Пређи на садржај

Корисник:Azraeley/песак

С Википедије, слободне енциклопедије

Anarbor[уреди | уреди извор]

Anarbor je američki rok bend iz Feniksa, Arizone, koji je osnovan 2003. godine. Bend se sastoji od glavnog vokala, basiste i jedinog stalnog člana Slejda Ečeverije, gitariste Adama Đuviga, gitariste Denija Straversa i bubnjara Vilijama Vilsona. Prvobitno su bili poznati kao "Troop 101", a kasnije su promenili ime u "Anarbor". U aprilu 2008. godine, bend je potpisao ugovor sa izdavačkom kućom Hopeless Records dok su još pohađali srednju školu u Arizoni. Od tada je bend objavio četiri EP izdanja i tri studijska albuma.

Anarbor
Anarbor
- Anarbor
Музички рад
Оснивање2003. (Feniks, Arizona)
Жанрrok
Издавачка кућаHopeless Records
Чланови
Садашњи члановиSlade Echeverria
Adam Juwig
Daniel Stravers
William Wilson
Остало
Веб-сајтwww.anarborband.com

Istorija[уреди | уреди извор]

Bend je počeo da svira zajedno u Garejtejevoj garaži u zajednici Ahwatukee u Feniksu početkom 2003. godine. Prvi nastup su imali 17. jula 2003. u Skatelandu u Chandleru, Arizoni. Nedugo nakon prvog nastupa, pridružila im se basista Džes Majers. Bend je nastavio da svira širom Feniksa tokom srednjoškolskih godina. U decembru 2004. godine bend je ušao u studio s producentom Matom Grejbom kako bi snimili svoj prvi EP pod nazivom "You Brought This On Yourself", koji je lokalno objavljen u maju 2005. godine. Njihov samostalno objavljeni EP, "Hearing Colours, Seeing Sounds", digitalno je objavljen u martu 2008. i dostigao je 62. mesto na Top albumskoj listi Amazon.com-a.

Debi izdanje Hopeless Records-a, "The Natural Way", izašlo je 19. avgusta 2008. godine. Četvorosongovsko digitalno izdanje debitovalo je na 6. mestu Billboardove liste top singlova. U oktobru 2008. godine, Džes Majers je najavila svoj odlazak iz benda zbog prevelike turneje i interesovanja za odlazak na koledž.

Od februara do aprila 2009. godine, Anarbor je krenuo na turneju sa Take Action Tour sa Cute Is What We Aim For, Meg et Dia, Breathe Carolina i Every Avenue. Akustična verzija pesme "Passion for Publication" se pojavila na kompilaciji Take Action! Volume 9.

Grupa je objavila album "Free Your Mind" 10. marta 2009. godine, prvi album koji je izdao neki izdavač. Sa velikim očekivanjima, nekoliko pesama se probilo na Billboard 200. U maju i junu 2009. godine, Anarbor je krenuo na turneju sa Forgive Durden i You, Me, and Everyone We Know. Tokom leta 2009. godine, bili su na turneji sa The Cab, The Summer Set i Eyes Alaska, kao i The Secret Handshake na What Happens in Vegas Tour. Krajem leta 2009. godine, takođe su nastupali na Warped Tour-u četiri dana u julu. U oktobru 2009. godine, krenuli su na turneju sa Straylight Run, Lydia i Camera Can't Lie. Između septembra i oktobra 2009. godine, krenuli su na turneju sa The Almost, This Providence i The Dares.

20. aprila 2010. godine bend je objavio svoj prvi studijski album pod nazivom "The Words You Don't Swallow", koji je dostigao 50. mesto na Billboardovoj listi nezavisnih albuma[1] i 16. mesto na Heatseekers listi.

Zimi 2010. godine, Anarbor se pridružio turneji Once Hit It Your Tour Lips sa The Boys Friday Night, The Ready Set, The Bigger Lights i Great Big Planes. Leto 2010. godine, Anarbor je krenuo na Beyond the Blue Tour u Japanu sa Valencia, There for Tomorrow i Artist vs. Poet. Grupa se uputila na svoj prvi koncert u Osaki, ali bubnjar Greg Gariti je pao i slomio vilicu na odmorištu. Grupa je morala otkazati preostale datume turneje i vratiti se u Sjedinjene Američke Države. Takođe, leta 2010. godine, Anarbor je bio na celokupnoj Warped Tour turneji. U proleće 2010. godine, Anarbor je bio u turneji sa This Providence, The Audition i The Bigger Lights na Bout Time Tour Damn, a zatim na Give It a Name turneji u Velikoj Britaniji sa The Swellers. Jeseni 2010. godine, Anarbor je krenuo na turneju sa VersaEmerge na Vultures Unite Touru. U proleće 2011. godine, Anarbor je krenuo na turneju sa The Rocket to the Moon, Valencia, Runner Runner i Go Radio na On Your Side Tour.

