Луис Томлинсон

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Луис Томлинсон
One Direction, SECC, Glasgow 7.Corte2.jpg
Датум рођења(1991-12-24)24. децембар 1991.(27 год.)
Место рођењаДонкастер
Веб-сајтwww.louis-tomlinson.com

Луис Томлинсон (енгл. Louis Tomlinson; Донкастер, 24. децембар 1991) британски је поп-пјевач и текстописац. Луис је члан мушког бенда Ван дирекшон. Своју каријеру је започео 2010. године на Икс фактору заједно са осталим члановима бенда.

Детињство[уреди]

Луис Томлинсон је рођен 24. децембра 1991. године у Донкастеру, у Енглеској. Луис је син покојне Џоане (Johannah Poulston) и Троја Остина (Troy Austin). Преузео је презиме од свог очуха Марка Томлинсона након што су се његови родитељи развели.

Каријера[уреди]

Своју каријеру је започео на X Factor-у. Луис се у почетку представио као соло пјевач али након неког времена је заједно са Најлом Хораном, Зејном Маликом, Лијам Пејном, Хари Стајлсом склопио бенд Ван Ди чији је ментор био познати Simon Cowell.

Ван ди[уреди]

Ван дирекшон (One Direction) чине чланови Луис Томлинсон, Хари Стајлс, Најл Хоран, Лијам Пејн (и Зејн Малик) . Њихов менаџер је Simon Cowell. Они су успјешно током своје каријере (која и сада траје) избацили неколико албума. Након њиховог задњег албума Made in the AM су отишли на паузу. Луис и Најл су рекли да ће наставити са радом у току 2017.

Пауза[уреди]

Луис се на паузи претежно бави фудбалом. Луис је у почетку играо у клубу Three Horseshoes, али је касније предао захтјев да постане члан познатог клуба Doncaster Rovers. Постао је члан тог клуба али је наглашено да Луис игра као резервни играч због својих обавеза у пјевачкој каријери.

Породица[уреди]

Луис има 5 полусестара и једног полубрата преко мајке. Његове полусестре које су кћерке Марка Томлинсона и Џоане су Шарлот (Charlotte), Физи (Fizzy)и близнакиње Дејзи (Daisy) и Фиби (Phoebe). Такође, има и још једну полусестру и полубрата. Они су дјеца Џоане и њезиног вјереника Данијела Декина: Ернест и Дорис који су рођени 12. фебруара 2014. године. Луис има и још једну полусестру Џорџи (Georgia) која је кћерка његовог оца Троја и његове друге жене. Луисова мајка је умрла прошле године у децембру (2016).

Спољашње везе[уреди]