Портал:Видео-игре

Из Википедије, слободне енциклопедије

Увод

Рачунарска (компјутерска) игра је игра која се игра помоћу рачунара. То је један од видова забаве у савременом свету. Рачунарске игре се стално развијају, побољшавају им се техничке карактеристике и постају све већи економски чинилац у многим светским земљама.

Израз „рачунарске игре“ се првенствено односи на игре специјално направљене за класичне (нпр. личне или кућне) рачунаре, док „игре за конзоле” се односи на игре које се играју на за то специјално направљеним „конзолама“ (које су, углавном, такође рачунари). Неке конзоле имају уграђене мониторе а друге користе ТВ за приказ слике. Израз „видео игре“ се односи на све игре које за приказ садржаја користе екран.

још...

Изабрани чланак

AgeIIILOTRrules (7).jpg

Age of Empires III (AOE III) је стратегија у реалном времену. Игру је развио Ensemble Studios, а издао Microsoft Game Studios. Издата је 18. октобра 2005. у Северној Америци и 5. новембра у Европи. Представља трећу игру из Age of Empires серијала и наследник је игре Age of Empires II: The Age of Kings. Игра приказује европску колонизацију Северне Америке, између 1500. и 1850. (у експанзији Age of Empires III: The War Chiefs дешавања у игри су продужена до 1876). Могуће је играти са 8 европских цивилизација.Age of Empires III је донео неколико новина у серијалу, додатком концепта родног града (енгл. Home City) који комбинује стратегију у реалном времену и потезну стратегију. Издате су две експанзије: Age of Empires III: The War Chiefs 17. октобра 2006, која уводи три северноамеричке индијанске цивилизације; и Age of Empires III: The Asian Dynasties издата 27. октобра 2007. године са додатком три азијске цивилизације.

даље...

Архива...

Слика месеца

Информације

Gamepad.svg

Гордон Фриман (енгл. Gordon Freeman, ˈGɔrdn ˈFrimən), измишљени лик, доктор теоријске физике запослен у истраживачкој станици Блек Меса (енгл. Black Mesa, Blæk ˈMeɪsə). Протагониста је серије игара Half-Life, рачунарских игара у којима спречава инвазију ванземаљаца. Један је од ретких ликова оваквих игара да није војник.

Уређивачи

Сродни портали

Вести

Wii
  • "Гамер",познати домаћи часопис,је 15.11 издао свој 150.број
  • Овог месеца PUBG и Hello Neighbor излазе у готовој верзији
  • Нови шампион у игрици StarCraft 2 je Rogue који је победио са 3 према 2 ѕОО
  • Нови Dust 2 је стигао у CS:GO и његова локација је промењена из Блиски Исток у Мароко
  • Samsung екипа је шампион света у League of Legends победом од 3-0 против SK Telecom T1

Задаци

Садржај

Сјајни чланци

  • Cscr-featured.svg Сјајни чланци:

Rome: Total War,League of Legends

  • Simple GA.svg Добри чланци:

Rise of Nations: Rise of Legends, Age of Empires III

Остали портали на википедији