8. marta 2011. godine grupa je objavila EP sa obradama i remiksevima pod nazivom "The Mixtape".

Tokom leta 2011. godine, Anarbor je krenuo na turneju sa Valencia, Conditions, NGHBRS, Mayday Parade, We the Kings i The Downtown Fiction. Zimi 2012. godine, Anarbor je krenuo na turneju sa Mayday Parade, We The Kings i The Downtown Fiction u okviru End of the World Tour 2012.

Godine 2012. bend je izbacio dva singla: "Whiskey In Hell (Rough Cut)" koji je objavljen 7. februara, i "Damage I've Done" koji je objavljen 2. oktobra.

6. maja 2013. godine Anarbor je najavio da će se njihov novi album zvati "Burnout" i da će biti objavljen preko Hopeless Records-a 4. juna.[2] Istog dana su objavili lirički video za novu pesmu "Every High Has a Come Down".[3] 14. maja 2013. Anarbor je objavio lirički video za još jednu pesmu sa albuma "Burnout" pod nazivom "Who Can Save Me Now" putem zvaničnog YouTube kanala Hopeless Records-a.[4] 29. maja ceo album je objavljen za slušanje na YouTube-u.[5]

20. septembra 2014. godine bend je putem Twittera objavio da se nisu raspali, već da uzimaju "malo odmora". Godinu dana kasnije, bend je objavio na Twitteru da rade na novoj muzici.[6]

Tokom početka 2016. godine, bend je objavio na Facebooku da su u procesu snimanja i miksanja svog novog albuma. Objavili su 13. aprila da su završili novi album.

29. jula 2016. godine, objavili su svoj istoimeni album. Više nisu bili pod ugovorom sa Hopeless Records-om, već su nezavisno objavili album.

U novembru 2016. godine, Anarbor je krenuo na američku turneju kao predgrupa za Emarosu, zajedno sa Cold Collective-om.

U julu 2017. godine su krenuli na turneju sa bendom Sundressed, obilazeći Zapadnu obalu, Pacifički severozapad i delove Srednjeg zapada u Sjedinjenim Američkim Državama.

29. jula 2017. godine, bend je objavio zvanično saopštenje da je bubnjar Tajler Hedstrom preminuo u sredu, 26. jula 2017. godine, izvršivši samoubistvo u 17. godini. Nakon toga, bend i porodica su postavili cilj od 15.000 dolara na platformi gofundme kako bi pokrili troškove sahrane Tajlera. Sakupljanje sredstava je prekinuto nakon što su bend i porodica prikupili više od 20.000 dolara. Bend je prvi put izveo pesmu "Pushaway" na komemorativnoj službi za Tajlera.

Anarbor i dalje stvara novu muziku. Njihove najnovije pesme se zovu "Find a Way", "Tangerine", "Tasty" i "Drugs".

Televizija[уреди | уреди извор]

Pesma "Let the Games Begin" se pojavila u jednoj epizodi serije "The Hills" na MTV-u. Pored toga, muzika benda Anarbor se svakodnevno pušta u popularnoj emisiji Sports Center na ESPN-u.

Anarbor je izabran da napiše i snimi temu za film "Scooby-Doo! The Mystery Begins" koji je trebalo da se pojavi u septembru 2009. Snimili su i muzički video "You and I" koji je prikazan na Cartoon Network-u i prikazuje pesmu, kao i u trejleru filma. Pesma benda Anarbor, "Let the Games Begin", takođe je izabrana kao tema pesma za nacionalnu talk show emisiju "Good Day L.A." koja se emituje iz Los Anđelesa.

"Let the Games Begin" je takođe bila uključena u otvaranje NFL sezone, na NBC-u, u okviru pregleda sezone 2008-2009.

Pesma "Let the Games Begin" takođe se pojavila u epizodi "Boards of Glory" serije "Stoked", popularne kanadske crtane serije na Teletoon-u.

