Портал:Еротика и порнографија

С Википедије, слободне енциклопедије

Добродошли на портал Еротика и порнографија

Ова страница је портал за википедијанце које занимају еротика и порнографија.

Преко овог портала желимо да пружимо занимљиве информације о личностима из света еротике и порнографског бизниса које се налазе на Википедији на српском језику, како читаоцима тако и Википедијанцима. Википедија на српском језику има доста чланака везаних за еротику и порнографију, али и даље нам недостаје још много. Позивамо Вас на сарадњу.

Изабрана биографија

Рон Џереми
Рон Џереми

Роналд Џејмс Хајат (енгл. Ronald Jeremy Hyatt; рођен 12. марта 1953.) је амерички порнографски глумац, познатији под именом Рон Џереми (енгл. Ron Jeremy). Надимак му је Јеж "The Hedgehog", а на листи часописа АВН, Најбољих „50 порно звезда свих времена“, рангиран је на првом месту. Рон се појављивао у не-порнографским филмовима, као што су „Потера“, „Оргазмо“, „Они гризу“, „Свеци против мафије“, „Адреналин 2: високи напон“, „Поултригеист: Ноћ мртвог пилета“, „Детроит град рока“ и „54“. Режисер Скот Џ. Џил је 2001. снимио документарац о њему и његовом наслеђу „Порно Звезда: Легенда о Рону Џеремију“.

Постао је чувен по томе што је могао да уради аутофелацио, први пут у филму Inside Seka, који је уједно и његово прво остварење.

Проглашен је и „оцем аналне индустрије“.

Рон Џереми је рођен у Квинсу, Њујорк, у породици Јевреја. Његов отац, Арнолд, је био психијатар, а мајка лектор, која је током Другог светског рата служила у КСУ, пошто је течно говорила немачки и француски.

Архива

Изабрана фотографија

Категорије

Знате ли да...

Илустрација француског еротског сликара и илустаратора Пола Аврила (1849—1928) у антологији лат. De figuris Veneris из античке грчке и римске литературе, коју је објавио немачки филозоф Фридрих Карл Форберг 1824.
 • ...је порнографија реч грчког порекла која је изведеница од речи πορνεία (проституција) и γράφω (слика)
 • ...еротика у уметности подразумева оплемењену чулну страст
 • ...је оргазам сложен физиолошко-психолошки феномен, који се јавља као врхунац сексуалног уживања у сексуалном односу
 • ...је онанија термин из Библије у којој се спомиње Онанов грех
 • ...је оргија у ранијим религијским и световним прославама ритуал у којем се конзумирањем алкохола, игром и сексуалним комуникацијама постиже стање усхићења
 • ...је хетеросексуалност сексуалност која је усмерена ка особи супротног пола, најчешће се односи на људе, али се исти концепт може применити на све сисаре
 • ...је портал за одрасле sex.com, познат као најскупљи интернет домен на планети.
 • ...је 13. октобар светски дан неношења грудњака.
 • ...је 22. децембар светски дан оргазма.

Изабран чланак

Плејбој (часопис)
Плејбој (часопис)

Плејбој (енгл. Playboy) еротски је часопис. Штампао га је 1953. први пут Хју Хефнер. Плејбој је лансирао тзв. дуплерицу која се одмотавала и где се налазила фотографија обнажене девојке — девојке месеца.

Прва девојка која се појавила на дуплерици је била Мерилин Монро. Сликати се за Плејбој је ускоро постала ствар престижа и често одскочна даска за каснију успешну каријеру. Најпознатији пример непознате девојке месеца која је касније постала славна је Памела Андерсон.

Архива

Остали изабрани чланци

Послови

Клице

Уколико напишете неки кратак чланак (клицу), молимо Вас да користите шаблон {{Клица-порно глумац}} како би га означили да чланак није завршен и да му треба допуна. Незавршене чланке можете наћи у категорији Клице порно глумци, а чланке без слике у категорији Порнографски глумци без слика.

Уређивачи портала

Ако желите да доприносите овом порталу, можете дописати своје корисничко име испод.

 1. Mstudiodf (разговор) 12:42, 20. октобар 2013. (CEST)
 2. Soundwaweserb (разговор) 13:26, 20. октобар 2013. (CEST)
 3. Filipović Zoran (разговор) 20:59, 1. децембар 2019. (CET)

Сродни пројекти

Еротика на Викимедијиној Остави Порнографија на Викимедијиној Остави
Слике и мултимедијалне датотеке Слике и мултимедијалне датотеке
Commons:Еротика и порнографија
Commons:Еротика и порнографија

Остали портали