Лив и Меди

С Википедије, слободне енциклопедије
Лив и Меди
Званични лого серије
Ориг. називLiv and Maddie
Преп. и каоLiv and Maddie: Cali Style
Жанркомедија
Форматтелевизијска серија
АуторЏон Д. Бек
Рон Харт
УлогеДав Камерон
Џои Брег
Тенцинг Норгеј Трејнор
Кели Роча
Бенџамин Кинг
Лорен Линдси Донзис
КомпозиторЕрик Голдмен
Кен Лофкол
Земља САД
Језикенглески
Број сезона4
Број епизода80
Време трајања21—24 минута
Продукција
Извршни продуцентЏон Д. Бек
Рон Харт
Енди Фикмен
Бетси Суленџер
Џон Пејзли
ПродуцентГрег А. Хемпсон
ПродукцијаBeck & Hart Productions
Oops Doughnuts Productions
It's a Laugh Productions
ДистрибуцијаDisney–ABC Domestic Television
Емитовање
ЕмитерДизни канал
Премијерно
приказивање
19. јул 2013. — 24. март 2017.
Емитовање у Србији
ЕмитерДизни канал
Премијерно
приказивање
2013. — 2017.
Емитовање у Српској
ЕмитерДизни канал
Премијерно
приказивање
2013. — 2017.
Емитовање у Црној Гори
ЕмитерДизнни канал
Премијерно
приказивање
2013. — 2017.
Званични веб-сајт
Профил на IMDb-ју
Преглед на TV.com

Лив и Меди (енгл. Liv and Maddie; названа Лив и Меди: Кали стил енгл. Liv and Maddie: Cali Style током четврте сезоне) америчка је телевизијска серија која се приказивала од 19. јула 2013. до 24. марта 2017. на Дизни каналу.[1] Креатори серије су Џон Д. Бек и Рон Харт, са главним улогама које тумаче Дав Камерон, Џои Брег, Тензинг Норгеј Трејнор, Кели Роча, Бенџамин Кинг и Лорен Линдси Донзис.[2]

Значајна карактеристика серије је да Дав Камерон игра двојне улоге, једна од њих је Лив, глумица која се вратила у свој дом након четири године током које је глумила у популарној телевизијској серији у Холивуду, а друга као Меди, идентична близнакиња Лив, која остаје у свом дому. Још једна значајна карактеристика серије су документарни стилови у којима ликови говоре гледаоцима како би објаснили своја мишљења о различитим ситуацијама у свакој епизоди.

Радња[уреди | уреди извор]

Глумица Лив Руни је девојка која се управо вратила у родно место Стивенс Појнт, Висконсин, након што је завршила четворогодишњи боравак у Холивуду и снимила популарну телевизијску серију Певај на сав глас! Њена идентична сестра близнакиња, Меди, мушкарача са спортском опремом, али са посебним талентом за кошарку, поздравља Лив кући са раширеним рукама. Близнакиње имају два млађа брата: Џоија, незгодни тинејџер који је годину дана млађи од близнакиња и Паркера, паметног са несташном личношћу и најмлађим дететом породице Руни. Њихови родитељи су Карен, средњошколски психолог, а касније и заменик директорке средње школе и Пити, тренер Мединог средњошколског кошаркашког тима који касније прихвата позицију тренера колеџ тима у Белојт, Висконсину. Серија се врти око Лив прилагођавајући се нормалном породичном животу након њене успешне каријере у Холивуду. Већина догађаја се одвија у кући породице Руни или у средњој школи Риџвуд. На крају треће сезоне, кућа Рунијевих се сруши и Меди уписује колеџ у Лос Анђелесу, Калифорнији. То приморава остатак Рунијевих, осим Питија који остаје у Висконсину да настави свој тренерски посао, да се пресели у Малибу, Калифорнију, како би се настанили са Каренином млађом сестром, Дином и њеном кћерком Руби, где се одвија четврта сезона серије.

Епизоде[уреди | уреди извор]

Сезона Епизоде Премијерно приказивање (САД) Премијерно приказивање (Србија)
Прва епизода Последња епизода Прва епизода Последња епизода
1 21 19. јул 2013. 27. јул 2014. TBA TBA
2 24 21. септембар 2014. 23. август 2015. TBA TBA
3 20 23. септембар 2015. 19. јун 2016. TBA TBA
4 15 23. септембар 2016. 24. март 2017. TBA TBA

Ликови[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Newcomer Dove Cameron Lands Dual Roles in Upcoming Disney Channel Sitcom Liv and Maddie”. Screener. 8. 3. 2013. Архивирано из оригинала 13. 03. 2013. г. Приступљено 16. 10. 2016. 
  2. ^ Monica Disare (15. 9. 2013). „Steelers fanatic behind Disney's new series 'Liv and Maddie'. Pittsburgh Post-Gazette. Приступљено 16. 10. 2016. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]