Владан Ђокић

С Википедије, слободне енциклопедије

Владан Ђокић
Лични подаци
Датум рођења(1963{{month}}{{{day}}})1963.(60/61 год.)
Место рођењаБеоград, СР Србија, СФР Југославија
Универзитет

Владан Ђокић (Београд, 1963) српски је универзитетски професор. Актуелни је ректор Универзитета у Београду.

Биографија[уреди | уреди извор]

Рођен је 1963. године у Београду, где је завршио основну школу и Тринаесту београдску гимназију, а потом 1988. године дипломирао на Архитектонском факултету Универзитета у Београду. Као студент је професионалну праксу обавио у архитектонској фирми MM Architectes у Монтреалу. Магистрирао је 1991. године на Универзитету Јужне Калифорније, а докторирао 1998. на свом матичном факултету у Београду.

Од априла 1992. године запослен је као асистент приправник, а 1994. године изабран је у звање асистента на предмету Урбана средина и урбанизација на Катедри за урбанизам и просторно планирање Архитектонског факултета у Београду. У периоду сарадничког звања ангажован је у настави на предметима Катедре за урбанизам и просторно планирање: „Урбана средина и урбанизација”, „Урбана структура и зонирање”, „Урбане функције” и „Урбанистичко и просторно планирање”. Поред ангажмана на предметима Катедре за урбанизам и просторно планирање, у периоду од шест година, учествује и у реализацији синтезне наставе на предметима „Синтезни пројекат 1”, „Синтезни пројекат 2” и „Синтезни пројекат 3”, Катедре за архитектонско и урбанистичко пројектовање.

У фебруару 1999. изабран је у звање доцента на предметима Урбана средина и урбанизација и Урбана структура (касније Урбана морфологија) на Катедри за урбанизам и просторно планирање. У звање ванреденог професора за ужу област урбанизам и просторно планирање изабран је 2004. године, а 2010. постао је редовни професор на Департману за урбанизам Архитектонског факултета. Од 2006. до 2012. био је продекан за науку Архитектонског факултета.[1]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Vladan Đokić”. Истиномер. Приступљено 22. 8. 2023. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]