Портал:Еротика и порнографија/Чланак фебруар

С Википедије, слободне енциклопедије
Групни секс
Групни секс

Групни секс је сексуални чин у којем учествује више од два учесника у исто време. Групни секс је израз који се најчешће користи да би се описао сексуални однос између више људских јединки. Међутим, групни секс постоји и међу различитим животињских врстама као што су муфлони и бонобоноси.

Било који сексуални однос између двоје људи може бити део групног секса, али то могу бити и одређене сексуалне активности које због своје природе подразумевају учешће више од две особе.

Групни секс у којем у једну особу пенетрира више других особа, на енглеском говорном подручју често се назива генг-бенг (gang bang) или на српском „групњак“. Разлика између оргија и тројке, четворке, петице итд. је у томе што код тројке постоји само један сексуални чин између троје људи који може бити део неког већег сексуалног дешавања, али се не може рашчланити на мање целине. Уколико у оквиру тројке постоје две или више различитих сексуалних активности, онда она прераста у оргије. Групни секс може подразумевати сексуалну активност између људи различитих сексуалних оријентација и полова.