Пређи на садржај

Игра судбине — Летње интриге

С Википедије, слободне енциклопедије

Игра судбине — Летње интриге
Серија Игра судбине
Држава Србија
Мрежа Прва српска телевизија
Премијерно приказивање 10. јун 2024. (2024-06-10) — септембар 2024. (2024-09)
Претходна сезона 6. сезона

Игра судбине — Летње интриге је специјална сезона српске сапунице Игра судбине, која се приказује од 10. јуна 2024. године на телевизији Прва, а радњом се надовезује на шесту сезону серије.[1]

За разлику од претходних сезона у којима се радња серије одвијала у Београду, радња специјала се делимично премешта на Космај, где је део јунака на одмору, и у Милано, где Лука и Алекса, заједно са Ленком, покрећу бизнис на основу скица покојне Аде Каначки. Планирано је да се снимање одвија и у Црној Гори и Шпанији.[2]

Радња[уреди | уреди извор]

Панчета je пожелела да својим најмилијима приушти одмор од свега, па је изнајмила вилу на Космају у којој ће се сви опустити и одморити. Tамо упознаје власника виле, Мида Пјановића (Бранко Бабовић). Уз Мида су на имању и његова бивша супруга Лепосава (Биљана Николић), ћерка Љубинка (Наташа Станишић), али и локалац Слађан Мрвица (Александар Лазић).

Лука са Алексом одлази у Милано на недељу моде како би коначно оживео скице своје покојне мајке Аде Каначки. Друштво браћи на том путу праве Уна Зврк и Ленка, а у Милану им помаже Лаура Ђорђевић (Ивона Кустудић).

Након удаје за Андрију, Уна упознаје психотерапеуткињу Милицу Буразер (Сања Јовићевић).

Сенка Кокољ и даље предано ради у империји Кан капитал, а наравно ту је и Јована Бошњак...

Епизоде[уреди | уреди извор]

Бр. у
серији
Бр. у
сезони
Назив Редитељ Сценариста Пpемијерно емитовање
10821Панчета са породицом одлази на одморМилан Караџић и Станко МилошевићАлександар Радуловић, Милица Недељковић, Мина Ћирић, Биљана Вујовић, Душан Јанковић и Вида Басара10. јун 2024. (2024-06-10)
Панчета доноси одлуку да након турбулентног периода који је задесио породицу, али и њу, спакује кофере и све их одведе на заслужени одмор. Позива апартмане Пјановић како би летњи одмор искористила на најбољи могући начин — у вили са базеном. Иако се радује одмору, неће бити толико брза када је паковање ствари у питању, па ће у последњи минут проверавати да ли је све понела. Андрија се не појављује на послу након венчања са Уном, што ће у Јовани изазвати бес. Прва на удару биће Боба, која ће Андрију обавестити о дешавањима у фирми током његовог одсуства. Међутим, посао сада ставља у други план и са Уном одлази на пут. Миле планира да запроси Кају.
10832Лука и Алекса стижу у ИталијуМилан Караџић и Станко МилошевићАлександар Радуловић, Милица Недељковић, Мина Ћирић, Биљана Вујовић, Душан Јанковић и Вида Басара11. јун 2024. (2024-06-11)
Алекса и Лука одлазе у Милано како би покушали да „оживе” Адине цртеже и како би упловили у свет модне индустрије. Они на том путу неће бити сами, већ ће им се придружити и Ленка. Панчета са пријатељима одлази на заслужени одмор, а апартмани Пјановић спремни су за распевану дружину која комбијем стиже на Космај. Уна није срећна што се удала за Андрију, па због тога пада у депресију и не излази из собе. Бригу о Акици преузима Маријана, која ће од Андрије добити награду — путовање у Венецију.
10843Лука у Милану упознаје ЛауруМилан Караџић и Станко МилошевићАлександар Радуловић, Милица Недељковић, Мина Ћирић, Биљана Вујовић, Душан Јанковић и Вида Басара12. јун 2024. (2024-06-12)
Ленка, Лука и Алекса дају све од себе како би Адина колекција заблистала на Недељи моде у Милану, а у свему томе помаже им и Лаура Ђорђевић. Лука је на Лауру оставио добар утисак, па га због тога позива на вечеру. Панчета упознаје Мида Пјановића, власника апартмана у којима ужива са пријатељима. Да ће бити одушевљена на први поглед, откриће њен осмех који неће скидати са лица. Задовољство је обострано, јер ће осебна енергија моћи да се приметити и у Мидовом понашању. Миле доноси одлуку да однос са Кајом подигне на виши ниво и жели да је ожени. Међутим, ту наилази на један проблем — не зна како да то учини. Осамљује се у соби и покушава да смисли говор којим ће запросити Кају. Уна се каје због венчања са Андријом и пада у очај. Признаје му да је направила грешку и говори да не жели да иде на медени месец са њим.
10854Мидо моли Панчету за помоћМилан Караџић и Станко МилошевићАлександар Радуловић, Милица Недељковић, Мина Ћирић, Биљана Вујовић, Душан Јанковић и Вида Басара13. јун 2024. (2024-06-13)

