Колектив Ужице

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Удружење „Колектив Ужице“ је невладино и непрофитно удружење, основано у јануару 2016-те ради остваривања циљева у области историје, културе, уметности, спорта и заштите животне средине.

Циљеви[уреди]

Циљеви Удружења су: научно и стручно истраживање историјске, културне и спортске грађе, грађе везане за заштиту животне средине, њихово публиковање и чување за потребе културних, спортских и других институција и развијање свести о садржини и потреби заштите и публиковања ове грађе.

Колектив Ужице
Kolektiv-uzice logo-01.png
СкраћеницаКолектив Ужице
МотоСарадња за заједничку победу!
ОснивачЗоран Жеравчић
Датум оснивања3. јаунар 2016.
ТипДобровољно, невладино, нестраначко, неполитичко и непрофитно удружење грађана
ЛокацијаРатарска 69

31000 Ужице

Србија
Службени језицисрпски
Број запослених1-5
Број волонтера0-10
Веб-сајтhttps://kolektivuzice.rs

Активности[уреди]

Неке од основних активности Удружења су:

  • Прикупљање и обрада научне и стручне литературе у областима историје, културе, уметности, спорта и заштите животне средине;
  • Организација скупова, саветовања, семинара и других облика едукације и стручног усавршавања у овим областима;
  • Објављивање аудио и видео записа, књига и друге публикације о историји, уметности, култури, спорту, заштити животне средине, у складу са законом;
  • Сарадња са факултетима, школама, установама кулутуре, стручним удружењима и другим организацијама у земљи и иностранству које се баве обрадом и чувањем грађе из области културе, уметности, спорта и заштите животне средине.

Чланство[уреди]

Чланство у Удружењу је добровољно. Удружење има својство правног лица и у правном промету иступа у своје име и за свој рачун.

Редакција[уреди]

Редакција пратити друштвена, политичка, културна и спортска догађања у граду Ужицу и општинама Златиборског округа, темама из екологије и заштите животне средине.

Једна од области са посебном пажњом су медији.

Финансирање[уреди]

Колектив Ужице нема стране финансијере, приходе остварује кроз пројектне активности, а првенствено захваљујући ентузијазму чланова и сарадника.

Намере[уреди]

Намера је да се кроз пројектне активности одређене области прати детаљније, било да су у питању млади, туризам, екологија или нека друга тема.

Креативне идеје читалаца, сугерисање на добрим и мање добрим елементима, али и учешће у прављењу што разноврснијег садржаја је како у интересу Удружења тако и у интересу целокупног друштва.

Веб-сајт[уреди]

Интернет сајт Удружења "Колектив Ужице" [1] један је од медијских портала који прате дешавања у западној Србији и везаних за западну Србију. Поред вести, развијају се и додатни сервиси доступни за бесплатно или плаћено коришћење.

Референце[уреди]

  1. ^ „Сајт Колектив Ужице (2018)”. Колектив Ужице. 26. 3. 2018. Приступљено 26. 3. 2018.  (на језику: српски)

Спољашње везе[уреди]

Лого Удружења "Колектив Ужице"
Лого Удружења "Колектив Ужице"