Портал:Еротика и порнографија

С Википедије, слободне енциклопедије

Добродошли на портал Еротика и порнографија

Holly Sampson - My First Sex Teacher Vol. 18 cover original.jpg

Ова страница је портал за википедијанце које занимају еротика и порнографија.

Преко овог портала желимо да пружимо занимљиве информације о личностима из света еротике и порнографског бизниса које се налазе на Википедији на српском језику, како читаоцима тако и Википедијанцима. Википедија на српском језику има доста чланака везаних за еротику и порнографију, али и даље нам недостаје још много. Позивамо Вас на сарадњу.

Изабрана биографија

Лоло Ферари

Лоло Ферари (франц. Lolo Ferrari), рођена као Ив Женевив Алина), или само Ив Валоа, 9. фебруар 1963. Клермон-Феран (франц. Clermont-Ferrand), Пиј де Дом (франц. Puy-de-Dôme) — 5. март 2000. године Грас (франц. Grasse), Приморски Алпи (франц. Alpes-Maritimes), била је француска порнографска глумица, стриптизета и певачица. Називана је женом са највећим (вештачким) грудима на свету.

У центар међународне пажње дошла је 1995. када се појавила у француском издању Гинисове књиге рекорда. После се за њену смрт прво мислило да је самоубиство, али је остала сумња да је њен муж можда умешао прсте у то…

Ив Валоа је одрастала у туристичком центру Ла Бол (франц. La Baule). Често је говорила о несрећном детињству, да је њен отац био одсутан и да је мајка није волела. Као тинејџерка, добила је неколико манекенских послова.

Архива

Изабрана фотографија

Категорије

Знате ли да...

Илустрација француског еротског сликара и илустаратора Пола Аврила (1849—1928) у антологији лат. De figuris Veneris из античке грчке и римске литературе, коју је објавио немачки филозоф Фридрих Карл Форберг 1824.
 • ...је порнографија реч грчког порекла која је изведеница од речи πορνεία (проституција) и γράφω (слика)
 • ...еротика у уметности подразумева оплемењену чулну страст
 • ...је оргазам сложен физиолошко-психолошки феномен, који се јавља као врхунац сексуалног уживања у сексуалном односу
 • ...је онанија термин из Библије у којој се спомиње Онанов грех
 • ...је оргија у ранијим религијским и световним прославама ритуал у којем се конзумирањем алкохола, игром и сексуалним комуникацијама постиже стање усхићења
 • ...је хетеросексуалност сексуалност која је усмерена ка особи супротног пола, најчешће се односи на људе, али се исти концепт може применити на све сисаре
 • ...је портал за одрасле sex.com, познат као најскупљи интернет домен на планети.
 • ...је 13. октобар светски дан неношења грудњака.
 • ...је 22. децембар светски дан оргазма.

Изабран чланак

Групни секс

Групни секс је сексуални чин у којем учествује више од два учесника у исто време. Групни секс је израз који се најчешће користи да би се описао сексуални однос између више људских јединки. Међутим, групни секс постоји и међу различитим животињских врстама као што су муфлони и бонобоноси.

Било који сексуални однос између двоје људи може бити део групног секса, али то могу бити и одређене сексуалне активности које због своје природе подразумевају учешће више од две особе.

Групни секс у којем у једну особу пенетрира више других особа, на енглеском говорном подручју често се назива генг-бенг (gang bang) или на српском „групњак“. Разлика између оргија и тројке, четворке, петице итд. је у томе што код тројке постоји само један сексуални чин између троје људи који може бити део неког већег сексуалног дешавања, али се не може рашчланити на мање целине. Уколико у оквиру тројке постоје две или више различитих сексуалних активности, онда она прераста у оргије. Групни секс може подразумевати сексуалну активност између људи различитих сексуалних оријентација и полова.

Архива

Остали изабрани чланци

Послови

Клице

Уколико напишете неки кратак чланак (клицу), молимо Вас да користите шаблон {{Клица-порно глумац}} како би га означили да чланак није завршен и да му треба допуна. Незавршене чланке можете наћи у категорији Клице порно глумци, а чланке без слике у категорији Порнографски глумци без слика.

Уређивачи портала

Ако желите да доприносите овом порталу, можете дописати своје корисничко име испод.

 1. Mstudiodf (разговор) 12:42, 20. октобар 2013. (CEST)
 2. Soundwaweserb (разговор) 13:26, 20. октобар 2013. (CEST)
 3. Filipović Zoran (разговор) 20:59, 1. децембар 2019. (CET)

Сродни пројекти

Еротика на Викимедијиној Остави Порнографија на Викимедијиној Остави
Слике и мултимедијалне датотеке Слике и мултимедијалне датотеке
Commons:Еротика и порнографија
Commons:Еротика и порнографија

Остали портали