Панчета и Мидо постају пријатељи, а то пријатељство би могло да прерасте у нешто више, бар такав утисак одаје њихово понашање. Долази код ње и моли је за помоћ... Између Гале и Миљана ма прву приметила се другачија енергија, а све изгледа као да би њихов однос могао да прерасте у нешто озбиљније. Међутим, Сељановић, који је заљубљен у Галу, зна где се она налази и код шефа полиције измишља разлог због којег мора да изађе "на терен" баш на Космај. А да ли ће тим поступком покварити Галине планове са Миљаном, остаје нам да видимо... Уна одбија да оде на медени месец са Андријом, што ће њему тешко пасти. Не због хотела који је резервисао у Венецији, већ због њеног хладног односа према њему. Позива Бобу на пиће како би разговарали о његовим проблемима који га чине несрећним.

Вања обавештава Јовану да се нешто чудно дешава између Уне и Андрије, као и да нису отишли на пут. Јована позива Маријану, коју је плаћала да јој јавља информације из виле Бошњак, како би сазнала шта се дешава, али наилази на реакцију која јој се неће допасти.
10865Уна жели дете са АндријомМилан Караџић и Станко МилошевићАлександар Радуловић, Милица Недељковић, Мина Ћирић, Биљана Вујовић, Душан Јанковић и Вида Басара14. јун 2024. (2024-06-14)

Уна се каје због свега што је рекла Андрији и доноси одлуку да жели дете са њим. Андрија у разговору са Бобом долази до закључка да би најбоље било да Уна крене код психотерапеута, због свега што јој се издешавало у последње време. Ипак, Уна га позива и извињава му се због одбијања и отказавања меденог месеца, а њена изјава да жели дете са њим додатно ће га збунити. Миле жели да запроси Кају, али не зна како то да уради, због чега је под стресом. Иако ће она желети да се мази са њим, он ће бити хладан према њој, јер не зна како на прави начин да је пита да се уда за њега. Дебељко баца око на Љубинку, ћерку Мида Пјановића... Лаура се заљубљује у Луку, али наилази на његово одбијање. Ипак, она не одустаје од свог циља и глуми да јој није добро, само да би Лука дошао код ње.

Сељановић и Тривановић наоружани упадају у вилу Пјановић...
10876Љубинка и Тривановић се заљубљују на први погледМилан Караџић и Станко МилошевићАлександар Радуловић, Милица Недељковић, Мина Ћирић, Биљана Вујовић, Душан Јанковић и Вида Басара15. јун 2024. (2024-06-15)

Тривановић је под утиском након што је у апартманима "Пјановић" упознао Љубинку у коју се заљубљује на први поглед. Тривановић "судбоносном сусрету" може да захвали Сељановићу, јер је због њега и његове љубави према Гали, слагао шефа полиције и наоружан упао у апартмане, само да би видео Галу. Љубинка признаје мајци да јој се свидео Тривановић, међутим, она јој пуни главу негативним стварима само како би спречила да њена наследница уплови у везу са мушкарцем којег не жели за зета. Након што је Лука одбио да изађе на вечеру са Лором, она га позива и говори му како има напад панике и да што пре да дође код ње у стан. Наиван, као и увек, одмах одлази код Лауре, која покушава на све начине да га заведе.

