Корисник:Duleis22211/песак

С Википедије, слободне енциклопедије
Амуму
Duleis22211/песак
Developer(i)Riot Games
Izdavač(i)Riot Games
PlatformeWindows, MekOs
Izlazak27. Октобар 2009.
Žanr(ovi)Херој из игрице
ModifikacijeVišekorisnička
Režiser(i)Том Кардвел
Producent(i)Стивен Сноу
Dizajner(i)Кристина Норман
UmetniciПаул Кон
PisciЏорџ Крстић
Kompozitor(i)Кристијан Линк

Амуму[уреди | уреди извор]

Амуму[1] је херој у популарној игри "Лига Легенди". Он је мали, несретан мумификовани дечак који тражи своје изгубљене пријатеље. Његова туга и усамљеност често га претварају у циљ подсмевања других ликова у игри.

Амумуова прича започиње много година пре него што је постао несретан и мумификован. Био је обичан дечак који је одрастао у мирном селу усред прекрасне оазе. Био је весео и пун живота, увек спреман за игру с пријатељима. Али током једне ноћи, зла клетва пала је на село и захватила свакога ко је био присутан.

Амуму је изненада остао сам, суочен с великим губитком. Његови пријатељи и обитељ претворени су у прашину, а он је остао мумификовани дечак који не може пронаћи мир. С временом, његова туга постала је толико снажна да је привукла мрачну магију која се придружила његовој судбини.

Сада усамљен, Амуму је почео лутањем кроз пустињу у потрази за својим изгубљеним пријатељима. Путовање је било тешко, а усамљеност га је прогонила сваким кораком. Али услед свих дешавања, Амуму је показао храброст и одлучност да пронађе своје пријатеље и поврати свој некадашњи сретан живот.

На свом путовању, Амуму[2] је сусретао разне ликове који су се испрва подсмевали његовој тузи и мумификованом изгледу. Но, његово искрено и велико срце су полако мијењала њихов став према њему. Постао је херој који је помагао другима и суочавао се с непријатељима, с храброшћу која је израсла из његове дубоке душе.

Кроз своје авантуре, Амуму је полако схватио да туга не мора дефинирати његов живот. Његова способност да ослобађа људе од њихових властитих туга и да доноси радост другима постала је његова највећа снага. Иако је и даље несретан, Амуму је пронашао смисао у помагању другима и проналаску пријатељства.

Амумуова прича у игри "Лига Легенди" је прича о храбрости, пријатељству и прихваћању властите туге. Он је постао симбол наде за све оне који су изгубили нешто драгоцено у животу. И док наставља своје путовање, Амуму увијек носи свјетло у себи, спреман да својим присуством обасјава околину.

Амумуова животна прича[уреди | уреди извор]

У далекој пустињи Шурими[3] постојало је древно краљевство које је некад процваљало. Краљевство је било познато по својој изванредној лепоти, богатству и моћи. Ипак, унутрашњи сукоби и жеља за моћи постепено су потапали основе тог краљевства.

Амуму је био један од малобројних дечака који су живели у том краљевству. Био је раdознао и срдачан дечак, увек са осмехом на лицу. Међутим, његов мирни живот се завинаглио када су избили ратови унутар краљевства.

Током сукоба, Амуму[4] је био сведок стравичних догађаја. Села су горела, а људи су били убијени. У једном тренутку, Амуму је наишао на тајанствену пирамиду која се појавила усред пустиње. Без размишљања је ушао унутра, привућен тајанственошћу и надом да ће пронаћи одговоре.

Унутар пирамиде, Амуму је открио древни артефакт, чије је присуство осетио до своје сржи. Када је дотакнуо артефакт, догодила се експлозија невероватне снаге, обавијајући Амумуа у густу тамни облак. Кад се облак разишао, Амуму је схватио да је постао мумификовано биће, заточен у бесмртном телу.

