Портал:Еротика и порнографија

С Википедије, слободне енциклопедије

Добродошли на портал Еротика и порнографија

Holly Sampson - My First Sex Teacher Vol. 18 cover original.jpg

Ова страница је портал за википедијанце које занимају еротика и порнографија.

Преко овог портала желимо да пружимо занимљиве информације о личностима из света еротике и порнографског бизниса које се налазе на Википедији на српском језику, како читаоцима тако и Википедијанцима. Википедија на српском језику има доста чланака везаних за еротику и порнографију, али и даље нам недостаје још много. Позивамо Вас на сарадњу.

Изабрана биографија

Савана Самсон

Савана Самсон (енгл. Savanna Samson; Рочестер, 14. октобар 1967), право име Натали Оливерос, бивша је америчка порнографска глумица.

Добитница је неколико престижних АВН награда, највећи део каријере провела је у сарадњи са компанијом Вивид Ентертејнмент. Такође је власница студиа Savanna Samson Productions. Рођена је у Рочестеру, у порно индустрији је почела да ради од 2000. и од тада је глумила у више од 100 порно филмова. Године 2011. примљена је у АВН Кућу славних.

Савана Самсон је гостовала у бројним телевизијским емисијама као што су Saturday Night Live, The Daily Show и 30 Rock. Поред снимања порно филмова, ради као радио-водитељка и дописница у часописима, основала је компанију за производњу вина Savanna Samson Wines.

Натали Оливерос је одрасла у католичкој породици у Вотертауну, поред још четири сестре. У узрасту од 6 година креће на плес, а са седамнаест година се преселила у Њујорк да би започела каријеру балерине.

Архива

Изабрана фотографија

Категорије

Знате ли да...

Илустрација француског еротског сликара и илустаратора Пола Аврила (1849—1928) у антологији лат. De figuris Veneris из античке грчке и римске литературе, коју је објавио немачки филозоф Фридрих Карл Форберг 1824.
 • ...је порнографија реч грчког порекла која значи „проститутка“
 • ...еротика у уметности подразумева оплемењену чулну страст
 • ...је оргазам сложен физиолошко-психолошки феномен, који се јавља као врхунац сексуалног уживања у сексуалном односу
 • ...је онанија термин из Библије у којој се спомиње Онанов грех
 • ...је оргија у ранијим религијским и световним прославама ритуал у којем се конзумирањем алкохола, игром и сексуалним комуникацијама постиже стање усхићења
 • ...је хетеросексуалност сексуалност која је усмерена ка особи супротног пола, најчешће се односи на људе, али се исти концепт може применити на све сисаре
 • ...је портал за одрасле sex.com, познат као најскупљи интернет домен на планети.
 • ...је 13. октобар светски дан неношења грудњака.
 • ...је 22. децембар светски дан оргазма.

Изабран чланак

Анални секс

Анални секс је вид сексуалног односа. Састоји се од пенетрације ануса, затим ректума партнерке или партнера, најчешће пенисом. Некад се користи и дилдо, сексуална играчка која замењује фалус.

Обично га упражњава мушкарац на жени или другом мушкарцу. Дилдо, евентуално везан каишевима за кукове, омогућава и жени да изводи анални секс над партнером или партнерком.

У многим језицима света анални секс се означава појмом содомија. У српском језику овај термин има посве друго значење.

Реч содомија долази од имена града Содома који је, према Библији, Бог уништио огњеном кишом и сумпором због разврата његових становника. У том делу није експлицитно споменута содомија у значењу какво јој данас приписујемо: становништво Содоме било је окарактерисано великим сексуалним апетитом. У целини узев, нису сви становници Содоме упражњавали аналну пенетрацију. Иста прича среће се и у Курану, у коме Бог говори о истом насељу под именом „KÂoumou Lout“, Бог који је послао пророка да врати те људе на прави пут, али због њиховог незнања Бог је уништио тај народ.

Архива

Остали изабрани чланци

Послови

Клице

Уколико напишете неки кратак чланак (клицу), молимо Вас да користите шаблон {{Клица-порно глумац}} како би га означили да чланак није завршен и да му треба допуна. Незавршене чланке можете наћи у категорији Клице порно глумци, а чланке без слике у категорији Порнографски глумци без слика.

Уређивачи портала

Ако желите да доприносите овом порталу, можете дописати своје корисничко име испод.

 1. Mstudiodf (разговор) 12:42, 20. октобар 2013. (CEST)
 2. Soundwaweserb (разговор) 13:26, 20. октобар 2013. (CEST)
 3. Filipović Zoran (разговор) 20:59, 1. децембар 2019. (CET)

Сродни пројекти

Еротика на Викимедијиној Остави Порнографија на Викимедијиној Остави
Слике и мултимедијалне датотеке Слике и мултимедијалне датотеке
Commons:Еротика и порнографија
Commons:Еротика и порнографија

Остали портали