"Let the Games Begin" je tema pesma za emisiju "MLB Network Countdown".

Anarbor je učestvovao u MTV komediji "Silent Library" koja je prvi put emitovana 21. jula 2010. godine.

Pesma "Always Dirty, Never Clean" se pojavila u drugoj sezoni serije "Jersey Shore", u prvoj epizodi.

"Pasion for Publication" i "Let The Games Begin" su takođe se pojavile u četvrtoj epizodi druge sezone serije "Jersey Shore".

Pesma "You And I" se pojavila na Cartoon Network-u kao muzički video za film "Scooby-Doo The Mystery Begins".[7]

"You and I" se takođe pojavljuje u epizodi "Brofinger" serije "Stoked".

Anarbor se pojavio u MTV emisiji "10 on Top" koja je prvi put emitovana 2. aprila 2011. godine.

Članovi benda[уреди | уреди извор]

Aktuelni članovi[уреди | уреди извор]

  • Slade Echeverria - glavni vokal (2003 - danas), bass gitara (2008 - danas)
  • Adam Juwig - gitara (2003-2012, 2014-danas)
  • Daniel Stravers - gitara, vokal (2016 - danas)
  • William Wilson - bubnjevi (2018 - danas)

Bivši članovi[уреди | уреди извор]

  • Jess Myers - bass gitara (2003 - 2008)
  • Mike Kitlas - gitara, vokal (2003 - 2013)
  • Dave Mellilo - gitara (2012 - 2013)
  • Greg Garrity - bubnjevi, udaraljke, vokal (2003 - 2013, 2014-2016)
  • Tyler Hedstrom - bubnjevi, udaraljke (2017, umire 2017)

Bivši članovi koji su bili prisutni na turnejama[уреди | уреди извор]

  • Justin Bradley - udaraljke, vokal (2008 - 2013), gitara, vokal (2013 - 2014)
  • Stevem Kopacz - bubnjevi, udaraljke (2013)
  • Josh Withenshaw - glavna gitara (2013)
  • Kyle Rodgers - bubnjevi, udaraljke (2016)
  • Alex Hedstrom - gitara (2017)
  • Brandon Simoes - ključevi (2017)

Turneje[уреди | уреди извор]