Осећао се усамљено и тужно, а његово тело било је испуњено тамом и несрећом. Сви су га избегавали због осећаја његове тешке присутности. Амуму је постао проклет, а његова судбина била је лутати пустињом засвагда, у потрази за пријатељима и значењем.

Иако га је обузимала туга, Амуму је показао храброст и одлучност да се суочи са изазовима које је пустиња носила. Током путовања, сусретао је различите ликове који су га на почетку избегавали, али су касније променили мишљење када су схватили да је Амуму великог срца. Његова туга постала је средство које је користио да другима донесе олакшање и радост.

Унаточ вечној тузи, Амуму је постао херој који је пружао подршку својим савезницима. Његова моћ да обузда таму која га окружује и да донесе радост онима око себе чинила га је невероватно важним у тимским биткама.

Амумуова прича је прича о тузи, храбрости и пријатељству. Упркос свом несрећном стању, Амуму никада није одустао од тражења свог места у свету. И док лута пустињом, његова жеља за проналаском пријатељства и повратком изгубљених успомена и даље га води напред.

Пут кроз пустињу[уреди | уреди извор]

Његово путовање кроз пустињу[5] није било само физичко, већ и унутрашње. Амуму је морао научити прихватити себе таквог какав јесте и превладати осећај усамљености који га је обузимао. Кроз своје авантуре, сусретао је различите људе и бића, учећи вредне лекције о пријатељству, љубазности и самоприхватању.

Док је пролазио кроз разне опасности и изазове, Амуму је схватио да његова туга и мрачна аура заправо могу бити извор снаге. Његова способност да призове и манипулира тамом постала је средство заштите и напада. С временом, научио је контролисати ту моћ, користећи је искључиво у одбрани себе и својих пријатеља.

На путу је сретао друге ликове који су такође били изгубљени и несретни. Кроз своја осећања и пажњу, Амуму је успео дотакнути њихова срца и пружити им наду. Створио је везу с тим бићима, стварајући мали, али чврсти круг пријатељства у средишту пустиње.

Амумуова храброст и неумољива одлучност постали су извор инспирације за многе људе у земљи Шурими. Легенде су се почеле ширити о малом мумификованом дечаку који је ходао пустињом, доносећи радост и утеху другима. Многи су му се дивили због његове снаге да пронађе срећу чак и у најтамнијим тренуцима.

Кроз своје путовање, Амуму је постао симбол наде и заједништва. Схватио је да је љубав и пријатељство највећа снага коју може поседовати. Његова прича постала је инспирација за многе људе да победе своје туге и пронађу светлост унутар себе.

Данас, Амуму наставља своје путовање кроз пустињу, увек спреман да помогне онима којима је то потребно. Његова прича подсећа нас да свако од нас има снагу да преброди тугу и пронађе срећу. И док корача кроз пустињу, Амуму оставља траг радости, наде и пријатељства за собом, светлост која осветљава срца свих оних које сусреће.

Амумуова пасивна[уреди | уреди извор]

Амумуова пасивна у игри"Лига Легенди" назива се "Проклети додир". Ова вештина облачи Амумуово тело тамом туге и несреће, која га окружује и засјеца непријатеље у близини.

Када непријатељ нападне Амумуа, "Проклети додир" се активира, наносећи пасивну штету непријатељима и смањујући њихову отпорност на магичну штету. Ова пасивна способност је присутна током целе игре, пружајући Амумуовој присутиности тамну моћ која јача његове нападе и олакшава његово деловање у борби.

"Прстен туге" такође има синергију с Амумуовим другим вештинама, додатно појачавајући његову улогу као тужног јунача који користи своју тугу као оружје против непријатеља. Комбинација ове пасивне вештине с активним вештинама Амумуа може нанети значајну штету противницима и придонети тимским борбама у корист Амумуа и његових савезника.

