Организације из игре The Elder Scrolls

Из Википедије, слободне енциклопедије

У играма из серијала The Elder Scrolls постоји низ организација, такође познате под именом еснафи (енг. guilds) или фракције (енг. factions). Већина ораганизација је придруживих, тако да играч има могућност да постане члан.

Организације у Morrowind-у[уреди]

У Моровинду, пошто су се организације показале као веома успешне у претходном делу, је уведен већи број организација. У главнома заплету играч мора да се придружи Мачевима (енг. Blades), цареви телохранитељи и шпијуни, као и Ашлендерима (енг. Ashlanders), номадско-племенско група моровиндских домородаца, да би завршио игрицу. Организације се могу поделити на стране, недомаће понајвише оне које су дошле из Сиродила, и домаће, оне које потилу из Моровинда.

Велике куће[уреди]

Велике куће (енг. Great Houses) су велике установе које потичу од античких Дунмерових кланова и племена али сада функционишу мање-више као политичке партије. Куће Телевани, Хлалу и Редоран имају могућност придруживања. По правилу играч се може присружити само једној великој кући.

Кућа Телевани (енг. House Telvanni) је кућа са изолационом политиком, чији врх сачињавају антични, усамљени и егоцентрични чаробњаци који најчешће не гледају даље од свог носа и релативно се не баве политиком.

Кућа Хлалу (енг. House Hlaalu) је модерна кућа која у доба дешавања у игри је и доминантна кућа. Кућа се је за разлику од других прилагодила Царству из Сиродила и то искористила у своју финансиску добит.

Кућа Редоран (енг. House Redoran) највише цени част, лојалност и побожност. Важи за конзервативнију кућу бораца.

У игри се не појављују, али спомињу, кућа Индорил (енг. House Indoril), која је сачињавала елиту пре него што јих је заменила Хлалу, и кућа Дрес (енг. House Dres). Обе куће воде конзервативну политику.

Постоји такође шеста, изгубљена, кућа Дагот (енг. House Dagoth) која је и главни антагониста.