Зорица Миладиновић

С Википедије, слободне енциклопедије

Зорица Миладиновић је новинарка, дописница листа Данас из Ниша. Радила је за листове Борба и Наша Борба, као и за Deutsche Welle и агенцију France-Presse. Извештавала је за бројне домаће и стране медије не само из Ниша, већ и из области које су биле захваћене ратом или етничким сукобима током 90их. Последњих година упоредо са новинарством бави се владавином права, борбом против корупције, мониторингом трошења локалних буџетских средстава и медијским конкурсима, у сарадњи са бројним организацијама из земље и иностранства.[1] Награђена је за извештавање о пандемији корона вируса.[2]

Награде[уреди | уреди извор]

Добитница је годишње награде ”Лаза Костић” за вест за 2020. годину, коју додељује Удружење новинара Србије (УНС). У предлогу за награду групе новинара из Ниша и Осла оцењено је да је Зорица Миладиновић ”изузетно професионално, свеобухватно, приљежно и са потребном дозом критике извештавала о епидемији коронавируса”.[3]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Jelena Grujić Zindović: Žene protiv rata, na kalendaru - Društvo - Dnevni list Danas” (на језику: српски). 2021-04-11. Приступљено 2022-12-19. 
  2. ^ Mitrovic, Vojin (2021-05-07). „Novinarka Danasa Zorica Miladinović: Godinu dana prikrivanja podataka o umrlima od kovida”. Cenzolovka (на језику: српски). Приступљено 2022-12-19. 
  3. ^ „Dopisnica „ Danasa“ iz Niša Zorica Miladinović dobila godišnju novinarsku nagradu UNS-a | Medijska kutija” (на језику: српски). Приступљено 2022-12-19.