Укратко, Амумуова пасивна вештина "Прстен туге" обавија његово тело тамном тугом, наносећи пасивну штету непријатељима и смањујући њихову отпорност на магичну штету. То додатно јача његову снагу и доприноси његовој улози као хероју који користи своју тугу као извор моћи.

Амумуова прва вештина[уреди | уреди извор]

Амумуова Q вештина у игри "Лига Легенди" назива се "Порив плача"[6]. Ова вештина омогућава Амуму-у да брзо скочи према изабраном мети, наносећи јој штету и успоравајући је.

Када Амуму активира "Порив плача", он изводи скок према циљном непријатељу. Прилоком скока, Амуму наноси непријатељу магичну штету и додатно успорава њихово кретање на неко време. Ова вештина је изузетно корисна за хватање и контролисање појединачног непријатеља или више њих у близини.

"Порив плача" је кључни алат за Амумуову борбену стратегију. Може се користити како би се непријатељи успорили и спустили, што олакшава тиму Амумуа да их затвори или их онемогући. Осим тога, ова вештина такође може бити корисна у извршавању брзих напада на ранљиве непријатеље, доприносећи укупном исходу тимских борби.

Важно је добро искористити Амумуову Q вештину, бирајући праву мету за скок и тактички позиционирање у борби. Комбиновање "Порива плача" са другим вештинама Амумуа може резултовати снажним нападима и контролом противника, што чини ову вештину кључном компонентом Амумуа као јунача и играча.

Укратко, Амумуова Q вештина "Порив плача" омогућава му брзи скок према циљном непријатељу, наносећи му магичну штету и успоравајући га. Ова вештина је кључна за Амумуову борбеност и способност контролисања непријатеља у игри.

Амумуова друга вештина[уреди | уреди извор]

Амумуова W вештина у игри "Лига Легенди" назива се "Очај". Ова вештина омогућава Амуму-у да непрестано наноси штету непријатељима у својој близини, док истовремено јача своју властиту издржљивост.

Када Амуму активира "Очај", он почиње емитовати ауру туге која наноси штету свим непријатељима у близини. Ова аура континуирано наноси магичну штету противницима, а истовремено Амуму добива пасивну заштиту која му помаже издржати нападе непријатеља.

"Очај" је кључни алат за Амумуову способност преживљавања у борби. Континуирано наноси штету непријатељима у близини, што је посебно корисно у гужвама или ситуацијама с више непријатеља. Такође, пасивна заштита коју добива омогућава му да издржи противничке нападе и остане у средишту борбе што дуже могуће.

Комбиновање "Очаја" са другим вештинама Амумуа може резултовати високом равни штете и одрживости. Ова вештина је особито корисна у тимским борбама, где Амуму може привући пажњу непријатеља и наносити штету док његови савезници извршавају своје нападе.

Важно је тактички користити Амумуову W вештину, узимајући у обзир положај и бројност непријатеља. Такође је важно размотрити Амумуове друге вештине како би се максимизирала његова борбеност и допринос тимским борбама.

Укратко, Амумуова W вештина "Оживљавање туге" омогућава му да наноси континуирану штету непријатељима у близини, истовремено јачајући своју властиту издржљивост. Ова вештина је кључна за Амумуову способност преживљавања и допринос борбености у игри.

Амумуова трећа вештина[уреди | уреди извор]

Амумуова E вештина у игри "Лига Легенди" назива се "Помрачење туге". Ова вештина омогућава Амумуу да захвати све непријатеље у близини, наносећи им штету и смањујући њихову отпорност на нападе.

Када Амуму активира "Помрачење туге", он изводи плач који ствара таласе туге око себе. Ти таласи наносе магичну штету свим непријатељима у близини и истовремено смањују њихову отпорност на физичку штету. Ово ослабљивање отпорности може бити од велике помоћи Амумуовим савезницима у борби, јер им омогућава наношење веће штете непријатељима.

