Портал:Општина Баточина/Спорт септембар

С Википедије, слободне енциклопедије

Спорт

Клупске просторије ФК „Слога“
Клупске просторије ФК „Слога“

ФК Слога Баточина је фудбалски клуб из Баточине, основан 1924. године. Тренутно се такмичи у Зони Дунав, четвртом такмичарском нивоу српског фудбала. Стадион прима око 1000 гледалаца.

Највиши успон и најбољи резултати Слоге везују се за период од 70-их до 90-их година прошлог века када су успели да се изборе за статус српсколигаша, односно чланства у Другој српској лиги, група "Центар". Након ових златних година баточинског фудбала долази период стагнације и постепеног пада Слоге.

У сезони 1989/90. испада из Шумадијско-поморавски лиге и прелази у нижи степен такмичења, Шумадијски лигу, у којој се такмичи са променљивим успехом. У њој 1996/97. године осваја другу позицију са 66 бодова и успева да избори бараж за пласман у зону, у чему и успева савладавши екипе Хајдука из Јовановца и Ибра из Матарушке бање. У шумадијској зони проводи две сезоне из које се 1999/2000. поново сели у Окружну шумадијски лигу. У овој лиги 2000/2001. осваја шесту позицију са 46 бодова. Већ наредне године испада и из овог ранга и постаје члан Међуопштинске лиге група "Југ" у којој наступају клубови из Кнића, Раче и Баточине, а исте године руководство клуба самоиницијативно одлучује да иступи из такмичења и Слога престаје да функционише.

Даље...