Корисник:Ioannes2909

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

О мени[уреди | уреди извор]

Википедијанац стажиста у Библиотеци града Београда

Моје име је Јована Обрадовић, рођена сам 29.09.1991. године. По струци сам дипломирани историчар и теме које обрађујем на Википедији су углавном историјске, било да се ради о догађајима, личностима или институцијама. Циљ ми је да кроз писање представим људе који су неправедно заборављени, а који су нас пуно задужили.

Википедија и ја[уреди | уреди извор]

Уређивањем Википедије сам почела да се бавим 2018. године када сам као Википедијанац стажиста истраживала у Историјском архиву у Панчеву. Након тога наставила сам уређивање Википедије самостално углавном бавећи се историјским и етнолошким темама, као и биографијама знаменитих жена из Србије.

Бавила сам се и темом српске народне ношње и старих заната, тако да сам доста чланака писала и о томе. Уз помоћ неколико музеја из Србије и Остава је добила значајан број фотографија са елементима народне ношње из рзличитих делова наше земље.

Тренутно поново стажирам, овог пута у Библиотеци града Београда у одељењу за старе и ретке књиге и у одељењу Периодика. У овом кругу стажирања највише ћу писати о историји Београда, личностима и организацијама које се везују за њега.

Споменице и захвалнице[уреди | уреди извор]

5.000 измена
Рад, рад, рад...
Рад и труд
Доделио:
Ванилица