Портал:Еротика и порнографија

Из Википедије, слободне енциклопедије
уредиДобродошли на портал Еротика и порнографија
Holly Sampson - My First Sex Teacher Vol. 18 cover original.jpg

Ова страница је портал за википедијанце које занимају еротика и порнографија.

Преко овог портала желимо да пружимо занимљиве информације о личностима из света еротике и порнографског бизниса које се налазе на Википедији на српском језику, како читаоцима тако и Википедијанцима. Википедија на српском језику има доста чланака везаних за еротику и порнографију, али и даље нам недостаје још много. Позивамо Вас на сарадњу.

уредиИзабрана биографија
Кели Трамп

Кели Трамп (енгл. Kelly Trump), рођена као Никол Хејка (нем. Nicole Heyka) 27. августа 1970. у Ботропу, немачка је порнографска глумица.

Позната је углавном у немачкој продукцији (Multimedia Verlag), али је глумила и у неколико америчких филмова (Wicked Pictures). Њени филмови су издати на DVD-има и у Србији.

Детињство и младост провела је у Гелзенкирхену. Прво је започела обуку за зубног помоћника, али је прекинула из породичних разлога.

Архива

уредиИзабрана фотографија
уредиКатегорије
нема поткатегорија
нема поткатегорија
уредиЗнате ли да...
Илустрација француског еротског сликара и илустаратора Пола Аврила (1849—1928) у антологији лат. De figuris Veneris из античке грчке и римске литературе, коју је објавио немачки филозоф Фридрих Карл Форберг 1824.
 • ...је порнографија реч грчког порекла која значи „проститутка“
 • ...еротика у уметности подразумева оплемењену чулну страст
 • ...је оргазам сложен физиолошко-психолошки феномен, који се јавља као врхунац сексуалног уживања у сексуалном односу
 • ...је онанија термин из Библије у којој се спомиње Онанов грех
 • ...је оргија у ранијим религијским и световним прославама ритуал у којем се конзумирањем алкохола, игром и сексуалним комуникацијама постиже стање усхићења
 • ...је хетеросексуалност сексуалност која је усмерена ка особи супротног пола, најчешће се односи на људе, али се исти концепт може применити на све сисаре
 • ...је портал за одрасле sex.com, познат као најскупљи интернет домен на планети.
 • ...је 13. октобар светски дан неношења грудњака.
 • ...је 22. децембар светски дан оргазма.
уредиИзабран чланак
Групни секс

Групни секс је сексуални чин у којем учествује више од два учесника у исто време. Групни секс је израз који се најчешће користи да би се описао сексуални однос између више људских јединки. Међутим, групни секс постоји и међу различитим животињских врстама као што су муфлони и бонобоноси.

Било који сексуални однос између двоје људи може бити део групног секса, али то могу бити и одређене сексуалне активности које због своје природе подразумевају учешће више од две особе.

Групни секс у којем у једну особу пенетрира више других особа, на енглеском говорном подручју често се назива генг-бенг (gang bang) или на српском „групњак“. Разлика између оргија и тројке, четворке, петице итд. је у томе што код тројке постоји само један сексуални чин између троје људи који може бити део неког већег сексуалног дешавања, али се не може рашчланити на мање целине. Уколико у оквиру тројке постоје две или више различитих сексуалних активности, онда она прераста у оргије. Групни секс може подразумевати сексуалну активност између људи различитих сексуалних оријентација и полова.

Архива

уредиОстали изабрани чланци
уредиПослови
уредиКлице

Уколико напишете неки кратак чланак (клицу), молимо Вас да користите шаблон {{Клица-порно глумац}} како би га означили да чланак није завршен и да му треба допуна. Незавршене чланке можете наћи у категорији Клице порно глумци, а чланке без слике у категорији Порнографски глумци без слика.

уредиУређивачи портала

Ако желите да доприносите овом порталу, можете дописати своје корисничко име испод.

 1. --Mstudiodf (разговор) 12:42, 20. октобар 2013. (CEST)
 2. --Soundwaweserb (разговор) 13:26, 20. октобар 2013. (CEST)
уредиСродни пројекти
Еротика на Викимедијиној Остави Порнографија на Викимедијиној Остави
Слике и мултимедијалне датотеке Слике и мултимедијалне датотеке
Commons:Еротика и порнографија
Commons:Еротика и порнографија
уредиОстали портали
Википортал