  • U junu 2006. godine, Anarbor je krenuo na svoju prvu turneju na zapadnoj obali kao deo Home Is Where You Make It turneje koja je uključivala The Scene Aesthetic i Danger:Radio.
  • U junu 2008. godine, Anarbor je turneji na zapadnoj obali i u srednjem zapadu sa The Summer Set i Eye Alaska.
  • U septembru i oktobru 2008. godine, Anarbor je obišao istočnu obalu i srednji zapad sa The Bigger Lights, The Years Gone By i School Boy Humor.
  • U decembru 2008. godine, Anarbor je turneji na zapadnoj obali sa The Scenic i TV/TV. Od februara do aprila 2009. godine, Anarbor je bio na Take Action turneji sa Cute Is What We Aim For, Meg and Dia, Breathe Carolina i Every Avenue.
  • U maju i junu 2009. godine, Anarbor je turneji sa glavnim izvođačem Forgive Durden, i You, Me, and Everyone We Know.
  • Leto 2009. godine, bili su na turneji sa glavnim izvođačem The Cab, The Summer Set, Eye Alaska i The Secret Handshake na What happens in Vegas turneji.
  • Krajem leta 2009. godine, takođe su bili na Warped Tour-u četiri dana u julu. U oktobru 2009. godine, bili su na turneji sa Straylight Run, Lydia i Camera Can't Lie.
  • U 2009. godini, krajem septembra do početka oktobra, Anarbor je turneji sa The Almost, This Providence i The Dares.
  • Zima 2010. godine, Anarbor se pridružio turneji The Friday Night Boys, The Ready Set, The Bigger Lights i Great Big Planes na Once It Hit Your Lips turneji.
  • Proleće 2010. godine, Anarbor se pridružio turneji This Providence, The Audition i The Bigger Lights na 'Bout Damn Time turneji.
  • Proleće 2010. godine, Anarbor je bio na Give It A Name turneji u Velikoj Britaniji sa The Swellers.
  • Leto 2010. godine, Anarbor je bio na Beyond the Blue turneji u Japanu sa Valencia, There for Tomorrow i Artist vs Poet. Bend se uputio na svoj prvi koncert u Osaki kada je bubnjar Greg Garrity pao i slomio vilicu na odmorištu. Bend je morao otkazati preostale datume turneje i vratiti se kući u Sjedinjene Američke Države.[8]
  • Leto 2010. godine, Anarbor je bio na svim Warped Tour nastupima.
  • Proleće 2011. godine, Anarbor je bio na turneji sa bendovima A Rocket To The Moon, Valencia, Runner Runner i Go Radio na On Your Side turneji.
  • Leto 2011. godine, Anarbor je bio na Beyond The Blue turneji u Japanu sa bendovima Mayday Parade, The Summer Set, With the Punches i Destine.
  • Leto 2011. godine, Anarbor je bio na Zumiez Couch turneji u deset gradova sa bendom Forever The Sickest Kids.
  • Leto 2011. godine, Anarbor je imao zajedničku turneju širom zemlje sa bendom Valencia; takođe su nastupali i bendovi Conditions i NGHBRS.
  • Zima 2012. godine, Anarbor je bio na turneji sa bendovima Mayday Parade, We the Kings i The Downtown Fiction na End of the World turneji 2012.
  • Decembar 2012. godine, Anarbor je bio na turneji sa bendovima NeverShoutNever!, Plug In Stereo i William Beckett.
  • Leto 2013. godine, Anarbor je svirao na svim nastupima Warped Tour-a. Nastupali su na #Domo Stage-u zajedno sa bendovima Tonight Alive i Stick To Your Guns od 15. do 20. juna, i od 22. juna do 4. avgusta.
  • Februar 2014. godine, Anarbor je imao četiri nastupa sa bendom Artist vs Poet u Kaliforniji i Arizoni.
  • Novembar 2016. godine, Anarbor je nastupao širom Sjedinjenih Američkih Država sa bendovima Emarosa i Cold Collective.
  • Jul 2017. godine, Anarbor je krenuo na turneju po Zapadnoj obali, Pacifičkom severozapadu i srednjem zapadu kao glavni izvođač zajedno sa bendom Sundressed.

Diskografija[уреди | уреди извор]

Datum objavljivanja Naslov Albuma Izdavačka kuća
6. maj 2005. You Brought This To Yourself (Troop 101) Samostalno
4. mart 2008. Hearing Colours, Seeing Sounds Samostalno
19. avgust 2008. The Natural Way Hopeless//Sub City Records
10. mart 2009. Free Your Mind Hopeless//Sub City Records
20. april 2010. The Words You Don't Swallow Hopeless//Sub City Records
8. mart 2011. The Mixtape Hopeless//Sub City Records
4. jun 2013. Burnout Hopeless Records
29. jul 2016. Anarbor Indenpendent
14. avgust 2018. The EP ELVN ELVN RCRDS

U aprilu 2020. Anarbor je putem Tvitera najavio da će objaviti novi EP ("Tangerine") u maju 2020.[9]

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]

Reference[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Billboard”. Приступљено 21. 5. 2023. 
  2. ^ „"Anarbor Announce New Album "Burnout", Now Available For Pre Order". Hopeless Records. Приступљено 21. 5. 2023. 
  3. ^ „"Every High Has a Come Down" Lyric Video”. Youtube. Приступљено 21. 5. 2023. 
  4. ^ „"Who Can Save Me Now" Lyric Video”. Youtube. Приступљено 21. 5. 2023. 
  5. ^ „Common, Tyler. "Anarbor stream new Album, "Burnout"". Alternative Press. Приступљено 21. 5. 2023. 
  6. ^ „We DID NOT break up!! We are taking a bit of a break. Thank you for all the love and support you've given over the years”. Twitter. Приступљено 21. 5. 2023. 
  7. ^ „Anarbor Song in Scooby Doo Movie, Band Plays Tempe Show Tomorrow”. PhoenixNewTimes.com. Приступљено 21. 5. 2023. 
  8. ^ „Anarbor are Recovering on the Warped Tour After Bombing in Japan”. PhoenixNewTimes.com. Приступљено 21. 5. 2023. 
  9. ^ „Happy 4/20! Tangerine EP drops next month and we're beyond stoked on it. Here are some clips of us with our #quarantinebuddies - retweet and tell us who your quarantine buddies are!”. Twitter.