Корисник:Ioannes2909

С Википедије, слободне енциклопедије

О мени[уреди | уреди извор]

Википедијанац стажиста у Библиотеци града Београда

Моје име је Јована Обрадовић, рођена сам 29.09.1991. године. По струци сам дипломирани историчар и теме које обрађујем на Википедији су углавном историјске, било да се ради о догађајима, личностима или институцијама. Циљ ми је да на Википедији подсетим на што више догађаја и људи, који су од изузетног значаја за нашу националну историју и културну баштину.

Википедија и ја[уреди | уреди извор]

Уређивањем Википедије сам почела да се бавим 2018. године када сам као Википедијанац стажиста истраживала у Историјском архиву у Панчеву. Након тога наставила сам уређивање Википедије самостално углавном бавећи се историјским и етнолошким темама, као и биографијама знаменитих жена из Србије.

Доста чланака написала сам на тему српске народне ношње и старих заната. Уз помоћ неколико музеја из Србије и Остава је добила значајан број фотографија са елементима народне ношње из рзличитих делова наше земље.

Учествовала сам на неколико уређивачких маратона и Вики конференција.

Поред Историјског архива у Панчеву, стажирала сам и у Библиотеци града Београда у Одељењу старих и ретких књига и у одељењу Периодика. У овом кругу стажирања највише пажње сам посветила историји Београда, личностима и организацијама које се везују за њега.

Мој следећи задатак је стажирање у Удружењу ликовних уметника Србије и надам се да ћу дати значајан допринос Википедији на српском језику.

Споменице и захвалнице[уреди | уреди извор]

5.000 измена
Рад, рад, рад...
Рад и труд
Доделио:
Ванилица