Закључани

С Википедије, слободне енциклопедије
Закључани
Филмски постер
Изворни насловLocked Down
РежијаДаг Лајман
СценариоСтивен Најт
Продуцент
  • Пи Џеј ван Сендвик
  • Алисон Винтер
  • Мишел Лесли
Главне улоге
МузикаЏон Пауел
Директор
фотографије
Реми Адефарасин
МонтажаСар Клајн
Продуцентска
кућа
ДистрибутерHBO Max
Година2021.
Трајање118 минута
ЗемљаСједињене Државе
Језикенглески
Буџет3 милиона америчких долара
Зарада334.050 долара
IMDb веза

Закључани (енгл. Locked Down) је амерички романтично-хумористички криминалистички филм из 2021. редитеља Дага Лајмана и писца Стивена Најта. Главне улоге тумаче Ен Хатавеј и Чуетел Еџиофор, са споредним улогама које чине Стивен Мерчант, Минди Калинг, Луси Бојнтон, Марк Гетис, Клас Банг, Бен Стилер и Бен Кингсли.[1][2]

Филм Закључани прати пар који планира да изврши пљачку златаре. Филм је у потпуности написан, финансиран и снимљен током пандемије ковида 19.[3] Објављен је 14. јануара 2021. на стриминг услузи HBO Max у Сједињеним Државама и добио је помешан пријем критичара.[4] Објављен је 5. фебруара 2021. на стриминг услузи HBO Go у Србији.

Радња[уреди | уреди извор]

Пакстон и Линда су незадовољни брачни пар који живи у Лондону усред блокаде пандемије ковида 19. Пакстон може да запосли само као возач доставног возила због хапшења пре десет година и узнемирен је како је испао његов живот.

Због затварања продавница, на располагању је ограничена количина возача за испоруке велике вредности, па Пакстонов шеф посеже за њим и тражи да за њега да иде под лажним идентитетом. Линда, која је извршна директорка модног предузећа, има задатак да рашчисти инвентар у оближњој робној кући Harrods. Пар ускоро схвата да се њихов распоред испоруке у продавници преклапа, а Пакстон не би прошао безбедносни контролни пункт који је Линда поставила.

Линда открива да се у трезору у робној кући Harrods налази дијамант вредан три милиона фунти који је продат анонимном купцу, а продавница чува дупликат на лицу места. Она и Пакстон слажу се да ће узети прави дијамант за себе и послати лажни купцу у Њујорку, делећи продају између себе и Националне здравствене службе.

Када су стигли до продавнице, Линда и Пакстон преузимају дијамант и замењују га с лажним. Међутим, са њима се суочава Доналд, бивши Линдин сарадник којег је отпустила почетком недеље, који је позвао полицију након што је сазнао за Пакстонов лажни идентитет. Она му открива њихов план, а он пристаје да лаже за њих.

Пакстон и Линда, који су првобитно планирали да оду одвојеним путевима, одлучују да преиспитају своју везу након што се закључавање ковида 19 продужи за још две недеље.

Улоге[уреди | уреди извор]

Глумац Улога
Ен Хатавеј Линда
Чуетел Еџиофор Пакстон
Стивен Мерчант Мајкл Морган
Минди Калинг Кејт
Луси Бојнтон Шарлот
Дули Хил Дејвид
Џазмин Сајмон Марија
Бен Стилер Соломон
Бен Кингсли Малколм
Марк Гетис Доналд
Клас Банг Есијен
Сем Спруел Мартин
Френсис Рафел Бирди
Кети Лијанг Наташа

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Fleming Jr, Mike (9. 9. 2020). „Doug Liman To Helm 'Lockdown', Steven Knight-Scripted Pandemic-Themed Heist Pic Starring Anne Hathaway”. Deadline Hollywood. Архивирано из оригинала 6. 1. 2021. г. Приступљено 5. 1. 2021. 
  2. ^ Wiseman, Andreas (30. 9. 2020). „'Lockdown': Ben Stiller, Lily James, Stephen Merchant, Dulé Hill, Jazmyn Simon & Mark Gatiss Set To Join Doug Liman's Harrods Heist Movie Underway In London”. Deadline Hollywood. Архивирано из оригинала 5. 12. 2020. г. Приступљено 5. 1. 2021. 
  3. ^ Lee, Tom (13. 1. 2021). „How Doug Liman Convinced Harrods to Let Him Shoot Locked Down in Its Vaults”. Vulture. Архивирано из оригинала 14. 1. 2021. г. Приступљено 14. 1. 2021. 
  4. ^ Fleming Jr, Mike (2. 12. 2020). „HBO Max Lands Doug Liman-Directed 'Lockdown;' AGC Studios-Funded Pandemic Heist Pic Stars Anne Hathaway, Chiwetel Ejiofor, Ben Stiller”. Deadline Hollywood. Архивирано из оригинала 8. 1. 2021. г. Приступљено 5. 1. 2021. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]