:58, 26. децембар 2010. (CET)Одговори[одговори]