Википедија:Чаробњак за писање чланака/верзија1/Тема

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Тема
Значај
Извори
Садржај
Крај

Постоји ли већ чланак?

Википедија на српском има 623.196 чланака, тако да је могуће да је тема о којој мислите можда већ покривена. Чланак можда користи алтернативну интерпункцију или транслитерацију; можда је под алтернативним именом или изразом; или је тема можда укључена као део ширег чланка.

Ако већ нисте ово урадили, претражите алтернативне наслове испод под којим би Ваша тема већ могло да буде покривена, а потом се вратите на ову страницу. Побрините се да сте подробно претражили алтернативне наслове.


Да ли је тема погодна за Википедију?

Question Circle.svg

Да ли сте знали?

Странице које нису у складу с критеријумима биће брзо обрисани. Ово можете да избегнете пратећи овај Чаробњак пажљиво.

Чак и ако Ваша предложена тема није већ покривена, није све погодно за ову енциклопедију. Чланци на Википедији се чувају и бришу на основу успостављене серије смерница, које се зову и „смерницама о значају”. Исте одређују шта јесте а шта није погодно за Википедију. Смернице о значају ће бити детаљније покривене у следећем кораку овог Чаробњака.

Не правите чланке који су о:

Ако осећате да сте Ви, Ваша организација, Ваш пријатељ, бенд или сајт значајни, размислите о томе да питате неутралну трећу страну (идеално, неукљученог уредника Википедије који је уређивао сличне чланке) за њено мишљење пре него што предложите чланак о датој теми. Ако нисте сигурни по питању значаја Вашег чланка, слободно питајте на Тргу за помоћ.

Запамтите да су сви људи који прегледају чланке предложене путем овог Чаробњака — волонтери, тако да не би требало трошити њихово време — покушајте да закључите да је Ваша предложена тема значајна.


О чему је Ваш предложени чланак?

Да бисте наставили, кликните на једну од опција испод: