Disney's Tarzan (видео-игра)

С Википедије, слободне енциклопедије

Дизнијев Тарзан (енг. Disney's Tarzan) је платформска видео игра, коју је развила компанија Еуроком (енг. Eurocom), а издао ју је Сони Компијутер Ентертемјент (енг. Sony Computer Entertainment). Године 1999. видео игра је изашла за рачунаре и за плејстејшн један, а за Нинтендо 64 је изашла 2000. године. Конами (енг. Conamy) је издао игру за Јапан. Постоји и одређена верзија ове игре за Гејм Бој Колор.

Радња[уреди | уреди извор]

УПОЗОРЕЊЕ:Следе детаљи заплета или комплетан опис радње!

Играч има контролу над Тарзаном, човеком којег су одгајиле гориле. Игра се састоји од два дела: првог у коме је Тарзан мали (првих неколико нивоа) и другог у којем је Тарзан младић (остатак игре).[1] Кроз игру играч може да управља са Џејн и са Терком. Игра прати причу из анимираног филма ,,Тарзан". У суштини видео игра прати одрастање Тарзана и његову борбу против ловца Клејтона.

Игривост[уреди | уреди извор]

Видео игра је намењена претежно млађим играчима, због своје тематике. Ова игра доста подсећа на Донки Конг (енг. Donkey Kong).[1] Графика је , али позадина која је постављена једна испред друге, приликом кретања камере, ствара утисак да је игра . Боје су лепе и веселе, а највише доминира браон и зелена боја.[1]

Кроз нивое доминира скакање, љуљање на лијанама, клизање по дрвећу итд. Играч може да сакупља новчиће, који доносе нове животе, или делове папира који доносе бонус нивое.[1] Сакупљањем слова која дају реч ТАРЗАН, играч може да одгледа инсерте из истоименог филма.

Непријатељи су јако разнолики, ту спадају најпре разне животиње, а у каснијим нивоима су ловци. Помагала у борби су воће, нож и у једном нивоу копље.[1]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ а б в г д Ђорђевић, Мирослав (4. април 2000). „Disney's Tarzan”. Bonus. 1: 34.