Портал:Еротика и порнографија

С Википедије, слободне енциклопедије

Добродошли на портал Еротика и порнографија

Holly Sampson - My First Sex Teacher Vol. 18 cover original.jpg

Ова страница је портал за википедијанце које занимају еротика и порнографија.

Преко овог портала желимо да пружимо занимљиве информације о личностима из света еротике и порнографског бизниса које се налазе на Википедији на српском језику, како читаоцима тако и Википедијанцима. Википедија на српском језику има доста чланака везаних за еротику и порнографију, али и даље нам недостаје још много. Позивамо Вас на сарадњу.

Изабрана биографија

Силвија Сејнт

Силвија Сејнт (енгл. Silvia Saint), право име Силви Томчалова (чеш. Sylvie Tomčalová; Кијов, 12. фебруар 1976) је бивша чешка порно глумица која се овим послом бавила од 1996. до 2001. године.

Она је само једна од многих жена из Источног блока које су дошле на Запад после пада комунизма како би зарадиле новац у порно индустрији. Будући да је своју каријеру остварила углавном код филмаџија попут Марка Дорсела и у студију Private у САД, може се рећи да је успела у својој намери, јер се несумњиво ради о једној од најпознатијих европских глумица са оне стране Атлантика.

Према неким „званичним“ биографијама, након проведене две године на студијама у једној школи за менаџмент у Брну, нормално је започела каријеру тако што је била задужена за руковођење једним хотелом у Злину, затим је радила као књиговођа и саветник за маркетинг у једном предузећу. Како јој овакав професионални пут није обезбеђивао довољно средстава, почела је да ради као модел за доње рубље. Временом је почела да позира гола за неке часописе.

Архива

Изабрана фотографија

Категорије

Знате ли да...

Илустрација француског еротског сликара и илустаратора Пола Аврила (1849—1928) у антологији лат. De figuris Veneris из античке грчке и римске литературе, коју је објавио немачки филозоф Фридрих Карл Форберг 1824.
 • ...је порнографија реч грчког порекла која је изведеница од речи πορνεία (проституција) и γράφω (слика)
 • ...еротика у уметности подразумева оплемењену чулну страст
 • ...је оргазам сложен физиолошко-психолошки феномен, који се јавља као врхунац сексуалног уживања у сексуалном односу
 • ...је онанија термин из Библије у којој се спомиње Онанов грех
 • ...је оргија у ранијим религијским и световним прославама ритуал у којем се конзумирањем алкохола, игром и сексуалним комуникацијама постиже стање усхићења
 • ...је хетеросексуалност сексуалност која је усмерена ка особи супротног пола, најчешће се односи на људе, али се исти концепт може применити на све сисаре
 • ...је портал за одрасле sex.com, познат као најскупљи интернет домен на планети.
 • ...је 13. октобар светски дан неношења грудњака.
 • ...је 22. децембар светски дан оргазма.

Изабран чланак

Хетеросексуалност

Хетеросексуалност је сексуалност која је усмерена ка особи супротног пола. Појам обухвата емоције, потребе, жеље, интересовања и осећања, као и сексуално понашање индивидуа које за партнера имају особу супротног пола.

Овај појам се најчешће односи на људе, али се исти концепт може применити на све сисаре. У жаргону се хетеросексуалци називају стрејт особама.

Старогрчка реч ἕτερος значи различит. Реч хетеросексуалност се појавила када је Карл-Марија Кертбењи 1868. смислио термин хомосексуалност, и то да би означила њену супротност. Овај придев се први пут појавио у штампаном делу 1880.

Архива

Остали изабрани чланци

Послови

Клице

Уколико напишете неки кратак чланак (клицу), молимо Вас да користите шаблон {{Клица-порно глумац}} како би га означили да чланак није завршен и да му треба допуна. Незавршене чланке можете наћи у категорији Клице порно глумци, а чланке без слике у категорији Порнографски глумци без слика.

Уређивачи портала

Ако желите да доприносите овом порталу, можете дописати своје корисничко име испод.

 1. Mstudiodf (разговор) 12:42, 20. октобар 2013. (CEST)
 2. Soundwaweserb (разговор) 13:26, 20. октобар 2013. (CEST)
 3. Filipović Zoran (разговор) 20:59, 1. децембар 2019. (CET)

Сродни пројекти

Еротика на Викимедијиној Остави Порнографија на Викимедијиној Остави
Слике и мултимедијалне датотеке Слике и мултимедијалне датотеке
Commons:Еротика и порнографија
Commons:Еротика и порнографија

Остали портали