Од силне жеље да запроси Кају, Миле добија вирус и потребан му је преглед лекара...
10887Андрија одлази на пиће са Бобом али неће се завршити само на томеМилан Караџић и Станко МилошевићАлександар Радуловић, Милица Недељковић, Мина Ћирић, Биљана Вујовић, Душан Јанковић и Вида Басара16. јун 2024. (2024-06-16)

Драстична промена у Унином понашању након венчања са Андријом почиње све да брине, а највише њега, јер немају однос као некада. Дебељко и Добрица неће моћи да се суздрже када угледају прелепе трешње у суседном домаћинству на Космају, не размишљајући да их то може скупо коштати... Галина однос са Слађаном могао би да прерасте у озбиљну везу, с обзиром да су нон стоп заједно откако је дошла у вилу "Пјановић". Често јој гледа у шољу, а то ће учинити поново и то код ње у соби. Говори јој да никада није знала да одабере правог мушкарца, са чиме се и она слаже.

После расправе коју је Уна изазвала током вечере, Андрија одлази у бизнис клуб како би са Бобом разговарао о породичним проблемима. Међутим, неће се завршити само на томе – одаје се алкохолу и неће знати кад је доста...
10898Наоружани мушкарац упада у aпартмане "Пјановић"Милан Караџић и Станко МилошевићАлександар Радуловић, Милица Недељковић, Мина Ћирић, Биљана Вујовић, Душан Јанковић и Вида Басара17. јун 2024. (2024-06-17)

Дебељко и Добрица направиће општу пометњу на Космају, када комшији Боривоју, без дозволе, уђу на имање и поједу трешње. То ће га толико разљутити, да ће наоружан упасти на имање "Пјановић". Андрија се одаје алкохолу због породичних проблема са Уном, а пијаног га у бизнис клубу затиче Јована која од Ирме покушава да сазна у чујем је друштву био њен бивши супруг. Ипак, она одбија да јој каже истину и говори јој да је био сам. Љубинкину љубав према клавиру и класичној музици нико не доживљава озбиљно и често је због тога сви избегавају. Међутим, томе сада долази крај, јер ће поред ње буде Тривановић који ће је подржавати у ономе што воли.

Лука иде на вечеру са Лауром...
10909Лаура и Лука одлазе на вечеруМилан Караџић и Станко МилошевићАлександар Радуловић, Милица Недељковић, Мина Ћирић, Биљана Вујовић, Душан Јанковић и Вида Басара18. јун 2024. (2024-06-18)

Лаура на све начине покушава да заведе Луку, али не зато што се заљубила, већ зато што зна да има новца. После много позива да са њом изађе на вечеру, Лука пристаје и долази до њиховог првог састанка. Међутим, Лаура ни не слути шта се крије иза тога. Наиме, Алекса у документацији наилази на финансијска непоклапања, што јасно указује да је Лаура за модну колекцију Аде Каначки украла 120.000 евра. Лука због тога пристаје на вечеру са њом, јер ће једино тако успети да јој се приближи и сазна све о њеним мутним пословима, а да ли ће због тога отићи предалеко, остаје нам да видимо... Љубинка и Тривановић се заљубљују на први поглед. До сада никада није имала емотивног партнера, али након сусрета са њим убеђена је да је он човек којег је чекала читав живот. Заједно завршавају у њеној соби, међутим, њихову романтику прекида Мидо, Љубинкин отац...

Уна уочава проблем у свом понашању и пристаје на Андријин предлог да оде код психотерапеута...
109110Милан Караџић и Станко МилошевићАлександар Радуловић, Милица Недељковић, Мина Ћирић, Биљана Вујовић, Душан Јанковић и Вида Басара19. јун 2024. (2024-06-19)
109211Милан Караџић и Станко МилошевићАлександар Радуловић, Милица Недељковић, Мина Ћирић, Биљана Вујовић, Душан Јанковић и Вида Басара20. јун 2024. (2024-06-20)
109312Милан Караџић и Станко МилошевићАлександар Радуловић, Милица Недељковић, Мина Ћирић, Биљана Вујовић, Душан Јанковић и Вида Басара21. јун 2024. (2024-06-21)
109413Милан Караџић и Станко МилошевићАлександар Радуловић, Милица Недељковић, Мина Ћирић, Биљана Вујовић, Душан Јанковић и Вида Басара22. јун 2024. (2024-06-22)
109514Милан Караџић и Станко МилошевићАлександар Радуловић, Милица Недељковић, Мина Ћирић, Биљана Вујовић, Душан Јанковић и Вида Басара23. јун 2024. (2024-06-23)

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]