Пређи на садржај

Портал:Еротика и порнографија/Биографија јануар 2016

С Википедије, слободне енциклопедије
Саша Греј
Саша Греј

Марина Ен Ханцис (енгл. Marina Ann Hantzis; 14. март 1988), познатија под псеудонимом Саша Греј (енгл. Sasha Grey), бивша је америчка порнографска глумица која наступа и у играним филмовима, манекенству и музици. Освојила је неколико престижних награда АВН између 2007. и 2010. године, укључујући најбоља АВН глумица за 2008. годину. Учествовала је у неколико музичких спотова и рекламних кампања. Године 2008. редитељ Стивен Содерберг узео ју је за главну глумицу у свом филму The Girlfriend Experience.

Саша Греј је одрасла у Норт Хајландсу, држава Калифорнија у радничкој породици. Њена мајка радила је у државној служби, а отац је био механичар грчко-америчког порекла. Родитељи су се развели кад јој је било 5 година па ју је одгајила мајка која се 2000. године преудала. Греј је истакла да се код куће осећала лоше након што је очух дошао да живи с њима и као резултат тога, са 16 година, одлучила је да оде. До данас је остало нејасно да ли је збиља напустила дом или не, али је неколико пута изјавила да, упркос свему ономе што ради још увек има солидан однос са родитељима.

Похађала је четири различите средње школе (међу њима и ону у Хајландсу) у којима је била незадовољна иако треба напоменути да је матурирала годину дана раније, у доби од 17 година. У јесен 2005. године уписала је јуниорски колеџ и похађала предмете из филма, плеса и глуме.

Радила је као конобарица у ресторану до марта 2006. године и уштедила 7000$ како би се преселила у Лос Анђелес.

У мају 2006. године преселила се у Лос Анђелес и започела каријеру у порно индустрији, након што је навршила 18 година живота. У почетку је као уметничко име желела узети Ана Карина, према познатој глумици из француског новог таласа, али се на крају ипак одлучила за друго име. Име Саша узела је од Саше Коницко из музичког бенда КМФДМ, а Греј означава познату књигу Слика Доријана Греја аутора Оскара Вајлда и Кинсијеву скалу сексуалности. Њена прва сцена у порно филму била је оргија са популарним глумцем Роком Сифредијем у филму The Fashionistas 2. Само шест месеци након уласка у порно индустрију, прогласили су је потенцијалном великом звездом, можда чак и наследницом Џене Џејмсон.