Пређи на садржај

Портал:Еротика и порнографија

С Википедије, слободне енциклопедије


Добродошли на портал Еротика и порнографија

Ова страница је портал за википедијанце које занимају еротика и порнографија.

Преко овог портала желимо да пружимо занимљиве информације о личностима из света еротике и порнографског бизниса које се налазе на Википедији на српском језику, како читаоцима тако и Википедијанцима. Википедија на српском језику има доста чланака везаних за еротику и порнографију, али и даље нам недостаје још много. Позивамо Вас на сарадњу.

Изабрана биографија

Алектра Блу
Алектра Блу

Саша Клифорд (енгл. Sasha Clifford; 9. јун 1983), познатија под псеудонимом Алектра Блу (енгл. Alektra Blue), америчка је порнографска глумица.

Алектра Блу је рођена у граду Финикс, држава Аризона, али је одрасла у Даласу. Дебитовала је као глумица у индустрији порнографије 2005. када је имала 22 године, на позив своје дугогодишње пријатељице Тејрин Томас.

Већ прве године у порно индустрији Алектра осваја награду F.A.M.E. за омиљену нову звезду године и номинацију за АВН награду за најбољу нову звезду. Глумила је у више порнографских жанрова, као што су мастурбација са и без дилда, вагинални, анални и орални секс, камшот, групни и лезбејски секс.

Такође је фотографисана у најпознатијим часописима за мушкарце као што су Чери, Клуб, Пентхаус, Хаслер и други. Часопис Пентхаус је прогласио „љубимицом“ (енгл. Penthouse Pet) за месец април 2008. године.

Архива

Изабрана фотографија

Категорије

Знате ли да...

Илустрација француског еротског сликара и илустаратора Пола Аврила (1849—1928) у антологији лат. De figuris Veneris из античке грчке и римске литературе, коју је објавио немачки филозоф Фридрих Карл Форберг 1824.
 • ...је порнографија реч грчког порекла која је изведеница од речи πορνεία (проституција) и γράφω (слика)
 • ...еротика у уметности подразумева оплемењену чулну страст
 • ...је оргазам сложен физиолошко-психолошки феномен, који се јавља као врхунац сексуалног уживања у сексуалном односу
 • ...је онанија термин из Библије у којој се спомиње Онанов грех
 • ...је оргија у ранијим религијским и световним прославама ритуал у којем се конзумирањем алкохола, игром и сексуалним комуникацијама постиже стање усхићења
 • ...је хетеросексуалност сексуалност која је усмерена ка особи супротног пола, најчешће се односи на људе, али се исти концепт може применити на све сисаре
 • ...је портал за одрасле sex.com, познат као најскупљи интернет домен на планети.
 • ...је 13. октобар светски дан неношења грудњака.
 • ...је 22. децембар светски дан оргазма.

Изабран чланак

Орални секс
Орални секс

Орални секс је врста секса у којој је полни орган стимулисан оралним путем, односно устима (уснама, језиком, зубима или грлом). Ова врста секса не обухвата међусобни контакт мушког и женског полног органа.

Постоје 3 подврсте оралног секса и то: Кунилингус - орални секс који се изводи над женом, Фелацио - орални секс који се изводи над мушкарцем, Анилингус - орални секс којим се стимулише партнеров анус.

Орални секс се у жаргону назива „пушење“ (када се изводи над мушкарцем) или „лизање“ (када се изводи над женом). Практикују га и хетеросексуални и хомосексуални парови. Упражњава се или као део предигре или као комплетан сексуални чин. Приликом ове врсте секса не постоји могућност зачећа.

Архива

Остали изабрани чланци

Послови

Клице

Уколико напишете неки кратак чланак (клицу), молимо Вас да користите шаблон {{Клица-порно глумац}} како би га означили да чланак није завршен и да му треба допуна. Незавршене чланке можете наћи у категорији Клице порно глумци, а чланке без слике у категорији Порнографски глумци без слика.

Уређивачи портала

Ако желите да доприносите овом порталу, можете дописати своје корисничко име испод.

 1. Mstudiodf (разговор) 12:42, 20. октобар 2013. (CEST)
 2. Soundwaweserb (разговор) 13:26, 20. октобар 2013. (CEST)
 3. Filipović Zoran (разговор) 20:59, 1. децембар 2019. (CET)

Сродни пројекти

Еротика на Викимедијиној Остави Порнографија на Викимедијиној Остави
Слике и мултимедијалне датотеке Слике и мултимедијалне датотеке
Commons:Еротика и порнографија
Commons:Еротика и порнографија

Остали портали