"Помрачење туге" такође може бити корисно за Амумуа као алат за самоодбрану. Када се суочи с групом непријатеља, активирање ове вештине може нанети штету и ослабити њихову способност да узврате ударац. Такође, смањење отпорности на физичку штету може помоћи Амуму-у да се боље носи с нападима непријатељских шампиона који користе физичке нападе.

Комбинација "Помрачења туге" са другим вештинама Амумуа може резултовати снажним нападима и додатном контролом над непријатељима. Ова вештина се често користи у комбинацији с његовом Q вештином ("Порив плача") како би се непријатељи захватили и држали под контролом, олакшавајући тиму Амумуа да их неутрализује.

Важно је правилно позиционирати се при коришћењу Амумуове E вештине како би њена учинковитост била максимална. У ситуацијама с групом непријатеља, правилан тренутак за активирање ове вештине може бити пресудан за успех тимских борби.

Укратко, Амумуова E вештина "Помрачење туге" омогућава му да захвати све непријатеље у близини, наносећи им магичну штету и смањујући њихову отпорност на физичке нападе. Ова вештина доприноси Амумуовој борбености и контроли над противницима у игри.

Амумуова четврта вештина[уреди | уреди извор]

Амумуова R вештина[7] у игри "Лига Легенди" назива се "Проклети потоп". Ова ултимативна вештина омогућава Амуму-у да емитује проклету енергију која обавија све непријатеље у одређеном подручју, наносећи им штету и јако их успоравајући.

Када Амуму активира "Проклети потоп", он избацује тамну енергију која ствара мрачни торнадо око себе. Торнадо се шири у кругу око Амумуа, наносећи непријатељима магичну штету и јако их успоравајући. Успоравање се постепено смањује током времена.

Ова вештина има велики утицај у тимским борбама. Када се Амуму налази усред непријатељског тима и активира "Проклети потоп", он може изазвати значајну штету и смањити брзину кретања свим непријатељима унутар подручја. То омогућава Амумуовим савезницима да имају предност у нападима, омогућава бољу контролу над непријатељима и помаже тиму да победи у борби.

"Проклети потоп" такође се може користити као средство одбране за Амумуа. Када се суочава с непријатељским нападом или када је окружен, активирање ове вештине може успорити нападаче и пружити Амуму додатно време да преживи или побегне.

Кључно је правилно позиционирање и тајминг приликом коришћења Амумуове R вештине. Стратегијско постављање "Проклетог потопа" може имати велики утицај на исход борбе, стварајући предност за Амумуа и његове савезнике.

Укратко, Амумуова R вештина "Проклети потоп" омогућава му да створи мрачни торнадо који наноси штету и јако успорава све непријатеље унутар одређеног подручја. Ова ултимативна вештина доприноси Амумуовој борбености и контроли непријатеља у тимским борбама, чинећи га важним играчем у игри.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Amumu - Biography - Universe of League of Legends”. universe.leagueoflegends.com. Приступљено 2023-05-20. 
  2. ^ „MOBAFire”. MOBAFire (на језику: енглески). Приступљено 2023-05-20. 
  3. ^ „Shurima - Regions - Universe of League of Legends”. universe.leagueoflegends.com. Приступљено 2023-05-20. 
  4. ^ „League of Legends Wiki”. leagueoflegends.fandom.com (на језику: енглески). Приступљено 2023-05-20. 
  5. ^ „Amumu”. League of Legends Wiki (на језику: енглески). Приступљено 2023-05-20. 
  6. ^ https://www.facebook.com/buff.game (2021-03-30). „Amumu Abilities, Skills and Runes | LOL - BUFF”. https://www.buff.game/ (на језику: енглески). Приступљено 2023-05-20.  Спољашња веза у |website= (помоћ)
  7. ^ „Amumu Build with Highest Winrate - LoL Runes, Items, and Skill Order”. u.gg (на језику: енглески). Приступљено 2023-05-20. 

Спољашне везе[уреди | уреди извор]