Откуцаји срца (стрип)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Насловна страна ЛМС-565: Откуцаји срца, 1983; Аутор непознат.
Оригинална насловна страна епизоде I cavalieri del nord. Аутор: Иво Милацо, 1980.

Откуцаји срца је 34. епизода стрип серијала Кен Паркер објављена у Лунов магнус стрипу бр. 565. Објавио ју је Дневник из Новог Сада у новембру 1983. године.[1][2] Имала је 94 стране и коштала је 30 динара (0,24 $; 0,65 DEM[3]). Епизоду је нацртао Бруно Марафа, а сценарио написали Ђанкарло Берарди и Мауризио Мантеро. Аутор насловне стране није познат.

Оригинална епизода[уреди]

Оригинална епизода објављена је у октобру 1980. године под насловом Il cavalieri del nord.[4][5] Издавач је била италијанска кућа Cepim. Коштала је 600 лира и имала 96 страна.

Кратак садржај[уреди]

Радња се дешава у зиму 1876. године. Долазећи у место Мајлстон (будућа покрајина Саскачеван, Канада), Кена напада група ситних пљачкаша. (Кен носи са собом наирнице за рударе с којима ће се срести у наредној епизоди, ЛМС-571.) Живот му спашава младић по имену Тревор. Тревор је, међутим, ноторни коцкар, који убрзо упада у проблем због преваре на кратама и завршава у затвору. Кен жели да му се одужи и плати кауцију од 200 $. Да би то урадио, одлази на ранч земљопоседника Крозбија да заради новац. У међувремену, Тревор у затвору наилази на два затвореника, који га наговарају да побегне заједно с њима. Маунти МекДермонт и Кен крећу у потрагу за одбеглом тројком, али Тревор се с новим пријатељима уваљује у још веће проблеме из којих му је све теже да изађе.

Кен и књижевност[уреди]

Аутори настављају да развијају Кенову љубав према књигама коју су започели у претходној епизоди (ЛМС-561). Седећи за столом са ћерком г. Крозбија, Кен примећује велики број књига у њеној библиотеци.

Фусноте[уреди]

  1. ^ Списак свих епизода ЛМС-а може се погледати овде.
  2. ^ Списак свих објављених епизода Кен Паркера у ЛМС може се погледати овде.
  3. ^ Према званичном курсу Народне банке Југославије, на дан 29.11.1983. год. амерички долар је вредео 124,61, а немачка марка 45,88 динара.
  4. ^ Списак оригиналних епизода доступан је овде.
  5. ^ Још један списак оригиналних епизода се може видети овде: http://chemako-comics.blogspot.co.at/p/la-storia-di-ken-parker.html. Приступљено 31.05.2017.