Портал:Еротика и порнографија/Биографија март 2014

С Википедије, слободне енциклопедије
Алектра Блу
Алектра Блу

Саша Клифорд (енгл. Sasha Clifford; 9. јун 1983), познатија под псеудонимом Алектра Блу (енгл. Alektra Blue), америчка је порнографска глумица.

Алектра Блу је рођена у граду Финикс, држава Аризона, али је одрасла у Даласу. Дебитовала је као глумица у индустрији порнографије 2005. када је имала 22 године, на позив своје дугогодишње пријатељице Тејрин Томас.

Већ прве године у порно индустрији Алектра осваја награду F.A.M.E. за омиљену нову звезду године и номинацију за АВН награду за најбољу нову звезду. Глумила је у више порнографских жанрова, као што су мастурбација са и без дилда, вагинални, анални и орални секс, камшот, групни и лезбејски секс.

Такође је фотографисана у најпознатијим часописима за мушкарце као што су Чери, Клуб, Пентхаус, Хаслер и други. Часопис Пентхаус је прогласио „љубимицом“ (енгл. Penthouse Pet) за месец април 2008. године.

У 2008. је потписала уговор са продукцијском кућом Wicked Pictures. Године 2010, појавила се заједно са другом порно глумицом Џесиком Дрејк у споту за песму Telephone певачице Лејди Гаге (дует са Бијонсе).