Jump to content

Шаблон:Корисник ковертирани идентитет/док — разлика између измена

не знам како ми се ово десило
(Нова страница: {{documentation subpage}} Овај шаблон вам омогућава да у неком тренутку докажете да сте ви особа којој је...)
 
(не знам како ми се ово десило)
Овај шаблон вам омогућава да у неком тренутку докажете да сте ви особа којој је припадао ваш налог оног дана када је шаблон постављен. Ово омогућава тајни кључ на вашој страни, који вам у случају да вам неко украде налог, омогућава да докажете да сте заиста ви особа која стоји иза тог корисничког имена.
 
== Зашто? ==
Овај шаблон је направљен сау намеромнамери да помогне кориснику у случају да му неко украде налог. Ако објавите прави идентитет особе која користи налог (то јест свој идентитет), онда се он може користити да се успостави контакт са том особом ако неко украде налог; међутим овај контакт није могуће успоставити преко налога, јер њега контролише онај ко га је украо. Многи корисници Википедије не желе да открију свој прави идентитет, или о њему открију премало да би касније могли да докажу да налог припада њима.
 
Коришћење овог шаблона није замена за ''јаку'' лозинку, нити за регистровање адресе електронске поште на налогу. И даље треба да учините све да нико не може да украде ваш налог, укључујући снажну лозинку, као и излогивање када користите рачунар којима и други имају приступ. Ако поседујете, може бити од помоћи да постујете свој [[ПГП јавни кључ]]. Међутим, и уз све мере предострожности, ваш налог може да буде подложан крађи, помоћу тројанског коња, или нападом грубе силе. Овај шаблон служи као ''последња одбрана''.