Ерсте банка Нови Сад

Из Википедије, слободне енциклопедије
Jump to navigation Jump to search
Ерсте Банкa а.д. Нови Сад
акционарско друштво
Индустрија банкарска
Основано 1864.
Седиште Београд Србија
Руководиоци
Славко Царић
Производи банкарство
Веб-сајт www.erstebank.rs

Ерсте Банкa а.д. Нови Сад је најстарија финансијска институција у Србији, основана 1864. године као прва штедионица (Новосадска штедионица). Током 2005. године, Новосадска банка је постала чланица Ерсте Групе , која је основана 1819. године као прва штедионица у Аустрији. У децембру 2005. године Новосадска банка мења име у Ерсте Банк а.д. Нови Сад. Мрежу Ерсте Банке у Србији данас чине 82 пословнице за рад са становништвом, као и четири комерцијална центра, у оквиру којих близу 1,000 запослених опслужује приближно 382,000 клијената.


Друштвено одговорно пословање (ДОП)

Од 2009. године, Ерсте Банк а.д. Нови Сад је усвајањем прве Стратегије друштвено одговорног пословања системски инкорпорирала друштвену одговорност у своје пословање. Важећа Стратегија усвојена је 2015. године, на период од пет година. Основни принципи ДОП Стратегије јесу повезаност ДОП иницијатива са пословањем, као и уравнотеженост, холистички и интегративни приступ. Према усвојеној Стратегији, оквир друштвено одговорног пословања Ерсте Банке састоји се од области, приоритетних тема и одговарајућих активности. Теме и одговарајуће активности у оквиру сваке од области могу се мењати на средњи рок, у зависности од актуелног интерног и екстерног контекста. У складу са тим, ажурирају се и акциони планови за сваку област. Области кроз које се тренутно спроводи Стратегија су: корпоративно управљање, одговорност према клијентима, одговорност у радном окружењу, одговорност у ланцу набавке, одговорност према локалним заједницама и одговорност према животној средини.


Superste.net

Суперсте

Суперсте је платформа намењена свим младим, креативним појединцима и групама који траже подршку у знању и материјалним ресурсима за развој друштвено одговорних пројеката. Портал је извор информација о конкурсима које током читаве године организује Ерсте Банка, али и платформа за промоцију успешних иницијатива и пројеката од друштвеног значаја. Платформа је настала обједињавањем дугогодишњих донаторских програма Ерсте Банк а.д. Нови Сад намењених појединцима и формалним и неформалним групама које желе да развију сопствене пројекте из области културе, уметности и образовања за дугорочни допринос заједници – Центрифуге и Клуба Суперсте. Суперсте је за прве две године окупио заједницу од 1,1 милион појединаца. До сада је 160 полазника похађало интензиван програм едукације са циљем да се оснаже у спровођењу својих идеја. Подржана су укупно 44 пројекта, у чији развој је уложено 120.000 евра и 1.000 сати менторског рада.


Сириус зграда

Сириус

Централа Ерсте банке у Београду од 2017. је Сириус, комплекс пословног простора који је финансирала Ерсте Група. Комплекс Сириус налази се у пословном делу Новог Београда, у улици Булевар Милутина Миланковића 3а. Основна замисао овог пројекта јесте одрживост животне средине, па је зграда изграђена у складу са највишим еколошким стандардима, како би се обезбедили идеални услови рада и оптимизовали трошкови корисника. Комплекс ће бити сертификован по стандардима БРЕЕАМ-а, уз поштовање строгих захтева енергетске ефикасности и гарантујући минималну потрошњу енергије за грејање и хлађење, као и употребу обновљивих и рециклираних материјала.


У рекламним спотовима ове банке појављује се српски тенисер Виктор Троицки.

Извори[уреди]

Спољашње везе[уреди]